Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Cukrzyca, a suplementy.

Polecane posty

Gość gość

Czy suplementy ograniczające wchłanianie glukozy działają? Mam od 3 lat stwierdzoną cukrzycę, aktualnie nie biorę insuliny, bo nie ma takiej potrzeby. Stosuję dietę cukrzycową i czasami po prostu mam ochotę na coś słodkiego, a boje się to zjeść :( Czy stosowanie suplementów jest wskazane w takim przypadku? Czy wtedy można zjeść coś słodkiego? Dodam, że nie miałam niczego słodkiego w ustach od ponad roku i to chyba normalne, że mam ochotę na jakieś ciastko czy pomadkę :)

Gość gość
Jeżeli chodzi o medycynę naturalną, to udowodnione działanie w leczeniu cukrzycy ma morwa. Wyciągi z morwy znajdziesz m.in. w suplemencie Gal dla diabetyków. Nie napisałaś ile masz lat i jaki typ cukrzycy został u Ciebie stwierdzony.

W tym wypadku na sporo rzeczy trzeba zwracać uwagę, mój teść np. ma problem przy cukrzycy właśnie z trudno gojącymi się ranami. Co prawda jeszcze nie jest tak źle, ale obawiamy się że w pewnym momencie może dojść do stopy cukrzycowej.

Gość Mikilal
Mój dziadek, ma ogromne problemy ze stopami różne preparaty na nie stosowaliśmy, teraz próbujemy Diabetegen. Mama smaruje dziadka od ponad tygodnia Diabetegenem i dziadek, mówi ze mniej go boli zobaczymy jak będzie dalej.

Gość gość
Dokładnie. Diabetegen jest skuteczny i stosunkowo tani. Ja go używam i na razie nie planuje nowego. :) Co do pączątku tematu - suplementy diety, to tak niejasna kategoria, że ciężko coś powiedzieć. Jeżeli ma się ciągoty do słodkiego przy cukrzycy, to dobrze rozejrzeć się za słodzikami - jest wiele zamienników cukru, w tym takie, które nie wpływają na indeks glikemiczny - erytrytol np.

Dzięki za podpowiedź dziś wybieram się do apteki po to ciekawe czy są próbki, albo mniejsze opakowania które można przetestować n początek.

Gość Tadeczek
Na szczęście jest coraz więcej preparatów na gojenie sie ran Diabetegen występuje w 2 rodzajach słabszym i mocniejszym, mi na moją skórę wystarcza słabszy (tańszy). W sklepach ze zdrową żywnością, jest sporo zamienników szkodliwego cukru ( ja polecam te zamienniki wszystkim znajomym, którzy nie maja cukrzycy) wiadomo to wszystko więcej kosztuje ale co zrobić albo musimy więcej płacić albo zero przyjemności w życiu a i tak na każdym kroku sie ciągle pilnuje

Gość gość
Tak dla poczytania, może kogoś zaciekawi, bo mnie zainteresowało: Wszystkie dolegliwości ciała fizycznego, są skutkiem braku harmonii ciał subtelnych. Jeśli często opanowuje człowieka nienawiść, smutek, żal, zazdrość i inne negatywne myśli, uczucia, czy emocje, to za każdym razem, coraz bardziej niszczy swoje ciała subtelne. Po pewnym czasie te zanieczyszczone energie, znajdujące się w ciałach subtelnych, schodzą na ciało fizyczne, poprzez różne dolegliwości. Nieprawidłowe działania, myśli, negatywne emocje i uczucia, powodują dolegliwości i tylko sam człowiek jest za nie odpowiedzialny. Duża różnorodność dolegliwości, spowodowana jest przez różne przyczyny, jakie człowiek wywoła. Inne dolegliwości odczuwa kiedy, nie może komuś wybaczyć, inne kiedy jest ciągle pełni zazdrości, a jeszcze inne kiedy na przykład. źle się odżywia. Najistotniejsze w tym wszystkim jest to, że to sam człowiek tworzy je sobie i sam jest za nie odpowiedzialny. Również i sam może się ich skutecznie pozbyć. Powinien to jednak chcieć zrobić sam. Nie jest to proste, ale do wykonania. Zaczerpnięte z bloga: http://przygoda-z-duchowoscia.blog.pl/

Tadeczek ja kupiłam przez internet u producenta, mniejsze opakowanie (15g) na początek bo w aptece obok mnie akurat nie mieli.

Gość LIZA66
u mnie ostatnio zaostrzyl sie problem z ranami, juz chyba wszytsko wybrobowalam,dziala bardzo slabo... Jutro przejde sie do apteki po ten diabetagen, moze zadziala, bo juz naprawde nie wiem co robic.

