Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

mam pytanie? jak mam schudnac :(

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰

mam pytanie: lubie slodycze, nie lubie cwiczyc, jak schudnac? ogolnie jem zdrowo ale zdarzaja mi sie wpadki. co mozecie mi polecic = jakas cud diete? mam nadwage i musze schudnac. ale nie wiem jak :(

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Hej, a ile masz lat, podaj wag臋 wzrost, p艂e膰 domyslam si臋 偶e kobieta :) podaj przykladowy jad艂ospis i pory kiedy jesz, pisz prawd臋. pozdrawiam - Ola, lat 32, waga 56 kg wzrost 167 cm. dwoje dzieci.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
175cm, 100 kg, 30 lat, panna :) przyk艂adowy dzisiejszy jadlospis: 艣: owsianka z bananem na wodzie z serkiem 2艣 kawa艂ek ciasta z kremem, czekoladka, kawa z mlekiem o rosol z makaronem i gotowany kurczak p kawa czarna i jablko k kromka chleba z szynka i ogorkiem

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
jedz mniej ale cz臋艣ciej i lekkostrawnie, nie t艂usto. i jednak troch臋, po膰wicz: zacznij od 10 przysiad贸w i 5 brzuszk贸w, p贸藕niej 2 raz jak odpoczniesz, zwi臋kszaj co par臋 dni o 5. mo偶esz te偶 troch臋 pobiega膰, gdzie tam mieszkasz - wok贸艂 blok贸w znajd藕 sobie jak膮艣 rund臋 i tak raz na dzie艅 przebiegnij a jak ci b臋dzie ma艂o to dorzu膰 k贸艂ko wok贸艂 bloku albo znajd藕 nast臋pn膮 rund臋. :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
nie lubie cwiczyc

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Hej, to ja - Ola z pierwsze odpowiedzi. Ja nie jem mi臋sa wi臋c doradzilabym Tobie niekoniecznie rezygnacj臋 z mi臋sa ca艂kowicie,ale nie jedz szynek, kie艂bas itp. ogranicz te偶 mleko, sery. a spo偶ywaj wi臋cej kasz, (super 偶e jesz owsiank臋!!!). fasol臋, soczewic臋. s膮 mega zdrowe. slodycze - spoko, ka偶dy je kocha , polub gorzk膮 czekolad臋 (ja kocham). zacznij od spacer贸w szybkim krokiem. albo rower!! skakanka? postaw sobie jaki艣 cel np "zrzuc臋 5 kg do 艣wi膮t" i je艣li go osi膮gniesz, to kup sobie ulubione perfumy czy co艣 takiego :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
znowu Ola nie lubisz 膰wiczy膰, to ma艂e szanse na schudni臋cie. bo nawet jak schudniesz na diecie, to sk贸ra b臋dzie obwis艂a, nie艂adna. 膰wiczenia j膮 napn膮 i przygotuj膮 na rewolucj臋 czyli chudni臋cie. uwierz mi. Ja, maj膮c 26 lat i zero dzieci, wa偶y艂am 65 kg. a teraz mam 56. da si臋. trzeba jednak naprawd臋 CHCIE膯 i DZIA艁A膯

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja mam cud diet臋, a w艂a艣ciwie brak diety. 艁膮czy si臋 ona ze wszystkimi twoimi "nielubieniami". Mianowicie - tutaj masz link og贸lny http://pieknojestwtobie.com/jak-schudnac-bez-diety/ - a tak w skr贸cie m贸wi膮c: dieta, kt贸r膮 stosuj臋 od kilku miesi臋cy i mam ju偶 jakie艣 13 kg w d贸艂. Jem s艂odycze (ale oczywi艣cie nie codziennie i w normalnych ilo艣ciach, przyk艂adowo batonik w ci膮gu dnia), dodatkowo nie 膰wicz臋, bo r贸wnie偶 tego nie lubi臋. Sama dieta opiera si臋 na nieco zdrowszym 偶ywieniu, zamienianiu sk艂adnik贸w tych bardziej kalorycznych na mniej kaloryczne (przyk艂adowo zamiast 偶贸艂tego sera do roztopienia mozzarella, zamiast bia艂ego pieczywa - pe艂noziarniste itd). Najwa偶niejsze w tej ca艂ej diecie, to nie je艣膰 po godzinie 18 (czy nieco p贸藕niej w zale偶no艣ci od tego kiedy idziesz spa膰). Ja jestem zadowolona z uwagi na to, 偶e waga schodzi (powoli, to powoli, ale schodzi), a poza tym nie musz臋 pilnowa膰 jaki艣 restrykcyjnych diet i jak mam czasami ochot臋 zgrzeszy膰, to po prostu to robi臋. Dodatkowo polecam zmniejszy膰 posi艂ki w por贸wnaniu do tych kt贸re teraz jesz. Oczywi艣cie to nie jest sugestia ku temu, 偶e jesz du偶o, ale zawsze mo偶na zje艣膰 mniej ;) W艂a艣ciwie moja waga spad艂a w przeci膮gu jaki艣 3-4 miesi臋cy, wi臋c uwa偶am, 偶e wynik jest nie najgorszy :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
do 23:29 a z jakiej wagi ruszy艂a艣? skoro na takiej diecie spad艂o ci 13 kg w 4 miesiace, to musia艂a艣 mie膰 chyba spor膮 nadwag臋? nie jestem z艂o艣liwa, tylko pytam. ja mam 34 lata, wa偶臋 teraz 63 kg, jeszcze rok temu tzn po Bo偶ym narodzeniu 2014 wa偶y艂am 72 kg. i te 9 kg traci艂am powolutku przez 10 miesi臋cy. aha mierz臋 174 cm.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ja na dukanie rzuci艂am 15kg bez 膰wicze艅

