Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gmljbvość

Baby pracujace w mopsie to wariatki!!!

Polecane posty

Gość gmljbvość

Kogo jeszcze wkurzaja te babsztyle

Gość gość
Ja się nie muszę wkurzac, a wiesz dlaczego? Bo potrafimy z mezem sami zarobić na utrzymanie dzieci i nie stoimy co miesiąc pod mopsem. A ty nie dosc, ze rękę wyciagasz po nieswoje to jeszcze ci źle.

Gość gość
uwielbiam takie improwizowane moralitety w formie bajek. najbardziej podobają mi sie te ze zwierzątkami i ludźmi:)

Gość gość
chociaż już pomijając realia to wniosek można wysnuć jeden. jak ktoś nie potrafi zarobić (bo nie ma męża albo kasy na maszynke do golenia i go wyganiają z każdej agencji pracy) to nie ma prawa wyrażać niezadowolenia z zachowania urzędników instytucji państwowej nawet jeżeli zachowanie to nie ma nic wspólnego z pełnionymi obowiązkami

Gość gość
ja osobiście nie mam żadnych zastrzeżeń póki co z moich mam nadzieje chwilowych kontaktów z mopsem ale moge zapewnić pieniaczy, którzy upatrują przyczyn ruiny gospodarczej i wszelakich nieszczęść spadających na uczcwie pracujących polaków w w systemie opieki społecznej, e system ten nie zostanie zlikwidowany ponieważ defrauduje sie tu potężne pieniądze:) w dodatku kandydaci na winnych tej defraudacji sami zgłaszają sie na ochotnika w nadziei na swoje pięć minut w tvnie albo innym polsacie, chociazby w roli złego charakteru:)

Gość gość
zeby nie bylo to sumiennie dzień w dzień ćwiczą rolę i powtarzają kwestie ze scenariusza w pełnej scenografii czyli z butelką wina ala patik w zrujnowanej melinie ogrzewanej i oświetlanej dzięki szczodrości polaków, którzy finansują te produkcje filmowa ze swoich podatków:)

Gość gość
W mopsie byłam tylko raz, gdy składałam wniosek o becikowe. Nie spotkałam żadnych wariatek.

Gość Borzena z Lóblina
A powec mi dzedzko, kture użędniki to nie wariadki?

Gość gość
jak widac opłaca sie zainwestować pare groszy w straceńców i ekipe "reporterską" bo filmy te wzbudzaja potężne emocje w narodzie i to jeszcze przed premierą. całe rodziny niczym na wieczerzy wigilijnej łączą sie w nienawiści do biedaków rujnujących kraj za ich pieniądze ochoczo wyrażajac swą wrogośc i chęć ostatecznego fizycznego roawiazania kwestii dziadowskiej.

Gość gość
Ej krowo z 17:10 nie szczekaj tak bo gdyby nie mezus to pewnie inna spiewka by byla. To ze ktos Cie znosi to nie powod zeby ponizac innych. Jakby Cie mezus zostawil i z dnia na dzien zostalabys z dwojka malych dzieci a mezus raz by dawal a raz nie albo by sie migal to bys zamknela jadaczke i stala w kolejce razem z autorka.

Gość gość
18.03 głos menelski przemówił :D Normalna kobieta nie jest uzależniona od męża, bo ma normalną pracę, wiesz?

Gość gość
:-D fajny temat ok dobra to może przejdźmy na 500 od państwa

Gość gość
18:03 Nie znize się do twojego poziomu. Napisze tylko, ze skoro dla ciebie dziwne jest, ze ktoś potrafi utrzymać rodzine z własnej pracy to chyba masz jakies zaburzone postrzeganie rzeczywistosci. Poza tym nawet jeśli mąż by mnie zostawil, a na to się nie zanosi, to jestem w stanie utrzymać siebie i dzieci, bo pracuje, a nie tylko czekam, jak autorka, aż ktoś mi da. Nigdy nie byłam, nie jestem i nie bede na łasce męża, bo w życiu bywa roznie i kobieta nie może być zalezna od mezczyzny.

Gość gość
hahaha, no to ci życze niespełnienia marzeń, może zmadrzejesz durnoto, w zyciu pewna jest już tylko smierć

Gość gość
Marzeń? A czytać ze zrozumieniem nauczyli? Bo jakoś nie widzę żebym cokolwiek pisała o marzeniach. Pisałam o tym, że nie jestem finansowo zależna od męża i nie ma to żadnego zwiazku z marzeniami.

Gość gość
normalni pracuja czasami im się powinie noga i musią skorzystać z mopsu, jestem urzędnikiem mopsu i na pęczki obługujemy takie roszczeniowe idiotki jak autorka, też mamy przepisy które są pokręcone ale to nie my je wymyśłamy a ciągle się nas gnoi, takie panie co nie pracowały w naszej pracy gdzie trzeba znać mnóstwo przepisów robić miliony przeliczeń dochodów w różnych kombinacjach posrałyby się po godzinie pracy, ale do darcia mordy gdzie moja kasa to pierwsze, najchętniej chciałyby kasę bez niczego ciężko im nawet wniosek wypełnić jedyne co umieją to rozłożyć nogi i naklepać bachorów a potem wyciągają łape do państwa i zachowują się jakby łaskę komuś robiły że kase ciągną,

