Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Planowanie dnia

Polecane posty

Gość gość

Witajcie otóż jestem bardzo ale to bardzo strasznym leniem. Potrafię cały dzień przesiedzieć przed laptopem i nawet jakbym miał tysiąc rzeczy do zrobienia to i tak się za nie nie biorę a zwykle w moim przypadku tak jest że robię je na ostatnią chwilę i nie wszystko udaję mi się zrobić. Od 7 miesięcy wmawiam sobie że posprzątam pokój że zacznę ćwiczyć . Nic z tego jak do tej pory nie wykonałem. Chodzę do szkoły policealnej zaocznej dla dorosłych , z nauką na zaliczenia jest tak że w ogóle się nie uczę a jeśli już to na ostatnią chwilę . Kompletnie nie potrafię zaplanować sobie dnia . Gubię się w stertach spraw które dawno powinienem wykonać , wolnego dnia czy nawet tygodnia też nie potrafię zaplanować żeby gdzieś wyjechać na tydzień, bo wiadomo : tego nie zrobiłem , tamto zapomniałem , to jeszcze mam zrobić, pouczyć się idt.. idt ...To wszystko tak się nawarstwia i ja się po prostu gubię już w tym wszystkim :O

Gość gość
Najstraszniejsze jest to że nie potrafię współgrać z czasem że na przykład pewną cześć czasu przeznaczam na posprzątanie, drugą część czasu na naukę . :O W wakacje pracowałem i byłem dość zorganizowany ale jak praca się skończyła bałagan wrócił w moim życiu. Nie chcę być chodzącym robotem bo nie o to chodzi w tym wszystkim , ale być zorganizowanym .

Gość gość
Postaw sobie jakieś cele w życiu i do nich dąż . Tylko pełną wiarą w siebie i nieustannym dążeniem do celu można coś osiągnąć. Wiadomo nie raz będą upadki. A z nauką to powiem ci tak : trzeba być konsekwentnym i tyle. Ty masz lenia bo nie masz zwyczajnie motywacji . Ja odkąd mam dziewczyne robię wszystko dla niej , nawet najmniejszą czynność przeznaczam tylko i wyłącznie dla niej. Czy coś sprzątam czy się uczę wiem że robię to dla siebie samego i dla niej i ona mnie motywuję . :)