Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy podajecie dziecku masło czy margaryne ?

Polecane posty

Gość gość

oto jest pytanie do was !

Gość gość
maslo oczywiscie, sami nie tykamy maragaryny to i dziecku nie damy syfu.

Gość gość
masło albo mix (polaczenie 30% margaryny i 70% masła) samej margaryny nigdy nie kupuje bo śmierdzi lodówką, jest niesmaczna po prostu

Gość gość
masło 82%

Gość gość
Tylko maslo, margaryny sie sa dobre

Gość gość
My nie jemy margaryny, więc dziecku też tego nie dam

Gość gość
Masło podaje się dzieciom do drugiego roku życia.Potem już nie,ponieważ pogłębia sklerozę.Powinno się smarować serkami naturalnymi.

Gość gość
Maslo. Dzieciom do 3 r.z nawet nie wolno podawac margaryny( mialam na takim przedmiocie jak dietetyka :P) ale u nas nie jada sie w ogole czegos takiego wiec tylko maslo :)

Gość gość
nawet nie chodzi o to, że margaryna jest niedobra, ale o to, że jest to trucizna. W USA zaczął się proces wycofywania jej z rynku bo jest TOKSYCZNA!

Gość gość
To chyba kazdy wie-tłuszcz palmowy ale on znajduje sie w chipsach, gotowych ciastach francuskich itp, watpię ze ja wycofają bo wtedy by musieli wszystko wywalić z tym powiązanego

Gość gość
Ani tego ani tego. Kupiłam kiedyś margarynę roślinną (alergik) ale on woli suchy chleb.

Gość gość
dziwne pytanie, jak dorosli moga jeśc miks albo margarynę? Nie mówiąc o dzieciach . dziwiłam sie jak pani zawadzka reklamowała jakiś badziew dla dzieci.

Gość gość
nie mam dzieci, ale wg mnie margaryna to syf, sama nie jem i dziecku też bym nie dała

Gość gość
my od kilku lat jedlismy prawdziwe maslo , maz nabawil sie cholesterolu i lekarz kazal nam przejsc na margaryne

Gość gość
w maśle jest witamina d ktora jest potrzebna dla zdrowych oczu

Gość gość
Jemy tylko i wyłacznie masło. Nie wiem ile tego masła trzeba zjadać zeby znacząco podniesc sobie cholesterol.

Gość gość
Trzeba zmienic lekarza. Tylko lekarz idiota kaze jesc margaryne:o cholesterol jest nie tylko od masla a jest to cala wypadkowa zlego trybu zycia :o

Gość gość
Najlepsze, cholesterol nie jest niczemu winien, nie należy go zbijać lekami. To margaryna i oleje przyczyniają się do stanu zapalnego w organizmie i chorób serca.

Gość gość
Masło lub olej kokosowy

Gość gość
masło i oleje... margaryna nie ma wstępu do naszego domu

Gość gość
gość dziś , moja mama od lat tłuszcze zwierzęce (wszelkie) ogranicza i ogólnie stara się jeść zdrowo, a cholesterol ma szybujący pod sufit... i jak poczytasz nowe badania to jasno widać, że cholesterol zjadany ma bardzo niewielki wpływ na poziom tego we krwi

Gość gość
To poczytaj najnowsze badania, które przewracają cały system do góry nogami, wysoki cholesterol nie jest zły.

Gość gość
Tylko smalec, dzieciom nic nie jest. My z mężem tez przepadamy za tym przysmakiem.

Gość gość
My nie jemy margaryny od ok 10 lat, masła nie jemy od roku. siłą rzeczy dziecko nigdy margaryny nie dostało (ma 6 lat). masło lubiło jak miało tak do 3. lat, potem odrzuciło masło podobnie jak parę innych produktów. na chlebie lubi ser (na suchy chleb) , pomidor z sałatą na to , i tyle. lubi też masło orzechowe i na to duuużo powideł śliwkowych od babci lub sklepowe. masło (fistaszkowo-migdałowe) robię sama, 100% orzechów.

Gość gość
Wszyscy jemy masło. Margaryna to sztuczny wytwór i do tego niesmaczny. A smalec moje dziecko też uwielbia :-)

Gość gość
Szkodliwosc cholesterolu mozna juz miedzy bajki wlozyc. A margaryna to trucizna, nigdy nie dalabym dziecku i sama tez nie spozywam.