Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Malawii

Staż a ciąża

Polecane posty

Gość Blanka 20
I po co tak ludzi obrażać, nie wie jak to wygląda to zadała pytanie, więc niech wypowiedzą się te dziewczyny, które mają jakieś doświadczenie w tym temacie, a nie te w jakiś sposób pokrzywdzone przez los, które potrafią tylko krytykować. Sprawia wam przyjemność obrażanie innych. Słuchaj autorko, ja miałam podobną sytuację, byłam na stażu i dowiedziałam się, że jestem w ciąży, tyle, że moje szefostwo jest bardzo miłe i wyrozumiałe :) Kończył mi się już staż, a ja dowiedziałam się o ciąży i nie wiedziałam co dalej, po prostu poszłam do szefa i porozmawiałam z nim. A on zamiast mnie krytykować tak jak wiele osób tutaj na forum skrytykowało Ciebie zaproponował mi podpisanie umowy na pół roku, bo tak się robi po ukończeniu stażu. W trakcie trwania tej umowy odeszłam na l4 z powodu pewnych problemów, później on dał mi normalną umowę do dnia porodu, a od dnia porodu będę miała kolejną umowę, przez cały okres trwania macierzyńskiego. Sam już mi powiedział, że później bez problemu podpisze mi wychowawcze i wgl. Będę mogła wrócić do pracy kiedy tylko będę chciała. Po prostu niektórzy ludzie lubią komuś pomóc, a nie utrudniać życie więc myślę, że powinnaś o tym porozmawiać z szefem. On już będzie wiedział jak postąpić i wszystko Ci powie.

Gość Malawii
Dziekuje za wsparcie i normalna wypowiedz. Problemem jest fakt, ze moim szefem jest Burmistrz... Nie nalezy do wylewnych ludzi wiec nie potrafie wyczuc jakim jest czlowiekiem. Wydaje mi sie, ze bede mu zbednym towarem wiec nie podpisze mi umowy. Po stazu powinni podpisac umowe na 3 miesiace, ale watpie zeby tak bylo bo jestem w ciazy. Jutro sie wszystko wyjasni i mam nadzieje, ze jednak nie bede zbyt duzym ciezarem i dostane ta umowe.

Gość gość
W urzędach w zasadzie standardem są staże po których wcale nie są podpisywane żadne umowy o pracę. Co najwyżej tylko kolejne staże, lub prace interwencyjne itp. Bardzo rzadko z kimś podpiszą umowę. Tym bardziej że na stanowisko urzędnicze organizuje się konkursy.

Gość Malawii
Urzad Miejski ma podpisana umowe z PUP-em i musi podpiac umowe o prace na 3 miesiace ze stazysta. Tego jestem pewna bo mowili o tym w Urzedzie i w PUP-ie. Sprawa sie komplikuje jesli w gre wchodzi ciaza.

Gość Malawii
Urzad Miejski ma podpisana umowe z PUP-em i musi podpiac umowe o prace na 3 miesiace ze stazysta. Tego jestem pewna bo mowili o tym w Urzedzie i w PUP-ie. Sprawa sie komplikuje jesli w gre wchodzi ciaza.

Gość gość
to teoria a praktyka bywa inna. /sama byłam na stażu w urzedzie i nie było żadnej umowy po stażu. Znam też inny urząd w którym przewija sie mnóstwo stażystów i żadnego nie zatrudnili po stażu nawet na 3 miesiące. Tylko poprzez wygrane konkursy.

Gość Malawii
Ja podpisywalam dokumenty, ze zgadzam sie na podpisanie umowy. Umowa musialaby zostac przedluzona do konca ciazy poniewaz od 1 grudnia bylabym powyzej 3 miesiaca... ale masz racje roznie to bywa.