Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość preksa

Najlepsza pizza Gliwice

Polecane posty

Gość preksa

Jest ktoś z Gliwic? Mieszkam dopiero od miesiąca. Raz byłam na pizzy, ale mocno się zawiodłam. Która pizzeria Waszym zdaniem daje najsmaczniejsze jedzenie? W tym lokalu w którym byłam ciasto jest grube, a sosy strasznie rzadkie, kompletnie nie czosnkowe. Jakieś miejsce, które będzie przeciwieństwem?

Gość kartasiekos
Jeśli chcesz cienkiego ciasta to spróbuj w Dominium, lokal z takimi wieloma obrazkami na ścianie, na rynku, kojarzysz? I tak właśnie masz taką typowo włoską pizzę, smaczną, na cienkim cieście, pachnącą przyprawami. Najlepiej idź w godzinach promocji spróbować pierwszy raz - w wybranych dniach i godzinach masz pizzę za pół ceny, ale to już sprawdzaj na ich stronie.

Gość merkolak
W Dominium mają pizzę na cienkim cieście. Plus za konkretne menu. Nie ma tam 200 wersji pizzy. Lista jest krótka, a przynajmniej te pizze które ja u nich jadam - Primavera czy La bella - są wybitne. Głównie mam na myśli jakość składników, zapach, dopracowane ciasto - robi to jednak mega wrażenie.

Gość marta kasiorek
Robiliśmy tam miesiąc temu urodziny naszego syna - mają smaczne jedzenie. Sama czasami chodzę tam na obiad tzn. lunch menu, w godzinach promocji - pracuję w budynku obok. Specjalnym smakoszem pizzy nie jestem, więc tutaj nie chcę się wypowiadać, ale makarony faktycznie robią przepyszne. Nawet próbowałam sama je w domu powtórzyć i jednak to nie był ten efekt.

Gość Sloiczkowo
A ja polecam: na ulicy Okopowej jest Party Pizza, bardzo przyjemne, choć niepozorne miejsce, ceny przystępne to jedna z zalet. Ciasto puszyste i świeże składniki, czego chcieć więcej? Pozdrawiam :)

Gość falempa
Co do Dominium - oni jest nazywają się Gusto Dominium, zmienili nazwę. Przez kilka miesięcy u nich nie byliśmy, więc realnie trudno mi mówić o zmianach, ale kelner twierdzi, że zmieniło się wiele. Pojawiły się dania włoskie (nie było ich?), zmienił się wystrój i klimat w lokalu. Potwierdzicie? Bo jakość jedzenia widzę, że została utrzymana.

Gość kempanel
Zamawiacie może od nich pizzę na dowóz? Mam na myśli Gusto? Czy dociera ciepła? Przyznam, że zamawiamy głównie pizzę na imprezy i już 3 razy była zimna - ale nie od nich, szukam po prostu pizzerii gdzie takie rzeczy się nie zdarzają?

Gość hastels
Pizza u nich jest zawsze ciepła i dopieszczona - ale myślcie rozsądnie. Wiadomo, że jeśli mieszkacie bardzo daleko od pizzerii, to może być różnie z tym ciepłem. Najlepiej pytać babkę przy telefonie. Oni mają te specjalne pojemniki, ale nie wiem przez jaki czas one działają przy takich mrozach. Nam zimna pizza się jeszcze nie zdarzyła.

Gość adam kotek
Jadł ktoś pizzę ze szpinakiem u nich? Verde Spinaci, albo jakoś tak - nie wiedziałem, że taką mają, zamówiliśmy z ciekawości. Pizza z sosem szpinakowym, boczkiem, oregano i z serem blue cheese. Takiego połączenia jeszcze nie jadłem. Nie wiem czy to każdego podejdzie, ale mnie mega smakowało.

Gość hastels
Nie jadłem jej jeszcze, ale to się chyba dopiero pojawiło tak? Zresztą - raczej nie przeglądam menu bo zawsze zamawiamy jedną z kilku pizz, które nam najbardziej odpowiadają. Ale akurat szpinak bardzo lubię. Chociaż opisane połączenie wydaje się być trochę dziwne, to czemu nie, być może będzie smaczne?

