Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy tez macie czesto pusta lodowke

Polecane posty

Gość gość

? Nie z powodu biedy, tylko czyszczenia lodowki ? Odkad lepiej wychodzi mi gospodarowanie finansami, bardzo czesto moja lodowka swiec pustkami. Oczywiscie mamy co jesc, ale nie odkupuje na zapas,m tylko staram sue wykorzystac to, co akurat mamy w szafkach . Dzieci narzekaja , że tylko unas taka "biedna' lodowka

Gość gość
Do niedawna miałam zawsze pelna lodowkw i zamrażarkę ale odkąd zaczęłam kontrolować wydatki i zobaczyłam ile wydaje na jedzenie które i tak później ląduje w koszu byłam w szoku. Teraz zjadamy to co jest do konca. Kupuje cos nowego jak wszystko się skończy. Zamrażalkę tez opróżniam. Mam tam bigos, gołąbki, mięso i ryby. Takze spokojnie na 2 tyg starczy.

Gość gość
Czasem nie idę na zakupy bo mi sie nie chce (ta jak dzis-wieje i leje) a obiad mam z wczoraj (pieczeń, kluski, sos i buraczki) wiec jak wyciągnę rzeczy na obiad niby pusto ale jesc jest co-kabanosy, szynka drobiowa, ser żółty, serek chrzanowy, śledzie w śmietanie ktore sama zrobiłam i warzywa-pomidory, ogórki, papryka i owoce-banany kiwi jabłko. Mleko dwa rodzaje-krowie i ryzowe, masło i konfitury 2 a i jaja (tego mam duzo od babci) i napoje tez stoją + wino. Sa tez jogurty 2 truskawkowe i bałkański jeden a i pasztet. Na jutro wyciągam zmrożone krokiety na obiad i ewentualnie chleb bądź bułki dzis zrobię a jesc bedzie jeszcze co. Pojutrze wyciągnę zamrożony gulasz i ugotuje ryż/kasze. Dalej w lodowce zostanie troche jedzenia. Po Pojutrze wyciągam zamrożona fasolkę po bretonsku i moze wtedy sie ruszę po zakupy bo pewnie braknie sera, szynki, warzyw itp. Myśle ze takie wietrzenie lodówki jest dobre ;) kiedys gotowałam codziennie inne jedzenie a teraz gotuje wiecej i zamrażam zeby miec mniej roboty. Głodni chodzic nie bedziemy ;) a po co mi warzyw cała góra a pozniej wyrzucać czy szynek. Nie cierpię marnotrawienia jedzenia najbardziej.

Gość gość
nie wyobrażam sobie mieć pustej lodówki i nie móc zjeść tego na co ma się ochotę albo biec specjalnie do sklepu, z wyrzucaniem nie mam problemu, tuz przed końcem terminu wykorzystuje dane rzeczy, ewentualnie mroże

Gość gość
tu autorka ja robilam zakupy w piatek, zrobilam salatke z ananasem i bagietka na obiad w sobote makaron z pesto i czerwona kapusta ( nawet do siebie pasowalo ;), gotowalam tez rosol. W niedziele mielismy wiec rosol , steki wolowe i surowke coleslaw na obiad . Z warzyw i miesa z rosolu zrobilam galaretki, wyszly pyszne. Pieklam tez sernik Dzis robie tylko kasze gryczana z warzywami, uwazam ze jestemy przejedzeni po weekendzie. Zostala mi reszta miesa, ktore kupowalam na rosol ( zestaw palek, udek i skrzydelek), wiec jutro zrobie mieso duszone z zielona fasolka, ktora mi zalega w zamrazarce. TYm sposobem , jutro bede juz miala zupelnie pusto :) Chleba jemy malo , ale mam w lodoce jeszcze resztki sera zoltego i szynki. Jutro na sniadanie przewiduje tylko owsianke Pokonczyly mi sie niestety warzywa i owoce, wiec dokupie i cos do picia.

Gość gość
lepiej mieć w lodówce tylko to co się zje na bieżąco niż pełno przeterminowanego żarcia

Gość gość
zakupy robię co drugi dzień na bieżąco, więc mam raczej pusta lodówkę, jest w niej zawsze jakaś wędlina, jajka, masło i w sumie tyle, mam trochę pomrożonych rzeczy w razie gdyby nie chciało mi się gotować

Gość malinoowka
u nas jest podobnie. Staram sie zuzywac wszystko do konca, tak ze jak jedziemy na zakupy to w lodowce mam chrzan, musztarde i jakies tam sloiki ktore moga postac dluzej (dzem, suszone pomidory w oleju). Tak wiec od czasu do czasu lodowka swieci pustkami, a ze jest duza to rzeczywiscie rzuca sie to w oczy :) Nie znosze marnowania zarcia. Ale np jak jestem w PL u mamy i ona mowi ze ma pusta lodowke, to ma w niej czasem wiecej niz ja po zakupach :D Jak czasami widze w filmach czy innych programach tv zapelnione lodowy, ze nawet igly nie wcisniesz, to zastanawiam sie jak mozna to przejesc :D

Gość gość
bywało biednie.. ale teraz jak nawet pełna,to wszystko ma być przydatne,i nic nie wyrzucam,nigdy

Gość gość
Zupelnie pustej nie mam nigdy,ale pelna po brzegi tez rzadko.Mam duzy supermarket 5 minut od domu,wiec w kazdej chwili moge cos dokupic.Staram sie planowac posilki i nie wyrzucac jedzenia,choc czasem sie zdarzy.Raz w tygodniu kupuje warzywa na rynku i staram sie miec wtedy miejsce w lodowce.A,dodam,ze moja lodowka jest raczej srednia.

Gość gość
nie mam lodowki , nie mam problemu