Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy moja dwulatka je dobrze? Jak i ile jedza wasze dzieci?

Polecane posty

Gość gość

Moja mala ma 2l i miesiąc. Wazy 13.800 i ma 95cm wzrostu(bylysmy na bilansie tydzień temu) Wczoraj jadla tak: Rano kasza na mm bo mleko krowie ja uczula na jajka ma odruch wymiotny niestety. Potem Banan Obiad Kopytka z mieskiem i surowka z kapusty kiszonej Po drzemce jogurt i pokrojone jabłko Potem kanapka z ciemna bulka z ziarnami serkiem i pomidorem Kolacja kasza na mm Porcje sa raczej a Male pije w dzień wode wode z sokiem z malin albo herbatkę slodzona xylitolem . Mielismy gosci to zjadla jesz ze 2mamby malinowe. Co mam zrobic z kolacjami I sniadamiami opuszczajac jajka I mleko krowie? Jak dam jej kanapki z ogorkiem to zje tylko ogorka. Nawet I calego a kanpki nie ruszy. Tylko kanapke z pomidorem zjada cala.

Gość gość
Aha I wiecej warzyw I owocow nie wcisne Bo mi nie zje obiadu albo innych posilkow. Czasem dostanie miedzy posilkami ugotowane marchewki w paski albo brokula w rozyczki to zjada wszystko.

Gość gość
Moja 2,5 roku 91 cm i 12 kg waży. Menu z wczoraj Śniadanie : płatki jaglane na kozim mleku (też ma alergię na krowie) II śniadanie dwa surowe jabłka Obiad: zupa krem z dyni z grzankami i posypką z pestek dyni Przekąska: orzechy włoskie Podwieczorek: jogurt z owczego mleka z borówkami Kolacja : zjadła ode mnie troszkę sałatki nicejskiej.

Gość gość
Moj 2,5 latek wczoraj (102cm i 14 kg) -pol kubka platkow jeczmiennych na mleku -5 placuszkow z serkiem wiejskim i dzemem -2/3 kubka gestego krupniku z miesem -kromka chalki z maslem i dzemem po drzemce. (Tak jadl u babci) - w domu po powrocie zjadl 3 kromki bulki smażonej w jajku z ketchupem(tak w poprzek pokrojona,robilam dla siebie i meza by zuzyc pieczywo i go nie wyrzucic a jemu bardzo posmakowalo, o dziwo) Na kolacje chcialam ugotowac kasze manna ale dorwal sie do cheeriosow i chcial je zjesc z melkiem wiec 3/4 kubka mleka i z garsc tych chrupek zjadl. To byl niezbyt urozmaicony dzien z jedzeniem. Ale jest po chorobie i do tej pory nic nie jadl. Kanapek tez nie jada. Lubi owoce, zazwyczaj zjasa cale duze jablko. Podgryza inne. Tez preferuje warzywa. Wczoraj wyszedl jakis taki pieczywowy dzien. Jajka przechodza tylko w postaci plackow. Na inne tez ma odruch wymiotny. Jeszcze z rok - poltora roku temu wcinal jajecznice i kanapki z salata.

Gość gość
Tu autorka. Moja od zawsze na jajka ma rzyganko. Nie wiem czemu. Próbowałam jej nawet w chlebie robic tzn bulke biala w jajku I na patelni posolilam do smaku- nawet nie tknie. Czasem sie uda w szczawiowej drobniutenko podziabane na papkę przemycić.

Gość gość
Ale moj dopiero wczoraj sie na to skusil. Do tej pory nie chcial nawet tknac takiej bulki. A moze twoja ma alergie na bialko kurze? Czasami tak sie objawia.

Gość gość
Mąka, cukier, mleko, mąką, cukier, mąka x 5 razy dziennie - kiepsko

Gość gość
Moja córka 2 latka i 4 miesiące. 90 cm , 13kg Wczoraj śniadanie : kluski leniwe II sniadanie : 1/2 jabłka i 1 kiwi obiad I danie : zupa ogórkowa z makaronem obiad II danie: gotowany indyk, ziemniaki , kalafior z brokułem w sosie beszanelowym przekąska : gruszka kolacja 1 kromka chleba z dżemem Dziś: śniadanie : jajecznica z kromką chleba z masłem II śniadanie : serek obiad żurek z jajkiem i ziemniakami II : kotlety mielone z kopytkami i ogórkiem kiszonym Przekąski : jabłko, gruszka, ciastka domowej roboty kolacja : kluski leniwe

Gość gość
2,5 latek waży około 12,5 kg. Dużo biega, ciągle w ruchu. Wczorajsze menu. I śniadanie - kasza jaglana na mleku z rodzynkami, jabłkiem i cynamonem. Kompot owocowy. II śniadanie - 1 gruszka, jogurt naturalny. 2 paluchy ciasta francuskiego z cynamonem. Kilka łyżek zupy ziemniaczanej i pół kromki chleba. Obiad zupa pomidorowa z makaronem - cały talerz 2 kawałki ryby na parze, kilka różyczek brokuła, ziemniak, herbata owocowa Podwieczorek - surowa marchewka pokrojona w słupki, pół Jabłka Kolacja - 2 małe pszenne kanapki z masłem, herbata owocowa nieslodzona

Gość gość
Corka 2lata i 4mc-wysoka ponad 100mc myśle ze juz ma bo na bilansie miała 97cm, waga 15,5 kg Rano rogal z konfitura i herbata do picia Pozniej jabłko Zupa-rosol z makaronem II danie-risotto z indykiem i warzywami Podwieczorek kawałek ciasta domowej roboty Kolacja kanapka z ciemnego pieczywa z pieczona piersią z kurczaka i ogórkiem zielonym i papryka czerwona do picia herbata Pije wodę w ciagu dnia. Dzis zjadała- Rano (sama sobie zazyczyla) kiełbasę gotowana (maz zrobił domowa) do tego pokrojona papryka, kanapka z ciemnego chleba i ketchup do picia owocowa herbata Zupa-pomidorowa z kluskami lanymi Teraz ma drzemkę Pozniej II danie-placki ziemniaczane z cukinia Następnie zje owoce a na kolacje moze owsiankę na mleku migdałowym. Corka ma alergie na mleko krowie a koziego nie lubi. Jajek tez nie tyka jedynie chleb w jajku czy jak jest w jakis racuchach czy kluskach na parze. Moze mi ktos napisać gdzie kupie jogurt z owczego mleka??? Nie spotkałam sie nigdy z nim a chetnie bym spróbowała jej taki podawac