Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy jest tu jakas mama dziecka z astma wczesnodziecieca?

Polecane posty

Gość gość

Dzisiaj dostaliśmy taka diagnozę i jestem załamana. Szukam mamy z podobnymi przejściami. Córka ma 3 lata.

Gość gość
Palicie przy niej, albo goscie, macie jakies zwierzeta? Wszystko to musicie natychmiast wyeliminowac. Taka astma ma szanse sie cofnac, ale musicie wykryc co jest przyczyna jej alergii, a potem reakcji astmatycznej.

Gość gość
A skąd się to wzięło? Moja córka jest alergikiem strasznym prawdopodobnie na pyłki, trawy, i na pleśnie Gladosporium

Gość gość
to ja z 14:37 ma prawie 2,5 roku , dostaje leki przeciwalergiczne ale na testy skórne jest za wcześnie , też boję się astmy jak dostaje te leki to katar nie przechodzi w gorszą chorobę

Gość gość
Astma moze sie cofnac w tym wieku. Moj syn tak mial, ale musialam zabronic tesciom i innym gosciom paluc w domu. Oczywiscie obraza wielka, ale za to teraz syn nie musi tak jak maz uzywac inhalatora, zeby oddychac. Tescie mieli to w dupie, ze u ich syna wyksztalca sie astma z pylkow i poglebia przez ich palenie... I tak teraz maz do konca zycia jest uzalezniony od lekow astmatycznych...

Gość gość
W przypadku syna, gdy zaczely sie pierwsze objawy, tez nie wiedzialam co jest alergenem, ale podejrzewalam ze pylki lub nasza papuszka. Wiec oddalam papuszke do zoologicznego, wyrzucilam zbedne graty lezace a moze kiedys sie przydac, usunelam obrusy, zaslony, siedzenia tylko latwo piorace. Nikt nie moze palic u nas. Czasami na noc daje do goracej wody w misce kilka krople olejki vapour oil, ktory ulatwia oddychanie. Zadnych zwierzat nie mamy i nikt nie moze przyprowadzac. Czesto piore posciele, reczniki. Wietrze krotko mieszkanie w sezonie wiosenno- jesiennym, z uwagi na pylenie. Rozkladam mokry recznik na kaloryferach i czesto myje same kaloryfery, nawet za nimi. Astma sie cofnela, nawet gdy lapie chorobe nie zmienia sie to w astme. Przede wszystkim nie palic papierosow w domu i przy dziecku. To podstawa.

Gość gość
Nie palimy. Mamy chomika. Testy będą za 4 tygodnie, na razie sterydy do czasu aż jej się polepszyć bo ma ciągle zapalenie oskrzeli. Obruracja już minęła. Syn - 8 m tez dostal skierowanie na jakieś badania - on ma tylko ciągły katar.

Gość gość
Dostala flixotide 50- 2 razy dziennie, singulair 4 1x i aerius sol. A syn skierowanie do laryngolog i z krwi panel IP3 i panel FP5 ale nie wiem co to oznacza.

Gość gość
Up

Gość gość
Flixotide na dłuższy czas? U nas Flixotide tylko w ramię koniecznosci, a normalnie to Nebbud plus Berodual ( ale ten też max 5 dni ). Na stale Promonta 4. To u mlodszej, ma 3 lata. A u starszego wcześniej też Nebbud plus doraznie Ventolin , na stale Promonta 5. A teraz, kilka dni temu zmienil lekarz wziewne na Seretide przez tube. Testy alergiczne wszystkie ujemne. Ma 7 lat i na chwile obecna, po 2 latach spokoju, ma zaostrzenie.

Gość gość
Pozbadzcie sie chomika, byc moze wasze dxiecko reaguje na niego, jego trociny, albo odchody. Dziecko alergiczne w zasadzie nie moze miec zadnych zwierzat futerkowych i pierzastych. Trociny lub inny surowiec, sciolka, trawa, słoma tez moga wywolywac reakcje alergiczna...

Gość gość
Moja corka astmy nie ma co prawda lecz ja mialam jako dziecko I dobrze panietam. Mialam astme alergiczna. Nie ma c o sie zalamywac ! :) mi sie astma zataila:) pamietam ze normalnie biegalam po dworze nie miewalam dusznosci, jak kazde dziecko. Nigdy mama mi nie powiedziala ze mam nie biegac bo sie udusze. Mialam dobrze dobrane leki I dlatego to wszystko sie skonczylo. Nie ma sie czym matrwic,ludzie rodza naprawde bardzo chore dzieci wiec glowa do gory. Wieem latwo sie mowi' ale tez mam dziecko ktorenu grozi niedosluch na jedno uszko z powodu katarkow takze wiem jak to jest :)

Gość gość
Dziękuje za rady i mile słowa, musze to jakoś przyjąć na spokojnie. Póki co zakupilam optichamber bo koleżanka polegała, leki i witaminę d3 z k2 mk7