Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gosc cierpliwosci dość

Do mam 2,5 latkow chodzacych wczesnie spac eliminacja drzemki

Polecane posty

Gość Gosc cierpliwosci dość

Poddalam sie. Kilka dni temu pisalam w jakims temacie ze moj syn b.pozno zasypia. W dzień mial drzemkę,bez wzgledu na długość pozno chodzi spac.bez drzemki pada o 17. Przedwczoraj stracilam cierpliwosc. Synek wstal po 6. Mial drzemke ledwo ponad godzine a zasnal wieczorem o 23.30!!!!!! Stwierdziłam ze to przesada i koniec z drzemkami. Ale muszę go budzic o 6.30 najpóźniej wiec bedzie wczesnie chodzic. Spac. O ktorej wasze dzieci zasypiaja jak nie spia w dzien? Wczoraj ledwo wytrzymal do 19. Ale wstal 8.30. Domyslam sie ze ciezki bedzie ten okres przejsciowy a potem sie unormuje. Macie jakieś rady?

Gość gość
Mój ma 2,9 i sam zrezygnował z drzemki,właściwie mu to ulatwilam,bo zmienialiśmy mu lóżko na duże i zaczął sobie wychodzić.Od dwóch miesięcy nie śpi w dzień,a spal po 2-3h.Zdarzylo mu sie trzy razy zasnąć tylko w dzień.Teraz chodzi spać od.ok 20-21 maks.Wstaje ok.8-9.Za to ze starszym przezywalam mordege.Jak byl w takim wieku ok.2,5 to tez mu sie odechciewalo spać a ja go usypialam,ile ja się nameczylam,godzinę usypiania-pól godziny spania.Rozumiem,ze musisz budzic do przedszkola?To przetrzymuj go.Trudno,pare razy go przetrzymasz nawet do tej 19 ale sie nauczy.Tylko musisz go czymś zająć,klocki,samochodziki,ja nawet czasem bralam na krotki wieczorny spacerek z psem.Ok.18 kolacja,18:30 kapiel i 19 spanko.Powodzenia

Gość gość
27 mcy Zasypia ok 20 Budzony (kilka dni w tygodniu) jest przed 7 Sam budzi się ok 7:30-8

Gość gość
Budze go do babci. Chodzil troche do przedszkola , tam mial drzemke ale problemu nie bylo bo duzo atrakcji i stresu i zasypial wieczorem bez problemu. Niestety przedszkole nie wypalilo ale pobudki rano sa nadal. Dzis np.po 9 h snu sie obudzil,bo tyle mu zawszw wychodzilo do tej pory ciągiem w nocy i mial problem z zaśnięciem. Nawyk taki ale zasnal na szczescie. A to byla 4 rano ;) . Zobaczymy,moze jakosnsie ulozy. Tylko krotki dzien dla niego jak wracam z pracy i 19 juz bedzie zasypiac.

Gość gość
U nas to jest dopiero antyspanie. Wstaje po 5 czasem 5.30 ją tak wstaje do pracy i żłobku śpi bądź nie zasypia 19-20 masakra jakaś.. na nogach bez spania wytrzymuje 12h ma 2 lata. Zawsze był antyspanie.