Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co zrobić by włosy po prostowaniu się nie puszyły?

Polecane posty

Gość gość

prostuję włosy i mam siano, co zrobić by były gładkie i z połyskiem po prostowaniu prostownicą?

Gość gość
Olej araganowy. Dodatkowo będą się przepięknie błyszczeć (nie mylić z efektem wylania Kujawskiego na głowę) i będą cudnie miękkie. Zapach też jest super, tylko nie kupuj najtańszego, warto zainwestować w trochę bardziej kosztowny (taki ok 20zł już będzie ok), ale jest baaaaaardzo wydajny więc kasa nie pójdzie w błoto ;)

Gość gość
o dzięki :) wypróbuję z tym olejem. A to się wmasowuje czy spryskuje? ja próbowałam różnych nabłyszczaczy i właśnie tak jak piszesz włosy wyglądały po nich na tłuste, ciężkie a nie błyszczące.

Gość gość
1. Zabezpieczaj włosy olejkiem 2. Ogranicz prostowanie. To bardzo wysusza włosy. 3. Poczytaj o pielęgnacji włosów wysokoporowatych, bo zapewne takie masz. Polecam bloga Anwen

Gość gość
Olej araganowy wcierasz we włosy, nie w skórę ;) Normalnie po prostowaniu. Ewentualnie jedwab do włosów, na niektórych działa - mi osobiście nie pomógł.

Gość gość
przestać prostować

Gość gość
Żadne olejki arganowe. Kup spray nabłyszczający joico. Tani nie jest, ale żaden kosmetyk drogeryjny mu nie dorówna.

Gość gość
Po pierwsze idź do fryzjera z prawdziwego zdarzenia na porządne cięcie. Po drugie, zacznij pielęgnować włosy, ogranicz prostowanie. Jak już to na dużej szczotce suszarką. Ja mam kędzierzawe/falowane włosy. Zaczęłam o nie o wiele bardziej dbać, dobrze je podciąłam (a raczej maszynką fryzjer mi podciął), używam na koniec odzywek z sylikonami i olejku na końcówki. Gdy wysusze suszarką (nawet bez modelowania) są PROSTE. A do tego gładkie, mega błyszczące, lejące się pięknie.

Gość gość
Łatwo mówić ogranicz prostowanie. Ja Cię autorko doskonale rozumiem, też z uporem maniaka prostuję włosy, są beznadziejnie kręcone, kazdy lok w inną stronę. Ja już testowałam wiele olejków, odżywek itp. I poddaję się - w grudniu idę na keratynowe prostowanie. I będę miała święty spokój.

Gość gość
Musisz znalezc przyczyne puszenia sie. Moga byc przeciazone silikonami albo proteinami. Musisz zainteresowac sie kosmetykami ktore stosujesz. A raczej ich skladami. co za.duzo to nie zdrowo. Polecam olejowanie przed myciem. Wlosy sa wtedy mieciutkie. U mnie np.puszyly sie od nadmiaru protein. Chcialam je wyprostowac keratynowo a nie wyplukala sie stara do konca i sie przeproteinowaly. Uratowalam je myjac szamponem bez silikonow z sls a potem olejowaniem i nawilzaniem. Silikony tylko jako ochrona na sam koniec. I co jakis czas doglebne oczyszczanie wlosow.

Gość gość
Kochana kupuje olejek arganowy w Biedronce za niecałe 7 zl , i jwst swietny i zapach również, nie przeplacaj :)

Gość gość
Oejek arganowy przed prostowaniem !!!

Gość gość
Straszne bzdury piszecie o tym prostowaniu. Ja też prostowałam włosy latami aż zaczęły mi się kruszyć. Dopiero odstawienie prostownicy i odpowiednia pielęgnacja pokazały jak ładne mam włosy.

Gość gość
Ja też latami prostowalam wlosy. A do tego jeszcze rozjasnialam na bardzo jasny blond. Zadne kosmetyki niwelujace puszenie i odżywiające włosy nie pomagały. W końcu zrezygnowałam z prostowania a zamiast farbowac co miesiąc na bardzo jasny blond farbuje teraz na średni blond. Z kazdym tygodniem stan moich włosów polepsza się. Teraz używam kosmetyków podkreślających skręt włosów i okazało się, że mam super kręcone włosy i na dodatek wyglądam w nich o wiele lepiej niż w prostych.

Gość gość
"ochana kupuje olejek arganowy w Biedronce za niecałe 7 zl , i jwst swietny i zapach również, nie przeplacaj " Ty nei kupujesz olejku arganowego tylko jakieś serum gdzie na całą buteleczkę sylikonów będzie 1 kropla olejku. Więc nie pisz bzdur o przepłacaniu. Zabezpieczające sylikony to jedno, a PRAWDZIWY olej arganowy to drugie.

Gość gość
gość dziś , każdy w inną stroną, bo niezadbane. Patrz tu: www.anwen.pl/2011/10/moja-wosowa-historia-kasia.html www.anwen.pl/2015/10/moja-wosowa-historia-nikola.html www.anwen.pl/2011/04/moja-wosowa-historia-ewalucja.html

Gość frizz1222
Najlepiej nie prostować... ale jak już, to trzeba użwać dobrych produktów które ten puch odratują i nawilżą i odżywią włosy zniszczone prostowaniem. ja kupuje profesjonalne szampony i odżywki, ostatnio z Lbiotiki do włosów zniszczonych i farbowanych i są gładkie i nic się nie puszy ;-)

Gość Mareta1
Nawilżać na pewno w międzyczasie, od prostowania włosy się wysuszaja. Ja stosuje olej z wiesiołka na końcówki - możesz dostać w takich ampułkach z Oeparolu. Polecam, dawno nie miałam tak lśniących włosów.