Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Asd11

Infekcja

Polecane posty

Gość Asd11

Witam. Od kilku miesięcy mam obfite uplawy. Są one różne, czasami gęste innymi razem rzadsze. O różnych kolorach, białe serkowate, żółte, różowe. Wcześniej nie odczuwalam żadnych bólów ale ok miesiąc temu zaczęło bardzo boleć mnie w podbrzuszu i właśnie wtedy zaczęły się brązowe uplawy które z czasem minęły. Ale ostatnio po stosunku i w trakcie zaczęłam krwawic. Jednego dnia mniej innego więcej. Czasami jest to krew rozciagliwa. Po stosunku odczuwam delikatny ból. Zdarza się też ból w trakcie. Co to może być i czy to coś poważnego? Dodam że wspolzyje od 4 lat a taka sytuacja ma miejsce po raz pierwszy.

Gość gość
Czy to ten sam mężczyzna?

Gość asd11
nie, ale wydaje mi sie ze nie w tym rzecz.

Gość Migea
W leczeniu upławów skuteczny jest Lactovaginal, ja zawsze dostawałam go od ginekologa ale mozna kupic też bez recepty w aptece. Wpływa na mikroflore pochwy, przywraca fizjologiczne pH oraz normalizuje ilość wydzieliny z pochwy. Kuracja trwa tydzień ale jesli nie pomoże to idz do ginekologa, bo byc może juz rozwineła sie infekcja.

Gość maja1456
Kiedy byłaś ostatnio u ginekologa, może przyczyną być nadżerka, o której nie wiesz. Mnie zaniepokoiły plamienia właśnie po seksie oraz duża ilość wydzieliny. Nadżerkę wymrażałam, zabieg trwał kilka minut, był prawie bezbolesny, rana po 2 tygodniach była zagojona, jedynie co to musiałam zadbać o odbudowę mikroflory - stosowałam dopochwowy invag i tyle. Zatem zalecam wizytę u ginekologa.

Gość gość
Częstsze infekcje intymne i męczące upławy występowały u mnie przy nadżerce. Nie rodziłam, dlatego ginekolog mi ją wymroził. Po zabiegu przez tydzień zakładałam betadine, następnie przez kolejne siedem dni hydrovag. Globulki z kwasem mlekowym przyśpieszają gojenie śluzówki, nawilżają i zakwaszają chroniąc przed rozwojem patogenów. U mnie ten zastaw pomógł, wybierz się do ginekologa.