Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Powiedzcie mi co zrobić, aby niemowlak przesypiał noc?

Polecane posty

Gość gość

jak w temacie

Gość gość
Moja córka ma 17 miesięcy. Od urodzenia nie przespała ani jednej nocy, budziła się na jedzenie, budziła bo szły zęby, a teraz budzi się ponieważ ma koszmary i muszę ją nosić po domu godzinami. Na dodatek jestem w połowie drugiej ciąży. Więc chętnie posłucham co trzeba zrobić żeby dziecko ( już nie niemowalk :) ) spało w nocy ;)

Gość gość
Moja prawie 2 miesięczna córka spi w nocy 5-8 h, ale w dzien bardzo mało, czasem tylko na spacerze plus jedna drzemka po pierwszym karmieniu To chyba jest sposob. W dzien co 2-2,5 godziny je z piersi! Chciałabym, zeby spała w dzien, ale z reguły ciezko ja uśpić. Skoro nie płacze, to chyba jej odpowiada ;)

Gość gość
Do 21:25 : moja droga, znam ten bol... Mój syn nie przespał ani jednej nocy do okolo dwóch lat. I wydaje mi się , ze to kwestia nie tyle naszego postępowania co konkretnego dziecka i po prostu szczęścia. Na pewno kiedyś przejdzie i jeszcze nie będziesz mogla córki obudzić do szkoły :-) Teraz mam 5-miesięczną córkę i jest to samo. Niektóre noce budzi się po kilkanaście razy...

Gość gość
Do autorki- mój niemowlak od miesiąca przesypia cale noce za sprawą 1-1,5 lyzeczki kaszki dosypywanej do ostatniej butelki

Gość gość
Daj jej mm i kaszke na noc

Gość gość
niemowlak, czyli ile ma mies?

Gość gość
moja poki byla na piersi budzila sie na karmienie i to najczesciej kolo 3-4 nad ranem kiedy pokarm byl najtlustszy. pozniej przeszla na kaszki bobovita i przesypiala cale noce az do teraz. miala wtedy 9 miesiecy teraz ma dwa lata.wydaje mi sie ze duzo zalezy od rodzcia a nie od dziecka. nasza corka od pierwszych dni miala swoj pokoj i swoje lozko. nie raz budzila sie w nocy ale wtedy nie plakala. ogladala swoj pokoj patrzyla w sufit bawila sie pozytywka. pozniej zaczela zajmoac sie soba czyli ssala paluszki u stop scigala skarpetki itp. jak byla strasza spala juz w kojcu i wiedziala ze noc jest od spania. nigdy nie wchodzilismy do pokoju jesli nie plakala. zawsze zajmowala sie soba. teraz ma normalne lozko i nawet jak obudzi sie w nocy to bawi sie maskotka obraca sie na drugi bok i idzie spac dalej. my jej nigdy nie kolysalismy w nocy na rekach nie noislismy itp moze to dlatego

Gość gość
Daj mu sie porzadnie najesc

Gość gość
Daje mu w łeb patelnią i śpi jak aniołek

Gość gość
przede wszytskim zadbaj o komfortowe warunki snu: wygodny materac, odpowiednia temteratura pomieszczenia, dobra jakościowo pościel która daje uczucie dodatkowe komfotru. Ja ogę ci polecić pościele lniane, doskonale nadają się do dziecięcego łózeczka, len jest bardzo przyjazny dla skóry oraz łatwy w utrzymaniu. Bardzo piękne wzory znajdziesz tutaj: http://papillon-shop.pl/