Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

20 tydzień ciąży. Ruchy bardzo nisko.

Polecane posty

Gość gość

Witam. Jestem obecnie w 20 tyg ciąży. Ruchy dziecka czuje juz od 16 tygodnia. Teraz są to już dość wyraźne kopiaki. Martwi mnie jednak to, że czuję ****ardzo nisko od samego początku na wysokości linii majtek. To moja druga ciąża i pamiętam, że w pierwszej ruchy czułam dużo wyżej (pod pępkiem), a później kiedy macica była już wysoko to wiadomo, że nawet pod żebrami. Bardzo mnie to martwi, a wizytę mam dopiero za 2 tygodnie... Czy któraś też tak miała?

Gość gość
Autorko miałam tak i nic złego się nie działo, też się martwiłam, jeśli się niepokoisz idź do lekarza wcześniej, albo innego lekarza na usg, bo strs w tym stanie tylko ci zaszkodzi

Gość gość
Dziękuję za odpowiedź. A czy miałaś tak cała ciążę? Czy później ruchy były już "normalnie"?

Gość gość
Tak do końca ciąży ruchy czułam bardzo nisko, szybko miałam też skurcze Braxtona Hiksa, czyli koło 6 m już brzuch zaczął mi twardnieć, a synuś urodził się 5 dni po terminie, była to też moja 2 druga ciąza

Gość gość
A lekarz coś mówił? Takie ułożenie dziecka? Kurcze trochę szkoda, że nie będę czuła ruchów wyżej...

Gość gość
nie jest to dobry zwiastun, możesz miec wczesniaka. ja tak miałam, za wczesnie dziecko było zbyt nisko niestety.

Gość gość
Właśnie na początku miałam plamienia, ciąża zagrożona... Ale teraz jest niby wszystko dobrze. Martwi mnie to bo faktycznie ruchy czuje tak jakby dziecko było już ułożone "do porodu"

Gość gość
tak się ten mój synek ułożył, oczywiście przy takim ułożeniu malucha trzeba bardziej na siebie uważać, bo jest większe ryzyko porodu przedwczesnego, ale istnieje możliwość że maluch przesunie się do góry,