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie stosuj zadnych drastycznych diet, bo bedziesz chudla i tyla na zmiane. Ruch jest zdrowy, ale jak nie lubisz cwiczyc to sie nie zmuszaj, bo szybko Ci to obrzydnie. Zaczniej male zmiany w Twojej diecie. Np. jesli pijesz slodzone napoje to zamien je na wode, moze byc mineralna jesli lubisz babelki. Jesli jesz kawe z ciastkiem rano i to taki Twoj rytual, to zamien ciastko na garsc orzechow lub chocby maly kawalek gorzkiej czekolady. Takie male zmiany sa trudne na poczatku, ale z czasem sie do nich przyzwyczaisz. Cukier jest uzalezniajacy i czym wiecej go jesz, tym bardziej masz na niego ochote. jesli przestaniesz jesc cukier to Twoj organizm powoli sie przyzwyczai i przestaniesz laknac slodyczy. Druga rzecz - jedz mniej. Nie ograniczaj porcji drastycznie, tylko troszke, nie przejadaj sie, przyzwyczajaj zoladek do mniejszych porcji. Po jakims czasie takie Ci zaczna wystarczac, jesli jestes za gruba to po prostu za duzo jesz, nie ma co sie oszukiwac. Jesli nie lubisz sportu to chodz na spacery, zamiast uzywac windy, wejdz po schodach itd. Schudniecie to tak naprawde 80% diety i 20% ruchu. Nie musisz umierac na silowni, zeby schudnac, ale postaraj sie byc aktywana gdzie mozesz. Jesli pijesz alkohol to przestan lub ogranicz - to jest kaloryczna bomba.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jagienkka2
Te偶 nie przepadam za 膰wiczeniami ale 2 razy na tydzien si臋 zmuszam. Zmiana nawyk贸w 偶ywieniowych to podstawa. By艂am w restauracji Mekong w Krakowie i tam pozna艂am co to zdrowa kuchnia. Duzo warzyw, ry偶, owoce morza czy ryby. By艂o smacznie i by艂am najedzona. Staram si臋 teraz tak w domu gotowa膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kasienka933
Ja r贸wnie偶 nie lubi臋 膰wicze艅, ale chodz臋 sobie na spacerki wieczorne,jem regularnie i przyjmuj臋 suplementacj臋 African Mango http://szczupla-kobieta.pl ju偶 2 miesi膮ce kuracji -16kg:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sa艂ata789
ja 165 cm, 65 kg, 27 lat. jad艂am niby zdrowo, ale nei ka偶dego dnia, du偶o sama gotowa艂am, nie mog艂am si臋 zabra膰 za odchudzanie. posz艂am do nature house, po 6 tygodniach 5 kg mniej. nauczy艂am si臋 jes膰 smacznie, 5 posi艂k贸w reguralnie, du偶o diety, 3 razy w tygodniu jazdze do pracy rowerem, raz chodze na joga i ze dwa razy sama troszk臋 膰wicz臋. 艣iwetnie si臋 czuj臋 na diecie, chce zrzuci膰 do 55 kg, i wtedy stanie przede mn膮 wyzwanie by diat臋 utrzymac. Jednak moja dieta to przede wszytsim zdrowe od偶ywianie !!! a jak mam co tydzie艅 wizyt臋 (fakt troch臋 drogo - 130 z艂) to nie mam wym贸wek, nei obadam si臋 i nie grzesz臋 po szkoda mi kasy za wizyty

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 balujesz980
Jak to nie ma 偶e nie lubisz;) ja nie lubi臋 biega膰 i nie biegam zast膮pi艂am to rowerem czy orbitrekiem a nawet szybki spacer wystarczy;) Plus regularne posi艂ki i m贸j suplement African Mango http://szczupla-kobieta.pl efekt gwarantowany tak jak u mnie!

Udost臋pnij ten post