Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

AnnaMalinowska

Skarpety złuszczające do stóp

Polecane posty

Chciałabym użyć takich skarpet. Teraz sporo ich się reklamuje. Czy ktoś używał? Może polecić? Jakich firm? Działają? Ponoć niektórym schodzi cała skóra ze stóp. Moje są dość zniszczone, dlatego chciałabym to jakoś powstrzymać/zlikwidować...

Gość Srebrna
Używałam. Faktycznie mi schodziła skóra z całych stóp, ale w miejscach najgrubszych stwardnień - nie do końca. Mimo to polecam, potem warto zrobić maseczkę. Tylko po zastosowaniu należy poczekać cierpliwie parę dni, bo skóra nie schodzi od razu.

Podobno ich używanie nie jest zbyt bezpieczne, bo działają na skórę całej stopy, również w miejscach gdzie nie potrzeba złuszczenia. Gdzieś na jakimś forum były zdjęcia stóp dziewczyn po użyciu tego, nie wyglądało to zachęcająco. Lepiej postawić na dobry peeling i krem z mocznikiem na przykład.

podbijam. uzywałam tych skarpetek z biedronki, ale wciąż nie było, to to.. w Rossmanie kupiłam skarpety comfort bielendy i idealnie wygladzily mi stopy, a przy okazji nawilzyly. takze jakby ktos kiedys szukał odpowiednich skarpet złuszczających, to tylko od bielendy!