Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie to życie jest nudne

Polecane posty

Gość gość

Daje na uczuciowe bo na ogólnym zginie w tłumie.. Nie sądzicie ze tak wlasnie jest? W kółko jemy,sramy i tak do porzygu... Ludzie sa do siebie straszliwie podobni, te same reakcje w określonych sytuacjach, a charakter?? Kwestia sytuacji materialnej, czasami wychowania.jednak wystarczy mały bodziec żeby ów charakter się zmienił. Można czuć troskę o kogoś itp ale zeby się przywiązywać? Skoro wszyscy sa tacy sami to nie mozna sila rzeczy poczuć czegoś WYJĄTKOWEGO do jakiejkolwiek osoby. Może nam się ktoś podoba fizycznie itp ale nie na tyle by być wpatrzonym w ta osobę. Coraz czesciej mam wrażenie ze ludzie sami się gubią w wymyślonych przez innych manipulacja i ograniczeniach co mnie niezmiernie śmieszy.

Gość gość
*manipulacjach

Gość gość
Tobie na pewno się nudzi...

Gość gość
Twoje życie autorko, nie tylko jest nudne, ale i pozbawione sensu bo siedzisz na kafeterii całymi dniami, wymyślasz infantylne tematy, a do tego, z tych nudów, chcesz pośmiać się z innych. Spadaj do swojego świata, jeśli w ogóle taki istnieje :P

Gość gość
Co za głupoty pieprzysz? Wchodzę raz na jakis czas, to raz. Dwa udzielam sie jeszcze rzadziej. Trzy. Tak, życie jest nudne. Zwiedzilam duża czesc świata, uczyłam się różnych kultur,języków. Miałam różne pasje. Przeżyłam też dużo jak na swoj wiek zarówno w pozytywnym jak i negatywnym znaczeniu. Ale to wszystko jest zludzeniem i jest na chwilę. Nie wiem jak można się w tym zatracić. I brac zycie na powaznie. Ok może nie ma tu osoby która miałaby takie same poglądy ale chociaz ktos kto ma odrobine dystansu chcialby sie podzielic swoimi myslami.?

Gość gość
może i dużo przeżyłaś, ale... ludzie podobni? strasznie spłyciłaś pojęcie charakteru

Gość gość
nie chcę ci krakać,ale kiedy mojego ojca szare,zwykłe życie,zaczęło już kompletnie nudzić,to po miesiącu umarł na raka

Gość gość
Po miesiącu?

Gość gość
tzn.parę miesięcy wcześniej już miał jakieś objawy,ale za bardzo się nad nimi nie zastanawiał,jak nie odnajdujesz radości w tym,że możesz iść na spacer,poczytać książkę,pobawić się z dzieckiem( jeżeli je masz),zrobić coś pysznego mężowi,porozmyślać w jesienny wieczór kiedy walnie w nas asteroida i będzie koniec wszystkiego,to może koniec twojej ziemskiej misji się zbliża

Gość gość
bo życie jest generalnie szare i nudne oraz nie polega na szukaniu atrakcji,jak ktoś to przestaje cenić,to może jego misja tu na ziemi zbliża się do końca

Gość gość
Ludzie nie są tacy sami,wręcz przeciwnie,każdy jest jedyny i wyjątkowy zycie nie jest nudne dla kogoś kto ma pasje

Gość gość
ale zgadzam się,że pewne rutynowe czynności w zyciu doprowadzają czasem do szału wlasnie te fizjologiczne,powtarzalne i konieczne wkurzajace łażenie do kibla,mycie się i tak dalej.. a co gorsze sprzątanie,ciagle od nowa bo co chwile robi się brudno,kurz

Gość gość
To nie sprzątaj, zatrudnij jakiegoś lokaja

Gość gość
wkurzajace łażenie do kibla, Wsadź sobie kołek w du/pę mycie się i tak dalej- nie będziesz się już musiała myć a co gorsze sprzątanie, -lokaj spokojnie to tygodniu nie będziesz już miała takich infantylknych problemów

Gość gość
odpiernicz się,skąd to plucie jadem? to nie jest jakiś wielki problem,ale zgadzam się z autorką,że to bywa męczące i bez sensu. każdy pewnie czasem tak myśli wątpie że ktoś lubi srać

Gość gość
sprzątać też mało kto lubi,to wszystko robi się bo tak trzeba i dlatego to bywa wkurzające