Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nerwica lękowa

Polecane posty

Gość gość

Cześć, uczę się w liceum i ostatnio zdiagnozowano u mnie nerwicę lekową i zaburzenia osobowości. Problemy z chodzeniem do szkoły zaczęły się w liceum, w szczególności, że dużo chorowałam. Nie chcę tutaj opisywać dokładnie całej sytuacji, ale po dwóch latach jest tylko coraz gorzej i nie jestem w stanie tam wrócić, a nie wyobrażam sobie nie skończyć szkoły. W stresie zaczynam panikować i uciekam. Z tego też powodu choruję na refluks i przełyk barretta oraz mam dużo uciążliwych objawów somatycznych, które utrudniają mi wychodzenie z domu. Czy mam szansę na nauczanie indywidualne? Wiem, że pewnie mi się nie należy, ale to chyba jedyne wyjście, by skończyć szkołę średnią. Jeśli ktoś się chociaż trochę orientuje to bardzo proszę o pomoc.

Gość gość
Myślę że najlepiej udać się do szkoły (po lekcjach jak się boisz) porozmawiać z dyrektorem, jakie masz możliwości.

Gość gość
Należy ci się. Ja miałam ze wzgęlu na fobie szkolną i depresje. To zależy od władz szkoły, trzeba z nimi pogadac. potem trzeba załatwić zaswiadczenie w jakiejś poradni. tylko musisz isc i z nimi pogadać

Gość gość
Problem w tym, że psycholog u której byłam , powiedziała że nie przejdę komisji i nie wiem czy jest sens próbować. Przerasta mnie ta sytuacja

Gość gość
idz do innej psycholog

Gość gość
Ja też choruje...ale do pracy muszę chodzić. ..:/

Nie uciekaj przed szkołą - siedzenie w domu tylko pogorszy Twój stan. Idź do psychologa albo psychiatry. Terapia, w gorszych przypadkach leki - i do dzieła.