Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile czasu staraliscie się o drugie dziecko

Polecane posty

Gość gość

Z pierwszym jakoś poszło nam szybko..odstawiłam tabletki,2 cykl i ciąża. Teraz staramy się o 2 dziecko. .w połowie lipca przestałam brać tabletki..3 miesiąc minął i nic. Dodam że nie wiem kiedy mam owulacje, bo mam dość długie cykle i nie mam typowych objawów np.zwiększona ilość śluzu czy coś. Kochamy się mniej więcej co 4 dni. Teraz okres mi się spóźnial tydz...ale niestety dostałam.

Gość gość
W drugim cyklu juz byłam w ciąży. Kochaj się z mężem co 2-3 dni. My tak robiliśmy.

Gość gość
Zaszlam w ciaze w drugim cyklu, 5 dni po miesiaczce.

Gość gość
my dwa razy staraliśmy się o drugie dziecko ;) za pierwszym razem trwało 7miesiecy, jednak szczescie nie trwało długo - puste jajo płodowe, zaśniad groniasty czesciowy i 10cm miesniak ... 3 miesiace po operacji została podjęta pierwsza próba i zarazem ostatnia ;)

Gość gość
My to tak ze 3 razy rak srednio po 15 minut to by wychodzilo 45 min;) a serio pierwszy cykl. Wcześniej mieliśmy ryzykowne zachowania tzn niby jeszcze nie chcieliśmy ale przy cyklach 25 dni seks przed 8 dzień i po 12 dniu byl bez zabezpieczeń

Gość gość
2,5 roku

Gość gość
Udalo sie po jednym razie dosłownie, bo męża później nie bylo, ale niestety w 7 tygodniu bylo poronienie, potem odczekalismy 3 miesiące i po kolejnych 3 bylam w ciąży i za 3 tygodnie mam termin porodu. Dodam ze za tym drugim kiedy sie udalo, kompletnie odpuscilam bo myślałam ze owulacja byla kiedy męża nie bylo kilka dni, po owulacji bralam leki na przeziębienie i jeszcze wypilam kilka drinków z przyjaciolka, bylam totalnie zaskoczona ze zaszlam wtedy w ciaze.

Gość H helix
Jeśli nie wiesz kiedy masz owulację, to kochaj się z mężem co 2, max co 3 dni. Albo prościej kup test owulacyjny. Jest prosty w użyciu i tani. Ja też nie mam widocznych objawów owulacji, ale test mi pozwolił określić precyzyjnie, kiedy mamy z mężem zadziałać i zaszłam w 1. ciążę w pierwszym cyklu. Maluszek ma 2 miesiące, a ja jestem po cięciu, więc jeszcze z kolejnym muszę trochę poczekać.

Gość gość
Półtora roku. Jakby nie leki to pewnie dłużej. Obecnie jestem w 25 tc

Gość gość
O drugie dziecko staraliśmy się 10 miesięcy ... a trzecie było dla nas niespodzianką - zaszłam w ciążę 4 miesiące po urodzeniu drugiego dziecka :)

Gość gość
A te testy owulacyjne to kiedy najlepiej zaczac? Zaraz po okresie? Niektore odpowiedzi troche mnie przerażają, wydawac by sie moglo ze jak z pierwszym poszlo szybko to i z drugim tez tak bedzie..a niektore az tyle czasu sie starały.