Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaka macie stawke za godzine pracy w UK

Polecane posty

Gość gość

Jakie miasto i czym sie zajmujecie

Gość gość
Ucze angielskiego, miasto sredniej wielkosci. £35/h

Gość gość
Londyn £6.70

Gość gość
Polak uczy angielskiego Anglikow?

Gość gość
Polak udaje ze uczy angielskiego, ale Polaków mieszkających na Wyspach. Kiedyś, do takiej jednej pseudonaucZycielki poszedłem na lekcje. Normalnie czułem sie jak w przedszkolu. Te szmaty, tylko kasę z ludzi zdzierają, ponieważ nie potrafią uczyć. Gdyby potrafiły, to zarabiałyby w PL zawalista kasę w szkołach językowych. Niestety same kaleczą język i musza naiwnych polaczkow na kasę naciągać w uka. Oto właśnie te ich kariery. Dopomyje zasrane.

Gość gość
ja sprzątania prywatne 12-15f/h mąż kierowca 13-20f/h

Gość gość
wychodzi jakies 30f/godz. programista (ale to pierwsza praca tutaj)

Gość gość
Biomedical Scientist 2 - ok. 60k rocznie, cos £30 na godzine

Gość gość
Ja 8,15/h. mąż ma annual salary, wychodzi mu przy 160h/miesiecznie średnio na godzinę 9,82/h. Edynburg

Gość gość
Mam słabo bo 7,55. a i tak po podwyżce ktora byla wiosną przedtem było 7,10. Stevenage

Gość gość
13 funtow..male miasteczko

Gość gość
ta, 30 na godzinę macie, jasne jedynym Polakiem jakiego znam i o jakim słyszalam od znajomych jest kierowca (nie powiem czego i gdzie) i on ma jakoś 23f/godz. a ja mam jakoś tak 12,20. 3D Animator, pierwsza praca w zawodzie, po pierwszej podwyżce, jestem tam od blisko roku. miasto dość spore ale nie Londyn.

Gość gość
22.18. Genialna odpowiedz! Wydaje mi sie oczywistoscia, ze angielskiego sie uczy cudzoziemcow, a nie Anglikow, ale jak widac dla ciebie nie bylo to oczywiste :-) Szkoda. Moze nie mozesz sobie wyobrazic, ze istnieja stawki wyzsze niz 6.70. A istnieja, jak widac chocby z wypowiedzi w tym watku. Wcale nie watpie, ze ludzie tle zarabiaja, bo i dlaczego by tak mialo nie byc?

Gość gość
Skad ci do glowy przyszlo ta 'zawalista kasa' w polskich szkolach jezykowych? Stawki naprawde nie sa rewelacyjne. Zalozmy ze okolo 50 czy 70 zl za godzine, a do kazdej godziny trzeba sie przygotowac, zrobic xero materialow, potem sprawdzic prace domowe, wiec w sumie wychodzi bardzo malo. I oczywiscie nie mozna uczyc 37.5 tygodniowo jak to w innych etatach, bo taka jest natura pracy. Wiec naprawde nie sa to kokosy. I gdzie ty znalazles takie kiepskie nauczycielki? Moje kolezanki wszystkie maja skonczone studia upowazniajace do nauczania (studia zarowno w UK jak i w innych krajach europejskich)

Gość gość
Wyobraz sobie gołodupny wuefisto, ze Polka moze uczyc angielskiego Arabów w Dubaju ! :) Za mała wyobraznia, co ? :)

Gość gość
Haha 35 na godzine a ja jestem Chinczykiem i ucze Polakow mandarynskiego :D

Gość gość
Wspolczuje tym, ktorzy maja za maly mozg, zeby sobie to wyobrazic.

