Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Iwona658

Kaszel u dziecka

Polecane posty

Gość Iwona658

Jakie syropy podajecie dzieciom przy kaszlu? Córka właśnie od dziś kaszle a nie chce iść od razu do lekarza bo wyjdziemy z antybiotykiem jak ją znam a chce tego uniknąć.Najlepiej coś co i wieczorem może wypić.

Gość gość
Sollbaby tussi i inhalacje z soli fizjologicznej

Gość Marta922
Ja stosuje Dicotuss Baby. Nam zawsze pomaga zarówno przy mokrym jak i suchym kaszlu i można podawać również w nocy. Synek ma 1,5 roku i spokojnie mogę go podawać bo jest z naturalnych składników.

Gość gość
Jaki to lekarz odrazu przepisuje atubiotyk na kaszel ? I to po jednym dniu ? Ja sie męczę z kaszlem u syna juz miesiac i zaden syrop nie pomaga tetaz goraczkowal i dostal antybiotyk jutro ostatnia dawka ale kaszel ma nadal. Ja juz noe wiem co z nim robic.

Gość gość
a inhalacje?

Gość gość
Syrop z cebuli.

Gość krytka
Moje to nie chce takiego syropu pić :/ dicotuss już lepiej jest tolerowany

Gość gość
Syrop z cebuli najlepszy. Można gardło psikac srebrem koloidalnym. Albo Argentinem z apteki tez ze srebrem. Ew tantum Verde.

Gość Madzia984
U nas również najlepszy jest Dicotuss Baby. Dziecko nie marudzi bo ma przyjemny smak i szybko działa. I racja jego skład jest bezpieczny i są tam same naturalne składniki więc nawet nie obawiam przy podawaniu.

Gość gość
polecam inhalacje z olejkami

Gość gość
Syrop prawoslazowy ewentualnie syrop islandzki

Gość gość
a moze lekarz?

Gość lilka2
Nam pediatra zawsze przepisuje Dicotuss Baby. Zgadzam się z wcześniejszymi opiniami że szybko pomaga na każdy kaszel. Jak dla mnie jest to wygodne bo nie muszę za każdym razem kupować nowego leku a ten jest w bardzo atrakcyjnej cenie.

Gość gość
A czy ktoś miał taki przypadek, gdy dziecko ma przewlekły katar, który ścieka po tylnej ścianie gardła i powoduje ciągły kaszel? to nawet jest taki zespół, tzw. zespół ściekania wydzieliny, czy coś takiego. borykamy się z tym blisko od roku, nie pomagają lekarstwa, inhalacje, robiliśmy też różne badania i nic z nich nie wynika. a problem jest duży, ponieważ synek jest ciągle chory, wymiotuje, zdarzają się zapalenia krtani, co wiąże się z pobytem w szpitalu. byliśmy u kilku lekarzy, również u laryngologa, alergologa ale nikt nic nie widzi. każdy mówi, że dziecko musi się wychorować, bo chodzi do przedszkola. Ja to wszystko rozumiem, ale do diabła ciężkiego, mamy XXI wiek, niewiarygodne, że nie można wyleczyć kataru, chociaż na 2 tygodnie! przecież to dziecko się męczy, a my razem z nim. czy ma ktoś jakieś pomysły, co z tym zrobić?

Gość gość
Nie wiem, czy to pomoże - moje dziecko miało po pójściu do przedszkola ciągłe problemy z uszami. W chwili przerwy od infekcji zaszczepiliśmy małą na pneumokoki. Choroba nie przeszła jak ręką odjął, ale mała zdecydowanie rzadziej choruje i lżej. Pod spodem masz link do chorób jakie wywołują pneumokoki http://szczepimy.com.pl/pneumokoki/choroby-i-ich-objawy/

Gość gość
Ten syrop dicotuss baby jest na receptę?

Gość Wiktoria8
Ten Dicotuss to dużo osób chwali i się nie dziwie bo u nas też pomógł bardzo. Jest na szczęście bez recepty i cena też atrakcyjna ;)

Gość Wewla
Jeśli dziecko często kaszle i ma katar to warto się zastanowić nad inhalacjami. Czasem wystarczają nawet inhalacje z soli fizjologicznej. Moja znajoma ma inhalator simple sanity i powiedziała, że był to najlepszy wybór. Jej córka w ten sposób radzi sobie z kaszlem.

Gość gość
czy nikt nie panuje nad tymi reklamami?

Gość gość
Polecam odrobaczyć dziecko . Jeśli kaszle tak długo to może być glista ludzka.

Gość verka22

Polecam inhalacje tym inhalatorem Novama Familino Pro - stosuje od 2 msc zycia u małej i jestem bardzo zadowoloa, nigdy mnie nie zawiodl a katarek czy kaszel znika raz dwa