Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moja dwulatka się masturbuje

Polecane posty

Gość gość

Czy macie taki problem z maluchami? Moja dwulatka notorycznie wpycha rękę w majtki i palce w ci/pke a gdy każe jej wyciągnąc reaguje nerwowo i krzyczy. Nie wiem jak ją oduczyc. POMOCY!

Gość gość
Masturbacja, to świadome pobudzanie się do orgazmu, a czy tak małe dziecko wie, co to orgazm?

Gość gość
Zamiast krzyczec to lepiej zastanow sie skad u niej takie zachowanie. Moze ktos ja molestuje. Konieczna wizyta u psychologa dzieciecego a nie wrzaski na dziecko

Gość gość
Kto powiedział że na nią krzycze? Po prostu zwracam jej uwagę. Co do molestowania, przestraszyłam się, bo mała ostatnio była u chrzestnej (mojej siostry) a ona ma nowego faceta...

Gość gość
Ja pierdziele. Już się okazuje że ktoś molestuje i psycholog obowiązkowo! U dzieci to normalne. Poczytaj trochę o tym. I nie krzycz na nią tylko tłumacz że tak nie wolno.

Gość gość
Juz psycholog

Gość gość
Juz psycholog.. lepiej poczytaj o tym. To normalne u dzieci w tym wieku. Pamiętam jak mój siostrzeniec tak miał, nawet dotykal mnie jak miał okazje. Jak np siedzialam i miałam nieco plecy odsloniete to przykladal do nich rękę i zamykal oczy jak na niego spojrzałam (ze go niby wtedy nie widac haha) Mial wtedy ok 2l. Dziwne to bylo ale dowiedzialam sie wtedy ze u dzieci w tym wieku rozwija się seksualnosc. Teraz ma juz 17l i jest normalnym nastolatkiem. Szybko mu przeszlo. Chyba nie musze dodawać ze nie byl molestowany. Twoja córka nie wie co to masturbacja, nie pisz glupot..

Gość gość
A może ma jakąś infekcję albo pasożyty i ją swędzi?

Gość gość
Onanizm dziecięcy jest naturalnym etapem rozwoju i u większości dzieci w podobnym wieku takie zainteresowanie się przejawia. Nie zawstydzac, nie karac, delikatnie odciągac reke odwracając malej uwagę

Gość gość
to pewnie temat PODLEJ KWIATKI co się przechwalała jak za każdym razem jej corka dostawala klapsy za zsikanie się w majtki majac ponad rok, a teraz kolejny wyszukuje sobie problem z malej masturbacja. Od razu napisze, nie bij za to dziecka bo cie naprawdę cos opętało . Taki rozwój malej , tak samo jak popuszczanie w trakcie odpieluchowania majac 1.5 roku i za to dziecka NIE WOLNO BIC,A ni w żaden sposób karcic!!

Gość gość
Jest to w pełni naturalne. Podłączę się do powyższych rad , bicie i kary odpadają pierwszorzędnie

Gość gość
Nie, to nie jest w pełni "naturalne"2 latka to raptem 24 miesiące ona nie ma prawa czuć przyjemności a wy piszecie że to normalne?! Czy wy jesteście pedofilkami?!

Gość gość
19:52 To normalne. Badania na ten temat sięgają XIX w.

Gość gość
oczywiście ze to jest normalne . Kazdy kto ma jakiekolwiek pojecie o rozwoju dziecka wie ze onanizm dziecięcy czy niemowlęcy jest normalnym etapem w rozwoju .

Gość gość
rozumiem u 6-8 latki ale nie u 2 latki , to nie jest normalne , musisz ja do tego zniechecic , moze bij po lapach to zrozumie ze rece w gaciach jest be, mow jej ze smierdza rece

Gość gość
NIGDY NIE BIŁAM I NIE UDERZĘ SWOJEGO DZIECKA!!! Moja córka jest inteligentna, będę z nią rozmawiać i jej pilnować. Jeśli nie pomoże pójdę do lekarza

Gość gość
20:03 Bzdura! Według badań zachowania seksualne dzieci można dostrzec już w drugiej połowie pierwszego roku życia.

Gość gość
gość dziś o czemu się nie zalogujesz podelj kwiatki ? i tak każdy wie ,ze to ty . Onanizm dziecięcy JETS NORMALNA I NATURALNĄ czynnoscią rozowjowa u tak małego dziecka. TY nie patrz na to tak samo jak na nastolatka dojrzewającego zajaranego seksem, u dzieci jest to inny etap rozwoju, fascynacja własnym cialem i poznawanie własnego ciala . Tak to normalne i naturalne.

Gość gość
To nie ja ta cała "podlej kwiaty" ale Ty i tak mi pewnie nie uwierzysz ;)

Gość gość
Prawie każde dziecko w tym wieku przechodziło te etap onanizmu dziecięcego . Ty z 20:03 jestem pewna ze sam tez w tym wieku ,lub kolo tego wieku bawiles się siurakiem, wymachiwales nim bez skrepowania nawet i przy gościach, albo wpychalas majtki w gacie grzebiąc w pipce, i chyba wszystkie dzieci przechodzą ten etap gmerania w gatkach paluchami dotyckają się w okolice krocza !!

Gość gość
to nie jest normalne żeby dwuletnie bachory pchały sobie łapy w gacie i sobie grzebały...zboczone macie dzieciary i tyle...fujjj najpierw taka grzebie sobie w piczce a potem poda ci rękę :O

Gość gość
taaa taka inteligentna ,że mimo twoich zakazów dalej grzebie sobie z piz/dzie...zboczuch pieprzony i tyle :O

Gość gość
tez bylam pewna ze to wpis podlej kwiatki i jednak jak widać nie tylko ja odebrałam takie skojarzenia czytając tekst o biciu po lapach za naturalny etap rozwojowy jakim jest masturbacja dziecieca jaka wystepuje często u 2 latkow . Dzieci w tym wieku coraz śmielej poznają własne ciało, anatomie i nie maja żadnych zahamowan ,aby gmerac sobie w spodenkach . Nie wolno za to bic , ale nie dociera do ciebie kobieto ? jesteś dumna ze corka dostawala za posikanie się i chwalilas się swoimi zlotymi radami, wiec proszę cie zamilcz z tym dawaniem po lapach za fascynacje własnym cialem u malucha

Gość gość
20:09 20:11 polecam poczytać trochę na ten temat... Już Freud o tym mówił.

Gość gość
20:11 a ty się bzykasz pod kołdrą, taka jesteś świętojebliwa

Gość gość
nie,nie bzykam się pod kołdrą...ale ja mam ponad 30 lat a nie dwa do cholery ..dwulatek powinien bawić się zabawkami a nie swoją piczką

Gość gość
20:25 Zajrzyj lepiej do literatury fachowej.

Gość gość
Masturbacja u dzieci pozostaje nadal tematem tabu, choć z seksualnością ma niewiele wspólnego. Badania naukowe potwierdziły, że onanizm nie jest szkodliwy, stanowi jedynie kolejne stadium rozwoju. żródło: http://mamailusia.blogspot.com/2015/01/onanizm-dzieciecy.html I na przyszłość, google nie gryzie.

Moja też tak więc nie przejmuj się. Ja na to nie reaguje bo to normalne dzieci poznają swoją seksualność. Moja potrafi nawet zasnąć z maskotką kotka w majtkach albo raczkami w kroku. Samo minie

Gość gość
O matko to nie jest normalne, zeby dziecko zasypialo z maskotka w majtkach :o