Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćbojęsię

Czy to nowotwór??? Nie wierze lekarzom...

Polecane posty

Gość gośćbojęsię

Mam dziwną zmianę na twarzy,z rozdrapanej krosty zaczeło coś rosnąć,byłam u 3 dermatologów i nikt nie jest w stanie powiedzieć co to takiego.Wygląda jak brodawka,nawet makijaż tego nie kamufluje,chciałabym to usunąć laserem a jeśli to rak? Czytałam kiedyś o tym w innym temacie,miał ktoś z was z czymś podobnym do czynienia?

Gość gość
Ciezko jednoznacznie odpowiedziec na to pytanie, gdyz nie mozna tego obejrzec. Polecam isc do lekarza - to nieuniknione. Im wczesniej sie zdiagnozuje zmiane tym jest wieksza szansa na wykeczenie (jezeli jestes chora). Nie ma co sie oszukiwac tylko idc i sprawdzic. Moja ciocia ciagle sie oszukiwala, ze jej nic nie dolega i wkoncu zmuszono ja by poszla do lekarza, gdy byla w ostatnim stadium nowotworowym. Kilka miesiecy pozniej zmarla.

Gość gość
idź do chirurga, albo do chirurga onkologa) ze skierowaniem od internisty, nie czekaj na zapisy, tylko idź do gabinetu. Chirurg usunie, da do badania histopatologicznego i za 2 tyg będą wyniki.

Gość gość
Do odpowiedniego lekarza*, bo najwyrazniej bylas u pierwszych lepszych.

Gość gość
Byłam już u trzech lekarzy,jeden chciał to wymrozić jak kurzajkę,drugi zaproponował laser aby nie pozostała blizna(chirurgicznie wycina się z dużym marginesem zdrowej skóry a mam to na czole) Idę prywatnie do chirurga ale wciąż myślę czy to nie rak.Czytałam jak lekarz leczył kobietę maścią a okazało się że ma czerniaka.Ja też miałam przepisywane maści i niestety nie pomogły przez 4miesiące.

Gość gość
kurde, nie wierze, że ktoś tak glupi może być, chirurgicznie sie usuwa z marginesem i zostanie blizna - ojejej. Lepiej mieć bliznę i żyć, czy nie mieć blizny i umrzeć na raka?

Gość gość
To nie są moje słowa,to słowa lekarza. Żaden nie skierował mnie do chirurga na normalne wycięcie tego.Jestem załamana,już sama nie wiem co robić:-(

Gość gość
do onkologa jest bez skierowania, do chirurga ze skierowaniem