Gość gość
Nie wiem dlaczego tak panie na siebie nawzajem szczekacie, te z mezem czy nie, uzaleznione czy nie.... Polska to nienormalny kraj, gdzie ludzie pracujacy to zebracy, wiekszosc zarabia smieci, urągające godno§ci ludzkiej, a nie pieniądze... Ty paniusiu, nieuzalezniona od meza, nie bądz taka pewna siebie, ze ci sie nozka nie powinie, a wtedy czeka ulica, bo w PL tylko jedna droga jest, gdy np zachorujesz. Wystarczy np. diagnoza... rak piersi, chemioterapia i operacje, a potem rehabilitacja, gdy nie ma przerzutow, jestes wyłaczona z zarobkowania na jakies minimum 2 lata, a w tym czasie musisz za leczenie i wizyty wszystko płacic, bo panstwo ma cie w d***e... Ja na szczeście wypisałam z tego kraju, gdy w wieku 28 lat, jakas lodziara z HR powiedziała mi, ze jestem za stara na prace w polskiej firmie... Polska to chory kraj, gdzie w kazdej chwiili pozesz znalezc sie na bruku i kazdy bedzie udawał, ze nie istniejesz. Szczury nie ludzie, tak przez 25 lat system ukształtowal tam ludzi....

Gość gość
20:21 Nawet nie wiesz jak się mylisz co do mojej osoby. Otóż chorowalam na nowotwor 3 lata temu. Wiem ile kosztuje leczenie. I mam szczęście, ze mam wspanialego pracodawce, który pozwolil mi pracować zdalnie przez co nie stracilam pracy i zarobku.

Gość gość
umieją to rozłożyć nogi i naklepać bachorów a potem wyciągają łape do państwa i zachowują się jakby łaskę komuś robiły że kase ciągną kompromitujące cię zdanie skłania mnie jednak do stwierdzenia , że nie pracujesz w MOPSIE urzędnik nie ma takiego rynsztoku w ustach

Gość gość
no to się ciesz że masz taką prace i że masz ją w ogóle :-)

Gość gośćaaa
gość dziś 18.03 głos menelski przemówił smiech.gif Normalna kobieta nie jest uzależniona od męża, bo ma normalną pracę, wiesz? xx Normalnej kobiety nie stać na samotne utrzymanie dzieci w tym kraju, bo takie są w Polsce realia chyba ze ktoś haruje jak wół, i nie ma na nic czasu. Zastanów się dziewczyno co ty piszesz tutaj i do kogo? Wydaje mi się że nie znasz życia, ciesz się że masz męża i dobrą pracę, ale prawda jest taka że większość ludzi dobrej pracy nie ma i jedna osoba nie jest w stanie utrzymać rodziny. Powiedz mi szczerze? Gdyby Ci się z mężem jednak nie ułożyło wzięłabyś całą odpowiedzialność i utrzymanie dzieci wyłącznie na siebie? Jesli twój mąż płaciłby dobrowolnie bo jest człowiekiem z którym można się dogadac to dobrze dla Ciebie i dzieci. Musisz jednak wiedzieć, że tak na prawdę to z kim się związaliśmy wychodzi przy rozwodzie. Wtedy wszyscy prawi tatusiowie nagle uważają, że alimenty to jest naciąganie ich przez byłe żony. Efekt? Pozostają alimenty z funduszu o które gdzie się trzeba starać? W MOPSIE:) Możliwe że mieszkasz w większym mieście, jestes wykształcona i miałaś to szczęście że masz dobrze płatną pracę, ale pamiętaj o tych wszystkich ludziach którzy mieszkają w małych miastach, wioskach... (Chyba nie chciałabys żeby nagle zapragnęliby się zwalić do twojego miasta? :) Ktoś musi funkcjonować w tych małych mieścinach, przecież nie da sie zrobić tak aby wszyscy mieli dobrze płatna pracę w dużych miastach. Ja pobieram alimenty i zasiłek rodzinny, który niestety w tym roku już mi się nie będzie należał bo..... Jestem zbyt bogata? :)Ja jednak tak nie sądzę i uważam, ze każdej rodzinie bez względu na status należy się dodatek na dziecko, to jest śmiech na sali że ja zarabiając najniższa krajową i dostając alimenty w wysokości 400 zł na dziecko przekraczam tę granice bo wcale nie czuję się bogata i utrata zasiłku to odczuwalny uszczerbek na naszym budżecie

Gość gość
Ja utrzymywalam siebie i dziecko przez 3 lata. Ojciec płacił jak mu się chcialo. Nie nalezal mi się żaden zasiłek, bo byłam "zbyt bogata "( bo dochód przeliczali na 2 osoby ). Nie bylo kolorowo ale dziecko miało wszystko co potrzebowalo. I nikt mi nie pomagał, bo moi rodzice po rozwodzie stwierdzili, ze to się nie godzi. Dalam rade .

Gość gość
20:29 widze wszystkie rozumy pozjadala, i za cholere nie trafia do tej tepej pseudointeligentnej czachy ze w zyciu bywa roznie jednego dnia pijesz szampana a drugiego obgryzasz niedojedzonego hamburgera ze smietnika. Pani najmadrzejsza jest tak pewna swojego ze nie dopuszcza mysli ze moze sie noga powinac w zyciu. Nie takie cwaniary jak Ty pod mopsem stoja w kolejkach. Tez szczekaly jakie toone niezalezne, a jak pan maz sie zwinal i przestal placic to drugi w kolejce byl fundusz alimentacyjny haha.