Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomocy czy to może być ciaza ?!!

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam problem ponieważ krwawienie z odstawienia spoznia mi się 5 dni. Od czasu do czasu czuje klucie w lewym i prawym jajniku. Moje sutka stały się większe i ciemniejsze ale nie odczuwam żadnego bólu, ani zblizajacej się menstruacji. W zeszłym miesiącu pominelam jedna tabletke antykoncepcyjna, od razu zaczęłam krwawic. Było to w drugim tygodniu stosowania. Zrobiłam 7 dni przerwy I zaczęłam nowe opakowanie . Skończyłam je a okeesu nie ma. Robiłam 3 testy ale wyszły negatywne . Czy ktoś z was miał taką sytuację? Przyjmuje tabletki juz rok i nigdy tak nie miałam . Dziękuję za wszystkie odpowiedzi.

Gość gość
Nie rozumiem - poprzednie opakowanie przerwałaś w połowie, bo zaczęłaś krwawić??? A zabezpieczałaś się od tego momentu dodatkowo przez tydzień?

Gość gość
Nie używaliśmy dodatkowego zabezpieczenia dlatego zastanawiam się czy testy mogą pokazywać negatywny wynik jeśli byłabym teraz w ciaxy

Gość gość
Wg mnie współżycie bez gumki po odstawieniu pigułek w drugim tygodniu było obciążone sporym ryzykiem. Samo krwawienie to nie to samo co miesiączka. Chroniona jestes w czasie przerwy, ale tylko kiedy przyjmiesz wszystkie 21 pigułek, a potem zaczniesz kolejne opakowanie. Testy negatywne, wiec...moze to tylko zaburzenia hormonalne (w końcu trzeciego tygodnia nie przeszlas). Na Twoim miejscu poszlabym do ginekologa. A krwawienie moze byc wynikiem Np.plemienia kontaktowego po współżyciu, gdy ma sie nadżerkę. Lepiej wszystko opowiedz lekarzowi.

Gość gość
Myśle że to nie ciąża skoro testy negatywne ja test zrobiłam w piąrym dniu po terminie i wieczorem okazał sie pozytywny...w twoim przypadku to w skutek wachań hormonalnych bo raz wziełaś tabletke a raz nie i nie dziw sie że organizm sie buntuje

Gość gość
Mieszkam w uk. Ale w weekend będę w Polsce i planuje w piątek iść do lekarza. Zdaje sobie sprawę ze to było nieodpowiedzialne ale mam ciągle obawy ze to ciaza poprostu czuje to ale testy wychodzą negatywne. Przy jednym z nich po kilku godzinach pojawiła się bardzo słaba druga kreska

Gość gość
Mieszkam w uk. Ale w weekend będę w Polsce i planuje w piątek iść do lekarza. Zdaje sobie sprawę ze to było nieodpowiedzialne ale mam ciągle obawy ze to ciaza poprostu czuje to ale testy wychodzą negatywne. Przy jednym z nich po kilku godzinach pojawiła się bardzo słaba druga kreska

Gość gość
a mozna wiedziec czemu przestalas brac pigulki w polowie jak pojawilo sie krwawienie???? Tak bylo w ulotce napisane? Lekarz ci tak powiedzial? Czy to twoj autorski pomysl? Rozregulowalas sobie niezle cykl, ale tabletki sa dla kumatych dziewczyn, więc.. :( A jak masz pecha to i w ciąży możesz byc z głupoty

Gość gość
To, co sie pojawia po kilku godzinach nie jest ważne ;)

Gość gość
Nie chce żebyście mnie pouczaly , tylko czy waszym zdaniem są realne szanse na ciążę w tym przypadku

Gość gość
Szanse oczywiście są, bo współżyłaś bez zabezpieczenia. Ale skoro po miesiącu testy sa negatywne, to najprawdopodobniej miałaś szczęście. Nikt ci wiecej nic nie powie, bo przez neta badania ginekologicznego zrobić sie nie da ;)

Gość gość
No nie chcesz żeby cię pouczać.. Ktoś w końcu musi ci prawdę powiedzieć, że jesteś totalnie nieodpowiedzialna biorąc tabletki anty tak, jak ci się "wydaje" a nie tak, jak należy