Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego takie cechy jak dobroc spokoj normalnosc faceta sa juz obecnie nieatrak

Polecane posty

Gość gość
mnie pociagaja facececi, ktorzy wiedza czego chca nie przepadam za cwokami ,ale cenie dobroc ,uprzejmosc,kulture osobista.Wydaje mi sie ,ze wiekszosc kobiet nie lubi jak facet jest tzw, ciepła klucha,ale bez przesady abysmy lubily chamów

Gość gość
Bzdury. Jak najbardziej są atrakcyjne.

Gość gość
Nikt nie powiedzial ze macho ma byc chamem w stosunku do kobiet ;) ale zadna nie wybierze takiego ktorego przygniata 30 kg na klate... Albo nie potrafi lub boi sie bic bo jakby przyszlo do obrony domu i rodziny to co za plecami zony sie schowa...

Gość gość
dokladnie facet musi byc facetem,musi bronic kobiety i dzieci jesli zajdzie taka potrzeba

Gość gość
Nikt nie powiedzial ze macho ma byc chamem w stosunku do kobiet ale zadna nie wybierze takiego ktorego przygniata 30 kg na klate... Albo nie potrafi lub boi sie bic bo jakby przyszlo do obrony domu i rodziny to co za plecami zony sie schowa... Napisal 15latek po czym poszedl do wc sie onanizowac.

Gość gość
Nie wiem dlaczego takie pytanie pada na kafe tu głównie przesiadują kobiety najgorszego sortu nie bierz tych wypowiedzi na poważnie więcej odwagi kolego a zdziałasz cuda.

Gość gość
Jak wyżej.

Gość gośćewunia
Ale pierdoły. Nikt dojrzaly osobowościowo nie chce być krzywdzony, każdy chce być szanowany. Niektore kobiety ciągnie do "złych" mężczyzn, co wynika z przeplatania się ewolucji z kulturą. Kobiety miały nie pragnąć seksu, być cnotliwe i seksualnie schowane, aby były "szanowane". Taki męski brutal symbolizuje i uzasadnia wzięcie kobiety siłą i zabranie jej odpowiedzialności za własną seksualność. Ten fenomen świetnie opisał to D.F.Wallace w jednej historii w " Krótkich wywiadach z paskudnymi ludźmi ".

Gość gość
Ciekawe to co napisalas.

Gość gośćewunia
Napisałam nawet niezbyt składnie, ale wymieniony tekst jest naprawdę rewelacyjny. A dlaczego w ogóle uważa się delikatność łagodność za cechy kobiece, a stanowczość waleczność za męskie? Dopóki to się wlecze za nami, dopoty mężczyźni stanowczy i waleczni będą uważani za bardziej męskich, czyt. za bardziej pożądanych przez kobiety. A czy ta "męskość"/nie jest czasem jakąś formą niewłaściwego zachowania, krzywdzenia kogoś itd, to już sama kobieta musi rozpoznać.

Gość gość
Jak kobieta brzydka to musi brać pierwszego który się nawinie

Gość gość
20:56 Musi? Naprawdę? Ja jestem brzydka i mam przystojnego :D

Gość gość
To widocznie nie jesteś taką brzydka, albo on taki przystojny

Gość gość
To tak samo jak moj brat, jest maly gruby i ma gebe shreka a laske ma taka 7-8/10. Tyle ze on jest facetem a facetom tak wolno. Kobieta raczej powinna byc ladna.

Gość gość
Jest mnóstwo dominujących mężczyzn, którzy nie potrafią się bić, ale potrafią zdobyć pozycję społeczną, która umożliwia im panowanie nad innymi. Tu chodzi o władzę, nie o bójki. Sukces, sukces finansowy, daje władzę, lub drogę do władzy. Taki lekarz, może trząść całym oddziałem, pacjentami i mieć wpływy we władzach miasta, przez to w prokuraturze i sądzie, bo się znają i świadczą sobie usługi. Jak gość jest nieugięty, to nawet gdy, raz od jakiegoś cwaniaczka dostanie w pysk, to ten brutalny koleś, dostanie na policji i potem w prokuraturze, taki wpiertol, że mu się odechce. Liczy się WEWNĘTRZNA SIŁA, która daje umiejętność zdobywania dominacji.

Gość gość
gośćewunia dziś Napisałam nawet niezbyt składnie, ale wymieniony tekst jest naprawdę rewelacyjny. A dlaczego w ogóle uważa się delikatność łagodność za cechy kobiece, a stanowczość waleczność za męskie? Dopóki to się wlecze za nami, dopoty mężczyźni stanowczy i waleczni będą uważani za bardziej męskich, czyt. za bardziej pożądanych przez kobiety. x Dopóki te postmarksistowskie brednie, będą się wlokły za nami, zniewieściali mężczyźni, będą się mnożyć na potęgę.

