Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dorota 1986

chorobowe w UK prosze napiszcie czy tak mozna zrobic

Polecane posty

Gość Dorota 1986

Witam serdecznie wszystkich czytajacych moj temat . Moja obecna sytuacja wyglada tak : w pracy wykorzystalam juz prawie caly urlop gdyz moj supervisor powiedzial mi ze na swieta w grudniu nie dostane wolnego wiec mialam urlop wczesniej. Obecnie mamtylko 2 dni do wykorzystania. Obcenie moja mama w Polsce jet chora byz moze naprawde powaznie. Nie wiem jak sie to wszystko dalej potoczy . Musze jechac do Polski najszybciej jak sie da . Czy moge wziac chorobowe z pracy na tydzien lub 2 i pojechac do PL. Wiem ze chorobowe mam wyslac do pracodawcy i potem w ostatnim dniu zwolnienia mam dac znac czy wracam czy nie . jesli chodzi o bezplatny urlop to nie wiem czy sie zgodza a po drugie wtedy moga mi dac wypowiedzenie czy od razu nawet zwolnic a na chorobowym przynajmniej jestem chroniona przed utrata pracy. Co myslicie ? Z gory dziekuje za opinie. czy ktos tak zrobil ze byl poza UK na chorobowym ?

Gość gość
Mozesz zrobic self certification ale to jest tylko do 7 dni roboczych. Zeby dostac zwolnienie musisz isc do lekarza

Gość gość
Jest cos takiego jak 'family leave' wlasnie na takie okazje, kiedy ktos z czlonkow twojej najblizszej rodziny (w tym rodzice) potrzebuje twojego wsparcia. Zapytaj o to swojego pracodawce, bo nie wiem czy to jest obligatoryjne w UK czy zalezy od wewnetrzych regulacji danej firmy.