Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co myślicie o modleniu się na leżąco

Polecane posty

Gość gość

Czy to jest pełnoprawna modlitwa?

nie wiem, wątpię, żeby katechizm określał takie rzeczy, ale mi się to kojarzy z lekceważeniem no chyba, że ktoś tak musi ze względów zdrowotnych albo wieczorem pada na pysk jak mi się to zdarza;)

Gość gośćMartyna
Tez sie kiedys nad tym glowilam i nawet czytalam szukalam odpowiedzi na pytanie czy tak mozna i jaki ma wymiar taka modkitwa. Dokopalam sie do czegos takiego, ze mozna ale oddajesz wieksza czesc Bogu jesli kleczysz unizasz sie. Mozesz nam lezaco rozmawiac z Bogiem i np opowiadac Mu o swoim dniu, problemach radosciach, ale dziekowac, czy prosic o cos i wgl na kleczaco. A rozmawiac z Bogiem mozna przeciez caly dzien na stojaco, na siedzaco,na lezaco jak z Przyjacielem, jednak Bog jest Bogiem i nalezy mu sie czesc w modlitwie na na kleczaco riwniez, choc przyznam sie ze ost sama rozmawia z Bogiem na lezaco i nie klekam do modlitwy.....

zależy co rozumiemy jako modlitwę, ja np. jak mam ataki hm niskiego nastroju to leżę i ryczę i też się czasem modlę przez łzy w tym amoku

Gość gość
Bo ja się zawsze modle na leżąco przed snem ale to chyba nie wypada. Tak się zastanawiam.

Gość gość
A lezenie to nie unizenie? Przeciez jeszcze blizej ziemii się jest to jakby bardziej się unizam niz kleczac :D

Gość gośćMartyna
Wygodniej lezec niz kleczec:P

Gość gość
Powinno i w kościołach tak być. Spowiedź w konfesjonale na specjalnej leżance, ksiądz by stał. Do komunii na leżąco kłaść się wzdłuż kościoła a ksiądz by podchodził, ministrant unosił nam głowę i karmił ciałem Bożym. No i modlić się w sumie też by można było leżąc. Najlepiej na jakichś wygodnych dywanikach. O.. :P

Gość gość
To chyba dlatego jest złe bo kojarzy się z lenistwem a lenistwo to grzech a tu człowiekowi SIĘ NIE CHCE to idzie na łatwiznę.

Gość gośćMartyna
:D o kurcze ilu ludzi nagle zaczeloby do kosciola chodzic:)

Gość chcę świętego spokoju
Ja się modlę na leżąco, żeby mąż już skończył się nade mną modlić.

Gość gość
a ja myślę, że Bóg ma głęboko w du/pie wasze modły i pozycje w jakich je wykonujecie nie będzie was rozliczał z ilości odklepanych paciorków tylko z tego ile dobrego w życiu zrobiliście

Gość gość
02:06 Bzdura

Gość gość
2.06 dokladnie tak :)

A zeby nie zawracac sobie glowy ta rozkmina, to raz na lezaco np wieczorem sie modlic a raz na kleczaco np rano. Dobre?

Gość gość
wiem niepoprawnie ale jestem leniem i tak jest mi wygodniej

Gość gość
chorzy obłożnie nie mają innej możliwości , a 2000 lat temu przyjmowanie gości przy stole było częściowo leżąco. Natomiast klękanie przed Bogiem jest korzystne gdyż prześladujące nas niewidzialne demony nie wytrzymują i uciekają precz od takiej osoby . Szkoda, że obecnie zanika klękanie przed przyjęciem komunii , pewnie jest to jakieś ciemne zwycięstwo tych prześladowców..

Gość gość
gość 2015.11.03 Powinno i w kościołach tak być. Spowiedź w konfesjonale na specjalnej leżance, ksiądz by stał. Do komunii na leżąco kłaść się wzdłuż kościoła a ksiądz by podchodził, ministrant unosił nam głowę i karmił ciałem Bożym. No i modlić się w sumie też by można było leżąc. Najlepiej na jakichś wygodnych dywanikach. O.. jezyk.gif Hahahahahahaha