Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wygaszanie gimnazjum

Polecane posty

Powiem tak no ma to swoje plusy i minusy. Wezmy też pod uwagę fakt że kiedyś młodzież była inną jak i dzieci. Mieli jakieś wartości wpojone do głowy bardziej szanowali rodziców nie siegali tak po używki a jedyną trucizną to były właśnie fajki. Racją ją też chodziła do podstawówki i młodzież w wieku 14-15 lat paliła ale to było wszystko. To była jedyną rzecz ktora można było ukryć jakoś przed rodzicami. Picia niektórzy się bali vo wiadomo nie każdy ma mocną głowę do alkoholu. Narkotykowy wszyscy się bali. A teraz? Im cięższe narkotyki tym lepiej, im więcej alkoholu tym lepszą zabawa :(

Gość gość
To nie gimnazjum jest złe. Tylko dzieci mają na tym etapie życia trudny wiek. I nie zmieni się to tylko dlatego, że będą nadal w podstawówce. Ogarnijcie się. Cofna 6 latki do przedszkoli. Znów nie będzie miejsc dla najmłodszych w przedszkolach. W szkołach będzie tłok. Trudno będzie upchnąć dwa dodatkowe roczniki. Będzie brakowało klas. A co z nauczycielami, którzy uczą w gimnazjach ? Część na pewno straci zatrudnienie no bo co zrobią ze szkołami, w których jest tylko gimnazjum ? Trzeba będzie pozamykac. To będzie taka rewolucja, zr szok. A nauczyciele i dyrektorzy zamiast zajmować się naszymi dziećmi będą też myśleć jak sie przeprganizowac. A dopiero sie szkoły poogarnialy po przyjęciu szesciolatkow. Paranoja

Gość gość
Nie wiem o jakiej innej młodzieży piszecie ;-/ Należę do ostatniego rocznika, który szedł starym systemem. Ci o rok młodsi poszli do gimnazjum i dostawali tam małpiego rozumu. Czy to była jakaś różnica pokoleń? Nie. Te 13-15 lat to głupowaty wiek i pchanie tych ludzi do zupełnie nowego środowiska nie wychodzi na dobre. Do pani sypiącej gombrowiczem - szkoła generalnie to miejsce upupiania. A to czy nazywa sie szkoła podstawowa czy gimnazjum nie ma znaczenia. I nie rozumiem tekstów, nie zmieniajmy nic bo będzie to kosztowało. Tak, będzie. Tak jak wszystko. Utworzenie gimnazjów kosztowało, wprowadzenie do szkół 6-latków też kosztowało - wszystko kosztuje. Tylko jeżeli będziemy to rozpatrywać w takich kategoriach "nie zmieniajmy nic, bo to kosztuje" to staniemy w miejscu.

Gość gość
Wydaje mi się, że teraz właśnie oprócz papierosów, poprzez wprowadzenie tych 15 latków do podstawówek, będzie w nich alkohol i narkotyki.

Gość gość
"To staniemy w miejscu" aktualnie będzie się cofać kolezanko a nie iść do przodu czy nawet stać w miejscu. A jeszcze trochę i obowiązkowe będzie stawienie się całej rodziny na mszy...

Gość gość
To nie gimnazjum jest złe. Tylko dzieci mają na tym etapie życia trudny wiek. I nie zmieni się to tylko dlatego, że będą nadal w podstawówce. Ogarnijcie się. Cofna 6 latki do przedszkoli. Znów nie będzie miejsc dla najmłodszych w przedszkolach. W szkołach będzie tłok. Trudno będzie upchnąć dwa dodatkowe roczniki. Będzie brakowało klas. A co z nauczycielami, którzy uczą w gimnazjach ? Część na pewno straci zatrudnienie no bo co zrobią ze szkołami, w których jest tylko gimnazjum ? Trzeba będzie pozamykac. To będzie taka rewolucja, zr szok. A nauczyciele i dyrektorzy zamiast zajmować się naszymi dziećmi będą też myśleć jak sie przeprganizowac. A dopiero sie szkoły poogarnialy po przyjęciu szesciolatkow. Paranoja x No tak. Jest źle, ale zostawmy tak jak jest bo nauczyciele stracą pracę - a co mnie to obchodzi. Gdzie pracowali 16 lat temu jak gimnazjow nie było?

Gość gość
"To staniemy w miejscu" aktualnie będzie się cofać kolezanko a nie iść do przodu czy nawet stać w miejscu. A jeszcze trochę i obowiązkowe będzie stawienie się całej rodziny na mszy... x To nie tylko pis jest za likwidacją gimnazjów a sami autorzy tej reformy. Powiedz co złego bylo w 8 klasowym systemie szkół podstawowych? Moze czasami warto zrobić krok do tyłu niż stać w miejscu z gównianym systemem oświaty, bo nie powiesz mi, że dzisiejszy jest lepszy od poprzedniego.

Gość gość
Zobaczymy. Sami wybralismy taki rząd i więcej do gadania nic nie mamy. Niestety... x Rządu nie wybieraliśmy - wybieramy posłów na sejm. Taka lekka róznica.

Oj źle napisalam. Chodzi mi o to że wszyscy narzekają na PiS nikt na niego nie głosował a jednak wygral... No z nikad się to nie wzięło

Gość gość
"To staniemy w miejscu" aktualnie będzie się cofać kolezanko a nie iść do przodu czy nawet stać w miejscu. A jeszcze trochę i obowiązkowe będzie stawienie się całej rodziny na mszy... x A i dodam jeszcze jedno a'propos tej mszy. Nie mam 10 lat i pamietam jak w latach 2005-2007 u władzy był pis. Jakoś nie przypominam sobie obowiazku chodzenia do kościoła, zakazu sprzedaży anykoncpecji czy totalną inwigilacją - czyli tym co często czytam tu i owdzie. Nie wiem, moze ty masz nie wiele lat skoro nie pamietasz.