Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

telefon komórkowy na ślubie

Polecane posty

Gość gość

Mam trochę głupie pytanie. Co robicie z własnym telefonem w czasie ślubu? Bierzecie go w ogóle z domu? Dajecie komuś np. mamie, świadkowej, narzeczonemu do marynarki? Czy może macie jakąś torebeczkę?

Gość gość
Serio??? Kur..wa - serio???????

Gość gość
Ja wyłączyłam i schowałam razem z rzeczami, które brałam na noc do hotelu. Jakbym po ślubie wracała spać u siebie, to zostawiłabym w domu. Ani podczas ceremonii, ani na przyjęciu nie ma czasu na korzystanie z telefonu. A dopiero byłby obciach, jakby zaczął piszczeć przy ołtarzu.

Gość gość
do 08. 31 może autorka przesadziła z braniem telefonu a sam ślub. Ale mnie w dniu ślubu był potrzebny, bo np. zamawiałam taksówkę od fryzjera, więc nie mogłam go dzień wcześniej zabrać do hotelu. A jakby na weselu się coś stało i trzeba byłoby przedzwonić, to z czego byś telefonowała? Z kwiatków? Ja przed wyjazdem do kościoła wyłączyłam i dałam mamie, na sali weselnej zaniosłam do pokoju dla nowożeńców

Gość gość
Ja miałam dać mężowi jak zanosił nasze rzeczy do hotelu do pokoju dla nowożeńców, ale coś mnie tknęło i wsadziłam go wyciszonego do torebki (miałam kopertówkę) i dobrze zrobiłam, bo okazało się, że taxiarz nawalił i trzeba było dzwonić do koropracji bo było juz zapłacone a jego nie było. Śmiejemy się teraz, ze mam zdjęcia jak rozmawiam przez telefon przed samiutkim ślubem (taxiarz miał wieźć moją świadkową), ale wtedy się wkurzałam że nawet w taki dzień nie mogę się z telefonem rozstać.

Gość gość
Jakby moja przyjaciółka nie wzięła komórki na ślub to by mnie nie było na jej weselu. Po kościele zastąpili nam auto młodzi chłopcy i zadali słodyczy. Jak nie damy to nie puszczą. A myśmy tej tradycji nie znali i żadnych cukierków nie mieli. Dyskusja trwała parę minut. Proponowali kasę, ale nie mieliśmy drobnych. W końcu parę złotych wygrzebalismy. A cały orszak już był cholera wie gdzie. Musiałam do pani młodej dzwonić. Dobrze że miała przy sobie telefon.