Gość gość
Nigdy takie cechy nie były atrakcyjne dla kobiet bo to zwyczajnie nudne. Kobiety są mniej skomplikowane od facetów, aby chłop miał parę w ręku i język w gębie i tyle :).

Gość gość
Sam Wallace, był tak słaby, że się zabił. Zatem, marny z niego autorytet. Pisał jak większość jego ideologicznych kumpli, byle uzasadnić lewackie brednie. Artystycznie, to on może być wielki, ale jako autorytet w jakiejkolwiek sprawie społecznej, psychologicznej, to już niekoniecznie.

Gość gośćewunia
Słaby charakter nie wyklucza przenikliwego umysłu

Gość gość
Ludzie piszą dobroć, spokój. Ale dobry i spokojny, może być ktoś silny i waleczny. Ludzie, nie róbcie z tych cech, tego czym one nie są, czyli świadectwem, że dany człowiek jest niedorajdą. Można skutecznie kogoś pobić, bo na to zasługuje i można komuś pomóc bo jest w potrzebie. Jedno, drugiego nie wyklucza, wręcz się ze sobą łączy i uzupełnia. Człowiek moralny, powinien być silny i zdolny także do używania przemocy w obronie swoich bliskich, siebie i swoich praw.

Gość gość
gośćewunia dziś Słaby charakter nie wyklucza przenikliwego umysłu x Zgadza się, ale przenikliwość, talent, to nie wystarczy, aby zrozumieć prawdę o człowieku. Takich jak on, było wielu i wielu przyjmowało idee skrajnie szkodliwe społecznie i głupie. Jeśli ty, wyciągasz te brednie o tym, jak fatalne społecznie są podziały na role płciowe, to ja już wiem, z czym mam do czynienia. Z marksizmem kulturowym. To jest intelektualny SYF, który tak jak komunizm prędzej czy później upadnie. To jest fałszywa wizja człowieczeństwa. Pisarzem mógł być genialnym, ale to jeszcze nie sprawia, że miał rację co do zasady, rządzącej naturą ludzką.

Gość gośćewunia
22:30 Coś mi się zdaje że w ogóle tego nie czytałeś... A co do tego że funkcjonują różne kulturowo-spoleczne definicje płci, to nikogo chyba przekonywać nie trzeba.

Gość gość
Coś mi się zdaje że w ogóle tego nie czytałeś... A co do tego że funkcjonują różne kulturowo-spoleczne definicje płci, to nikogo chyba przekonywać nie trzeba. x Nie czytałem, ale mniej więcej wiem, kim on był i jakie miał poglądy. Jeszcze raz powtarzam, że geniusz literacki nie przekłada się automatycznie na zdolność rozumienia ludzkiej natury. x Nie chodzi o to, jakie definicje funkcjonują, bo nauka ma prawo się mylić, brnąć i zawracać, by znaleźć drogę prawdy. Rzecz w tym, że ideolodzy lewicy, roszczą sobie prawo, do budowania społeczeństw w oparciu o definicje, które często są nie tyle obiektywne jako fakty, ale subiektywne, jako ich OPINIE o płci i jej roli. Lewica postmarksistowska, jest intelektualnym śmietnikiem i ktoś, kto się powołuje na te brednie, albo ma złą wolę, albo nie wie o czym mówi. Ja wiem, że to modne, ale to nie zmienia faktu, że to są brednie. Marksizm leninowski, też był kiedyś modny i się skończyło. Maoizm także miał zwolenników i się skończył. Najczęściej zwolennikami marksizmu kulturowego, gender są ci, którzy kiedyś biegali z portretami Marks, Mao, Lenina i innych uzurpatorów i morderców. Nie chce mi się już ich nazwisk wymieniać. Akurat Wallace, był trochę młodszy, ale to generalnie to samo środowisko liberalnej lewicy z wylęgarni kampusowej.

Gość gośćewunia
Przenikliwy umysł nie zna kategorii "lewica". Nie trzeba być w żadnym " nurcie" żeby wyciągać wnioski na temat ludzkiej natury. To, w jaki sposób Wallace przedstawił temat, było fascynująco... Logiczne. Po prostu zachęcam do lektury, bez oceniania kto kim był.

Gość gość
Nie lubimy przymułów.

Gość gość
Facet ma byc meski i umiec zabijac bo taki potrafi upolowac mamuta i zabic tygrysa szablozebnego jak i innych jaskiniowcow :)

Gość gość
Dla mnie takie cechy jak w tytule, SĄ atrakcyjne i wbrew pozorom jest wielu takich facetów. v dla mnie też to atrakcyjne,ale uważam ze rzadkie bardzo