Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

O co wam chodzi z tym wycofaniem in vitro i dlaczego rzucacie się na PiS debilki

Polecane posty

Gość gość
Matko, ale ty agresywna jesteś. Zwyczajnie pytam, sorry , ze zapytam, co jest nie tak z twoją sprawnością intelektualną, że nie rozumiesz co czytasz i dalej zadajesz to samo pytanie?

Gość gość
sorry , ze zapytam, co jest nie tak z twoją sprawnością intelektualną, że nie rozumiesz co czytasz i dalej zadajesz to samo pytanie? x Z moją sprawnością intelektualna jest ok. Tylko chyba z twoją jest coś nie halo. A wiesz dlaczego? Bo ustawa, którą podobno tak świetnie znasz została przegłosowana przez koalicję po-psl. pozdrawiam serdecznie i mniej jadu - może ci się w życiu zołzo zacznie układać.

Gość gość
Poza tym nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, ale to nie kościół wymagał uregulowania kwestii in vitro a ue, kościół z tego co pamiętam był całkowicie przeciwny tej ustawie ;-/

Gość gość
A wiesz dlaczego? Bo ustawa, którą podobno tak świetnie znasz została przegłosowana przez koalicję po-psl. no i wiem o tym i co to ma wspólnego z tym, że Pis w ogóle chce zabronić in vitro?

Gość gość
ale słyszałaś to w tv czy na kafe przeczytałaś? Bo jakoś od żadnego polityka ja tego nie słyszałam.

Gość gość
Poza tym nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, ale to nie kościół wymagał uregulowania kwestii in vitro a ue, kościół z tego co pamiętam był całkowicie przeciwny tej ustawie ;-/ drogie dziecko.....wiem, żę UE kazała nam to uregulowac, ale to jak regulujemy zalezy od tego kto tworzy założenia ustawy i kto głosuje. I w PO i PSL jest też grupa ludzi, którzy są równie beznadziejni jak ci z PIS i porobią się w gacie, żeby jakoś sie kościołowi przypodobać. ale i tak lepsza taka ustawa niż zakaz całkowity. Czy cos sie rozjaśniło w małej ciemnej głowce?Czy jeszcze jakoś mogę pomóc w ogarnianiu świata?

Gość gość
Andrzej Duda jeszcze będąc posłem do Sejmu był twórcą projektu ustawy zakazującej in vitro. Za złamanie zakazu w tym projekcie groziły dwa lata więzienia. Zapis był tak niejasny, że do więzienia można by wtrącić zarówno lekarzy, jak i rodziców starających się o dziecko. Jak poczytasz to dowiesz sie że wielokrotnie to sam mówił

Gość gość
Bo jakoś od żadnego polityka ja tego nie słyszałam. no popatrz, jakoś żaden nie chciał przyjść i osobiście poinformować.....

Gość gość
Ustawa zakazuje niszczenia zarodków zdolnych do prawidłowego rozwoju - grozić będzie za to kara pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 5.

Gość gość
Kiedyś to wiesz, każdy mógł sobie i ustawę napisać (oczywiście ty ja, pewnie przeczytałaś, wszak czytasz wszystko) a tv moze sobie powtarzać. Ja słyszałam, że elvisa wskrzeszą. Pytam czy teraz ktokolwiek na ten temat coś mówił ew. jakis wiarygodny artykuł powstał. Bo jeżeli coś tam gdzie ktoś sobie coś kiedyś - to spokojnie. Mniej jadu żmijko.

Gość gość
W myśl rządowej ustawy: 1) Z procedury in vitro będą mogły korzystać osoby w związkach małżeńskich oraz osoby we wspólnym pożyciu, potwierdzonym zgodnym oświadczeniem. 2) Leczenie niepłodności tą metodą będzie mogło być podejmowane po wyczerpaniu innych metod leczenia, prowadzonych przez co najmniej 12 miesięcy. 3) Ustawa dopuszcza zapłodnienie maksymalnie sześciu komórek jajowych. Zezwala na dawstwo zarodków, zabrania zaś ich tworzenia w celach innych niż pozaustrojowe zapłodnienie. 4) Uchwalone przez Sejm przepisy zakazują preimplantacyjnej diagnostyki genetycznej w celu wyboru cech fenotypowych, w tym płci dziecka, chyba że wybór taki pozwoli uniknąć ciężkiej, nieuleczalnej choroby.

Gość gość
Cytat z frondy, żeby nie było, ze jakies lewackie media:): Grupa posłów PiS chce całkowicie zakazać stosowania metody in vitro. Jest to odpowiedź na apel Zespołu Ekspertów ds. Bioetycznych Komisji Episkopatu Polski. - Wszyscy posłowie zatroskani o ochronę praw człowieka powinni podjąć działania zmierzające do całkowitego zakazu tej metody – pisali autorzy oświadczenia określającego, jaką rolę w tworzeniu prawa w zakresie bioetyki powinni pełnić katoliccy politycy. - Jako posłowie katoliccy mamy taki obowiązek – komentował pomysł zakazu jeden z jego twórców, były wiceminister zdrowia Bolesław Piecha z PiS.