Gość gość
Londyn, 6.70 najnizsza

Gość gość
Polczyno przecież ty znasz tylko pigdin english

Gość gość
Ja współczuję tym, którzy fantazjują o świetnych zawodach i wysokich stawkach. W internecie to każdy jest piękny, młody i bogaty

Gość gość
22.18. Genialna odpowiedz! Wydaje mi sie oczywistoscia, ze angielskiego sie uczy cudzoziemcow, a nie Anglikow, ale jak widac dla ciebie nie bylo to oczywiste usmiech.gif ] a polskiego w polsce sie nie uczylas nigdy, prawda? tutaj (w polsce) nie ma czegos takiego jak jezyk polski, tylko i wylacznie dzieic ucza sie jezykow obcych??? x l x smieszycie mnie zwistnicy :D na prawde tak gleboko wierzycie w to, ze za granice przyjezdzaja tylko i wylacznie starzy ludzie kolo 60tki, ktorzy nic juz nie potrafia tylko je/bac fizycznie?? ze nikt tam jezyka nie zna, szkol nie konczy? ze zamiast tutaj jako informatyk zarabiac 2500zl w londynie od reki dostajesz prace za 4800 na poczatek??? jezeli wam lepiej bo WY WIECEJ NIE POTRAFICIE, bo pojechaliscie na 3 miesiace na zbiory truskawek albo pieczarek i wrociliscie do kraju bo wydaje wam sie, ze za granica na byle ciecia z polski czeka dyrektorska posada, to sie nie dziwie, z eteraz tak niedowierzacie, ze anglia, niemcy, holandia itd nie roznia sie niczym od polski (oprocz kosztow zycia wzgledem zarobkow :P ) w polsce tez pracuja obcokrajowcy na wysokich stanowiskach :P

Gość gość
Owszem, wyjeżdżają ludzie robiący kariery w UK, tak jak choćby moja siostra, która zrobiła doktorat w UK, ale ona nie pluje na PL, wiąże z krajem pewne plany. Jednak wyjątek zawsze stanowi regule, większość emigrantów, to nic nie warte śmiecie, patologia i syf żyjący tylko po to by sie nażreć. Normalnych w uka jest tylko 20%, reszta to odpad.

Gość gość
Czyli ci co zrobili kariery w uk, pokonczyli tam dodatkowe szkoły i zyja tam spokojnie i wygodnie , ale nie wiąrza juz swoich planów z Pl to syf i dpad ? :D Tobie wuefisto nawet pobyt w UK nie poszerzyl horyzontów..

Gość gość
Dokładnie. da się osiągnąć sukces za granica, nieważne czy w Unii czy poza nią. Ja w tym roku dopiero coś zmieniłam tak naprawdę na dobre. nie napisze co robię i ile zarabiam, bo mnie ten bingol czy jak mu tam , albo inny zawistnik, wyśmieje, że kierowca autobusu ma więcej - tylko że ja stawiam pierwsze kroki w biznesie, to początek kariery a nie mam nawet 30-stki jeszcze (tzn skonczę w lutym :P ). Latami całymi robiłam w UK za 7-8/godzinę i się uczyłam też tu. mój chłopak tak samo. praca typu tesco wykladanie towarów i naraz studia. I kto nie chce wierzyć, niech nie wierzy, proszę bardzo. Ale ścieżka rozwoju i mojej, i jego kariety (też zaczął w tym roku dopiero na dobrą sprawę) wygląda wspaniale, za jakieś 5 lat to będziemy pewnie mogli smarkać w banknoty jakby się nam chciało :P

Gość gość
*kariery nasz dochód brutto za rok podatkowy 2015/2016 będzie wynosił ok 42-43 tys funtów, ale w tym jest 6 miesięcy mojej pracy ze stawką 7,90/ h. i 6 miesięcy z tą z nowej pracy w wyuczonym dopiero co zawodzie, z początkową pensją juniora.. za rok 2016/17 to może być coś koło 52 tys na nas dwoje, nie wliczając w to potencjalnych całkiem prawdopodobnych podwyżek. i to nie jest Londyn.