Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mąż unika sexu

Polecane posty

Gość gość

Jestem młodą mężatką, mąż troszkę starszy ode mnie po 30stce. Miewa raz na kilka miesięcy przy mnie orgazm. Chęci na sex ze mną nie ma nigdy, z własnej inicjatywy nie ciągnie go do mnie, nie pieści mojego ciała i nie całujemy się. Raz na jakiś czas sama muszę proponować, bo nie potrafię żyć jak zakonnica. Jakie mogą być tego przyczyny, że mąż nie chce ze mną uprawiać sexu z własnej inicjatywy a jak już do niego dojdzie cudem to nie miewa orgazmu? Kiedy jego o to zapytałam, to tłumaczy się brakiem sił po pracy, niewyspaniem, bólami głowy, że on lubi w innej pozycji itd. Więc czekałam cierpliwie na dzień, w którym nic go nie będzie bolało, wyśpi się do upadłego, wolne od pracy i nawet zaproponowałam jego ulubioną pozycję w której mnie jest niewygodnie, ale poświęciłam się aby wreszcie zobaczyć czy o to chodzi. Niestety i to nie pomogło. Staram się by zawsze ładnie wyglądać, mam zgrabną figurę a szlag mnie trafia jak mąż tego nie docenia, nie pociągam go, przez to czuję się okropna, jak drzewo na które nie spojrzy :( Jestem jeszcze młoda, miała bym szansę związać się z kimś innym, ale kocham swojego męża i chciała bym najpierw spróbować zawalczyć o to małżeństwo jeżeli się da w jakiś sposób?

Gość gość
Chciałam się z nim wybrać do sexuologa, albo żeby sam poszedł jak woli, ale on nie chce, nie ma nigdy czasu.

Gość gość
Dokladnie. Ma zaburzenia erekcji i wsydzi sie tego dlatego unika zbliżeń. Porozmawiaj z nim o tym i zaproponuj no jakies tabletki na próbę. W aptece jest ich sporo. Porozmawiaj zeby się nie wstydzil tego i powiedz ze rozumiesz . Starajcie się pieścić i dotykać dużo nie koniecznie miejsca intymne. Budujcie bliskość. Efekty będą na pewno. Miałam bardzo podobny problem. A i jak wcale nie dochodzi to jak wy zamierzacie spłodzić kiedys dziecko?

Gość gość
Przyczyna jest pewnie prozaiczna. Przestałaś go pociągać. Nie, to nie musi wcale znaczyć, ze innym się nie podobasz, czy też jesteś nieatrakcyjna. Możesz być obiektywna atrakcyjną kobietą, a jednak męża już nie pociągasz bo np. opatrzyłaś mu się, znudziłaś, może jest jakiś szczegół w Twoim wyglądzie czy cecha, która go odpycha

Gość gość
Zresztą wpisz sobie w google " żona mnie nie podnieca" to poczytasz to z perspektywy faceta. Oni potrafią oddzielać seks od miłości. Twój mąż może Cię więc kochać i uważać nawet za ładną kobietę, ale możesz go nie podniecać. Tak samo jak facet jest w stanie pożądać kobietę i kochać się z nią kiedy to nie jest miłość Przykład takiego postu ze strony gazeta.pl forum "Drodzi moi mili forumowicze, Nigdy nie pisałem na tym forum, ale zdecydowałem się napisać gdyż mam wątpliwości co do mojej sytuacji w obecnym związku. Dużo tutaj tematów podobnych do mojej sprawy. Poznałem i zakochałem się we wspaniałej dziewczynie! Dlaczego więc tutaj piszę ? Pokochałem JĄ, to jaka jest wspaniała, dobra, uczynna, uczciwa. Jest też piękna. Wiem, że nasze dzieci gdyby się pojawiły miałyby wspaniałą mamę. Minęło 2.5 roku i mam problem. Przestała mnie podniecać. Nie mam myśli erotycznych z nią związanych, nie myślę o seksie z nią. Seks z nią mnie nudzi, nie jest eteryczny ani zmysłowy. Unikam seksu... Ona nie lubi wyuzdanego seksu, a jak tak. Mam bardzo brudne myśli ale nie widzę jej w tych myślach. I mam dylemat. Kocham ją i jej wnętrze, a nie kocham jej ciała. Co zrobić ???"

