Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marek korski

Lakierowanie mebli

Polecane posty

Gość marek korski

Co polecacie do lakierowania mebli?

Gość gabrysekos
Najpierw napisz tak, żeby było jasne o co dokładnie ci chodzi. Szukasz odpowiedniego produktu do lakierowania czy pytasz jakim narzędziem masz to robić? Napisałeś to w taki sposób, że kompletnie nie jest wiadome o co ci chodzi.

Hej! Proces lakierowania mebli będzie trochę się różnił w zależności od faktu, czy znajdują się one wewnątrz, czy na zewnątrz mieszkania. Jeśli chodzi o meble ogrodowe, to przed lakierowaniem należy zastosować preparat gruntujący – Bondex Wood Preserver, którego zadaniem jest ochrona powierzchni przed grzybami, zgnilizną i szkodnikami. Jeżeli, natomiast, twoje pytanie dotyczy mebli wewnątrz mieszkania, nie ma potrzeby dodatkowej impregnacji drewna. Co do samego lakieru, z własnego doświadczenia mogę polecić Ci Bondex Universal. Tworzy on trwałą, elastyczną i zmywalną powłokę, zabezpiecza drewno przed wilgocią, a także promieniami UV. Jest to dobry wybór zarówno do drewna uprzednio lakierowanego, jak i nowego. Sam proces nakładania lakieru powinien wyglądać następująco: a) Powierzchnie z drewna surowego lub lakierowanego przetrzeć papierem ściernym, oczyścić i osuszyć. b) Dla uzyskania najlepszych efektów ochronnych surowe drewno na zewnątrz należy zaimpregnować Bondex Wood Preserver. c) Nakładać 2 - 3 warstwy za pomocą pędzla lub pistoletu. d) Przed nałożeniem kolejnej warstwy przetrzeć papierem ściernym (o grubości 200 - 300) i oczyścić z pyłu. e) Nie stosować w temperaturze poniżej 5°C lub przy wilgotność powietrza powyżej 80%. Mam nadzieję, że choć trochę pomogłem i rozwiałem niektóre wątpliwości ;)

Gość marek korski
Odnośnie mebli ogrodowych to przyda mi się na kolejny rok, ale jeśli chodzi o meble domowe - czyli nie muszę nic więcej z nimi robić i w żaden sposób nie wpłynie to efekty eksploatacji? W sensie nie będzie tak, że meble szybko się zniszczą?

Gość adaliska
Ważne jest to z czego takie meble są wykonane. Porządne i wytrzymałe są te http://profitness.pl/75-meble-ogrodowe#/ . Najlepiej dołożyć i kupić porządne, którym nie straszne będą zmienne pogody .

Gość gość
Ja przy lakierowaniu mebli korzystałem z usług firmy Damex, mogę polecić osobą z Krakowa, profesjonalnie zrobione za fajną cenę

Gość gość
Również polecam firmę Damex, najlepszej jakości usługi, solidnie wykonane przez fachowców