Diabetegen jak najbardziej dla cukrzyków, dorzuciłabym jeszcze Octenisept - płyn antyseptyczny do oczyszczania wszelkiego rodzaju zadrapań czy zranień. Ale wracając do wątku suplementów - co masz na myśli pytając o suplementy diety dla cukrzyków? Jeśli pytasz o produkty typu morwa - to działają, ale nie wiem o co dokładnie pytasz. Skoro nie bierzesz insuliny, to pewnie jesteś na tabletkach - pogadaj z lekarzem, czy możesz np. przy okazji jakichś urodzin wziąć tabletkę na obniżenie cukru a potem zjeść kawałek tortu. Jeśli nie będziesz przeginać, to powinno być ok. Jeśli ćwiczysz, to też inaczej balansuje Ci się cukier. I nie zapominaj, że są słodycze dla cukrzyków ;)

Gość Sunny Mother
Po diagnozie cukrzycy typu 2 nie trzeba zawsze być na tabletkach czy insulinie. Można z powodzeniem wiele lat leczyć się dieta o aktywnością fizyczną. Moja mama pierwsze 10 lat choroby właśnie tak się leczyła. Zrezygnowała z tramwaju do pracy na rzecz marszu, dziennie potrafiła robić nawet 10 km. Po przejściu na emeryturę regularnie ćwiczyła na osiedlowej siłowni, która była między blokami. W większości zrezygnowała z mięsa i mleka (oraz jego produktów). Mięso raz w miesiącu. Zrezygnowała z suplementów diety na włosy i paznokcie (o wątpliwym zresztą składzie) i bierze teraz doppelherz (raz ten na menopauzę, raz ten na cukrzycę), które mają bardzo dobry skład jak na takie popularne i w sumie tanie suplementy. Raz na rok robi sobie post dr Dąbrowskiej ale to w sezonie wiosna-lato. Bardzo poprawiają jej się też wtedy wyniki krwi i prób wątrobowych.

Gość ema

a który konkretnie na cukrzyce bierze? Bo widziałam że doppelhertz ma dwa produkty dla diabetyków

Gość gosc

polecam ci produkty tej  http://sklep.molecularproject.pl/

Gość lipssbatle
Dnia 5.12.2018 o 10:16, Gość ema napisał:

a który konkretnie na cukrzyce bierze? Bo widziałam że doppelhertz ma dwa produkty dla diabetyków

obydwa produkty są ok, zależy jakiego oczekujesz działania, ten z morwą dodatkowo obniża poziom cukru we krwi i zmniejsza wchłanianie cukru z pożywienia, dlatego często morwa jest polecana dla diabetyków. Ja próbowałam herbatki z morwy ale to nie moja bajka, ciężko się to piło

Gość elementarna79

Dietetyk mi ostatnio powiedział, że grozi mi stan przedcukrzycowy. Postanowiłam coś z tym zrobić, zanim będzie za późno. Czytałam własnie o tym, że morwa biała pomaga uregulować poziom cukru we krwi i że suplementy z morwą są polecane diabetykom i osobom odchudzającym się. Widzę, że tutaj też to potwierdzacie. Jutro kupię ten doppelherz. Po jakim czasie można się spodziewać efektów?

Gość kropka

Na pewno po jednej tabletce róznicy nie będzie. Jak ze wszystkim potrzeba tutaj czasu, ale myślę, że po 2-3 miesiącach na pewno zauważysz działanie.

Mój mąż od 2 miesięcy bierze preparat doppelherz z morwą białą dla diabetyków i zdecydowanie jego cukry się poprawiły (ponieważ jest kierowcą zawodowym musi stosować profilaktykę cukrzycową mając stan przedcukrzycowy). Ja w ostatniej ciąży miałam cukrzycę, aktualnie karmię piersią i piję tylko herbatkę z morwą i też widzę,  że mimo szaleństw świątecznych nie jest tak źle z moją glikemią, szczególnie tą na czczo. 

Gość Aduś

Mój cukier też od jakiegoś czasu jest nieco podwyższony :( Zawsze byłam zdania, że najlepiej  stosować rzeczy naturalne i nie zaśmiecać sobie organizmu, najważniejsze to odpowiednio zbilansowana dieta i ćwiczenia, ale to nie zawsze daje oczekiwane efekty. Czytając o tym doppelherz widzę, że jest na bazie naturalnych składników i zestaw zawartych witamin wspomoże odpowiednią suplementację naszego organizmu.