Gość gość
kryptogej na bank ożenił się z Tobą, żeby sam siebie przekonać, że jest "normalny". Wcześniej czy później natura da o sobie znać i albo już spotyka się z facetami po kryjomu, albo to tylko kwestia czasu. Zaraz napiszesz, że na pewno nie on, że brzydzi się gejami itp. Ale to to też standardowa maska ludzi tego typu. Nawet sobie nie wyobrażasz jak wielu tak żyje...

Gość gość
Tez pomyślałam ze moze byc gejem. Nie zauważyłaś dziwnych zachowań?

Gość gość
nie ma czegoś takiego jak "dziwne zachowania" bazujesz na stereotypowej, serialowo-paradowej wizji geja. Znam kilku, którzy latami ciągnęli takie szopki i NIKT się nie zorientował. Jeden z moich znajomych ma dwójkę dorosłych dzieci, a od żony odszedł by żyć zgodnie z naturą po niemal 20 latach małżeństwa i odchowaniu dzieci. A w międzyczasie były delegacje, pikiety na dworcach (było coś takiego w czasach prl-u) itp.

Gość gość
jesli sex was nie laczy to pomysl co was laczy,moze twoja parca czy twoje dobre zarobki sa dla niego argumentem by wygodnie i dobrze przy tobie zyc!!! nie ma u was milosci jesli nie ma sexu wspolnego!!!! NIE MECZ SIE Z NIM ZASLUGUJESZ NA MILOSC TA W LOZKU TEZ!

Gość gość
Zarabiam normalnie, więc na pewno nie jest ze mną dla pieniędzy. On ma lepiej płatną pracę w swoim zawodzie. Też tak się zastanawiam, że albo ma problemy z erekcją i wstydzi się tego a przecież można by mu pomóc tylko on nie chce iść do lekarza. Albo ja po prostu przestałam go pociągać i się "napatrzył", dlatego na siłę szuka wymówek. Już nawet zaczyna mi wpierać, że to przeze mnie, bo się ciągle go czepiam. Nie wiedziałam, że zwyczajne zapytanie się męża o to dlaczego nie ma ochoty na sex jest "czepianiem się" albo jak nie zgadzam się z jego zdaniem i wyrażam swoje, to dla niego to od rau kłótliwość z mojej strony. Szuka dziury w całym, wpiera że to wszystko moja wina tak sztucznie by tylko pozbyć się kłopotu jakim dla niego jest sex. Nie rzucam się na niego na siłę w ramiona, nie oczekuję też częstego sexu jak już jest taki przepracowany, ale chociaż minimum z minimum. Brakuje mi tak bardzo jak kiedyś zdzierał ze mnie ubranie, bo kiedyś sam się domagał a teraz to tylko ja wykazuję chęci :(

Gość gość
oto możliwe przyczyny jego niechęci 1. Bardzo słabo robisz loda , beznadziejnie 2. Twoja pochwa jest luzna 3 .. seks w prezerwatywie nie sprawia mu przyjemnosci 4. Przytylas ostatnio 5. ma problemy z impotencją

Gość gość
krypto gej

Gość gość
ma kochanke albo jest chory?

Gość gość
Czemu z nim po prostu nie pogadasz? Co was łączy właściwie, facet powinien być przyjacielem przede wszystkim, a wy ze sobą nic nie gadacie?

Gość gość
Już pisałam, że z nim rozmawiałam :) nie przyniosło efektów

Gość gość
Jest gejem albo ma kochanice

Prawdopodobnie wstydzi się przyznać, że nie ma erekcji, wykręca się przyziemnymi wymówkami. Spróbuj z nim porozmawiać tak aby wiedział, że jesteś w stanie go wesprzeć i zaproponować jakieś rozwiązanie. Być może to stres i zmęczenie. Zaproponuj mu Maxon (https://www.znamlek.pl/maxon-active-21035.html) Wielu mężczyznom bardzo pomaga, mojemu mężowi pomógł. Ale najpierw mąż musi chcieć pomocy. Ty jako młoda kobieta masz swoje potrzeby.