Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Estrofem a owulacja

Polecane posty

Gość gość

mam zazywac od 3dc do 20dc po 3 tab na dobę czy taka dawka moze blokowac owulację ? do tego mam brac clostilbegyt

Gość gość
estrofem jest na poprawę endometrium, więc dlaczego miałby blokować owulację, poza tym dlaczego nie zapytałaś lekarza? sądzisz, że wypisałaby ci 2 leki, które wzajemnie by niwelowały swoje działanie?

Gość gość
Hej, ja mam brać od 1 dnia cyklu do 25. W 15 dniu cyklu dołączam duphaston. Mam cienkie endometrium. Z tym ze estrofemu biorę 1 tabl dziennie. Słyszałam, ze estrofem moze trochę blokować owulacje, bo to w końcu estrogen, tez sie trochę bałam.

Gość gość
No właśnie i ja też się boję tym bardziej takiej dawki 3 razy dziennie.

Gość gość
To ja z wczoraj z 21.50 Powiem Ci tak. Naczytałam się o tym i się trcohę bałam, ale mój lekarz jest jednym z najlepszych z dużym mieście wojewódzkim, więc nie jakiś tam konował. Ale w tym pierwszym cyklu z estrofenem robiłam też testy owulacyjne i nie wychodziły mi takie mocno pozytywne jak wcześniej. Były dwie kreski, ale ta druga była słabsza od kontrolnj i to mocno. Może się tak zdarzyło, że nie trafiłam w moment oulacji a może był kiespki cykl po prostu. Nie wiem. Teraz też biorę estrofem (ale 1 tab na dzień) - biorę od 1 listopada. Dodatkowo też piję Inofem, który jest suplementem, ale podobno bardzo ładnie też pobudza jajniki. Zobaczymy jak w tym cyklu - też będę sprawdzać testami. W pierwszą ciążę zaszłam w 6 cyklu starań, teraz mały ma dwa lata a ja się staram już 7 cykl.

Gość gość
A powiedz jeszcze: w jakim celu bierzesz estrofem? Na cienkie endometrium? Bo ja tak. Moje endo miało przed tabsami 4 mm z groszem, miałam skąpe miesiączki.

Gość gość
Ja na cienkie endometrium i mam niski estradiol a po estrofemie ładnie rósł. Choć owulacji nie było u mnie problemem jest to ,że pecherzyki rosna do 15 mm a potem się kurczą. Choć biorę leki na stymulacje teraz mam clostilbegyt od 7dc po 2 tabletki trochę dziwne że tak późno ale co poradzić. Estrofem od 3dc do 21 dc po 3 tabletki. A staram się już 1,5 roku.

Gość gość
A duphastonu po owulacji nie bierzesz, żeby wspomóc zagnieżdżenie się zarodka? Daj potem znać jak w tym cyklu z clo Ci poszlo.

Gość gość
dopiero od tego cyklu mam brać duphaston teraz biore ale na wywołanie bo miałam pare dni plamień i koniec. dam znać ja juz wszesniej brałam clostilbegyt ale po 1 tabletce i zaszłam w ciąże biochemiczna

Gość gość
I jak tam, gościu? Miałaś owulację z tym estrofemem w takiej dawce. Bo ja mam teraz 3 mg na dzień 1-25 dc i pęcherzyki mi nie pękały po clostilbegycie. Nawet ostatnio dostałam pregnyl, ale po nim też nie pękł. Nie wiem czy nie brać w tym cyklu estrofemu 1-13 dc.