Gość adam kotek
Jakiś czas to już mają w menu, ale z tego co widzę to chyba co trochę pojawiają się nowe pozycje w menu. Z tym, że ja w to menu zaglądam raz na jakiś czas. Bardzo odpowiadają mi klasyczne pizze - szczególnie Hawajska. Lubię również u nich pizzę z boczkiem - chyba jako nieliczni mają ten boczek faktycznie porządny.

Gość tratarek
Tak, wiem że powinno się jeść pizzę bez sosów, tym bardziej włoską, ale mimo wszystko - jakie są te sosy? Mnie po prostu przy wielu połączeniach brakuje sosu - szczególnie pomidorowego. Wiem, że jest na pizzy, ale mimo wszystko - dla wzmocnienia smaku przydałby się jeszcze...

Gość morgat
Jak jest u nich z dowozem? W sensie - ile trwa dostawca i czy pizza dociera ciepła? Płaci się za dowóz? Nie możemy od kilku weekendów trafić z dobrą pizzą, zawsze dostajemy jakiś czas. To przez soboty? Za dużo roboty mają, czy co?

Gość gość
Zamów to się dowiesz - to co ci ludzie tutaj napiszą nie ma znaczenia, bo jednemu wszystko wyjdzie jak należy, a drugiemu kompletnie nie, mam na myśli z dostawą. Przecież to jak wyjdzie, zależy od wielu istotnych kwestii.

Gość gość
Dawno nie jadłem pizzy, ale kiedy zamawiałem w styczniu to na pewno przyszła ciepła - zamawiaj wtedy kiedy mają w tygodniu promocję z drugą pizzą za 5 zeta. Spróbuj sobie koniecznie hawajskiej u nich - moim zdaniem smakuje o wiele lepiej niż ta sama pizza w innych pizzeriach - przynajmniej tych, które zaliczyłem. No i na pewno bardziej przykładają się do sosów.

Gość gość
Tak ode mnie, to ogólnie pizza na cienkim cieście jest moim zdaniem znacznie smaczniejsza i znacznie bardziej dopracowana, ale też to zależy od tego jak placek jest przygotowany. Np. na cienkim moim zdaniem bez porównania lepiej smakuje hawajska, ale podejrzewam, że przy wielu innych produktach jest podobnie.

Gość vatels
Poza wymienionymi tutaj lokalami jeszcze jakieś, w których można zrobić urodziny na 15 osób? Ale impreza dla dorosłych - z alkoholem. Jeśli lokal nie ma chociaż piwa, to odpada. Podpowiecie jakąś fajną miejscówkę?

Gość gość
jest sporo lokali, ale jest też duży problem z jedzeniem - nie wszędzie dbają o jego jakość, w wielu lokalach dostaniesz coś, co się do tego jedzenia nie nadaje - generalnie raczej radzę stawiać na sprawdzone lokale. co do Dominium - ja wolę u nich dana z makaronem, ale to oczywiście każdy może mieć własne podejście do tematu.

Gość gość
Dla mnie najlepsze jedzenie jest w Wawie na ulicy Zwycięzców 4, www.sushiwesola.pl :)

Gość gość
Gdzie dokładnie Gusto Dominium ma lokal w Gliwicach? Będę tam tylko przejazdem, a widzę, że w tematach najczęściej pojawia się ten lokal. Jak rozumiem ta promocja z pizzą za pół ceny do 13 w tygodniu jest nadal aktualna, czy tak?

Gość gość
Ja uwielbiam Wrocław i tam tez jest moja ulubiona pizzeria na Jedności Narodowej pizzeria Gusto

Gość gość
Byłam we Wrocławiu i tez mi znajomy właśnie pokazał Gusto, maja tam pizzę na przepysznym cieście, z rukola najlepsza

Gość rotawi
Kiedyś odwiedziłem pizzerię o wdzięcznej nazwie Fabryka Pizzy, muszę przyznać, że jedna z najlepszych jakie jadłem. Tylko za ch... nie mogę spamiętać gdzie to było. Na pewno znalazłem przez pizza portal

Gość gość
A znacie może pizzerię http://www.caprinew.pl z Krakowa? Bo zastanawiam się, czy w Gliwicach jest jakiś lokal na miarę właśnie tego :)