Gość gość
No to mam nadzieję, że zanim cokolwiek zrobią to poprzedzą to jakimkolwiek referendum. Niech się naród wypowie w tej kwestii. Tyle z mojej strony.

Gość gość
Mniej jadu żmijko. jesteś zdiagnozowana? bo ewidentnie masz jakiś problem...i raczej nie z in vitro

Gość gość
Mniej jadu żmijko. jesteś zdiagnozowana? bo ewidentnie masz jakiś problem...i raczej nie z in vitro x No właśnie o tym pisałam o twojej hmm uszczypliwości. ponowię mniej jadu do innych.

Gość gość
Lipiec 2015 r rzeczniczka PiS Elżbieta Witek :w przyszłej kadencji Sejmu partia na pewno złoży projekt zmieniający tę ustawę. - Mówiliśmy, że ta ustawa będzie musiała być zmieniona tak, by chronić życie. (…)

Gość gość
No właśnie o tym pisałam o twojej hmm uszczypliwości. ponowię mniej jadu do innych. wiesz sama wywołujesz takie reakcje pewną ociężałością

Gość gość
Tłumaczenie czegokolwiek wyznawcom kaczyzmu jest jak rzucanie grochem o ścianę. To są ludzie wierzący w sztuczne mgły, pancerne brzozy, trotyl i wszechobecny spisek. Są wyznawcami, a nie zwolennikami (Ja-ro-sław Pol-skę Zbaw), nie są w stanie krytycznie podejść do żadnego z pomysłów swojego wodza, nawet tych najgłupszych, najbardziej okrutnych czy zwyczajnie nierealnych. Zwolenników PO nazywają lemingami, ale ja nie znam ani jednego bezkrytycznego wyborcy PO, który popierałby wszystkie działania i postulaty tej partii. Wyborców PiS znam wyłącznie takich. Łykają jak gęsi, nie zastanawiając się, że wręcz niemożliwym jest popierać czyjąś wizję czy światopogląd w 100%. Że nie jest możliwym, żeby jedna partia miała 100% racji, a inna wszystko robiła źle. Z takimi ludźmi dyskusje są bezcelowe. I żeby nie było, nie jestem zwolenniczką PO. Dla mnie te 2 partie wywodzą się z tego samego grajdołka i żadna nie odpowiada mi światopoglądowo.

Gość gość
tak, tak, tak przyganiał kocioł garnkowi. Jak PO-wcy krzyczą o fanatykach, moherach, itp to jest ok :D a co do tego zdania to się nie ośmieszaj: "ja nie znam ani jednego bezkrytycznego wyborcy PO, który popierałby wszystkie działania i postulaty tej partii. Wyborców PiS znam wyłącznie takich. Łykają jak gęsi, nie zastanawiając się, że wręcz niemożliwym jest popierać czyjąś wizję czy światopogląd w 100%. Że nie jest możliwym, żeby jedna partia miała 100% racji, a inna wszystko robiła źle. Z takimi ludźmi dyskusje są bezcelowe" Ty nie znasz a ja znam i nie opowiadaj jak to wszyscy wyborcy PiSu to porąbani fanatycy, bo zarzucasz im, że wrzucają wszystkich do jednego wora, a sama robisz dokładnie to samo. I ja tak samo mogę powiedzieć, że dyskusja z PO-wcami jest bezcelowa. Dla twojej informacji nie wierzę w mgły, nie jestem wyznawczynią Jarosława i przyjmuję, że nie ma partii która ma 100% racji czego paradoksalnie właśnie Ewa Kopacz pojąć nie mogła i dlatego przegrała wybory.

Gość gość
Ej ludzie -te "staraczki od IV" to prawdopodowbie stare oślinione dziady -kierownicy klinik IV albo ich pomagierzy którzy boją sie oderwania od państwowego koryta. To najbardziej dochodowa gałąź medycyny , małe ryzyko , nikt nie umrze nie trzeba sie narobić a hajs i to ogromny leci .W ten biznes prawdopodobnie zaangażowali się lobbyści PO .

Gość gość
Czytałam wywiad z Dudą, w którym stwierdził, że on jak człowiek jest przeciwny in vitro, natomiast jako prezydent rozumie jego potrzebę i nie będzie popierał wprowadzenia zakazu sztucznego zapłodnienia. To jego deklaracje, trudno powiedzieć na ile są szczere i na ile będzie on samodzielnym prezydentem, aby odmówić ewentualnego podpisania ustawy zakazującej in vitro.