Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Poród prywatny czy państwowy?

Polecane posty

Gość gość

Jakie macie doświadczenia? Nie potrafię podjąć decyzji

Gość gość
rodziłam raz w szpitalu państwowym a za drugim razem w prywatnym i to była najlepsza decyzja mojego życia, dlatego jeśli nie żal ci kasy polecam poród prywatny

Gość gość
2 razy rodziłam jako prywatna pacjentka- w Niemczech . SUPER :) polecam, tam mogę rodzić co 9 miesięcy :)

Gość gość
Ja też miałam ten dylemat, ale ostatecznie urodziłam w tym roku w jednym z łódzkich szpitali na NFZ i cieszę się, że zaoszczędziłam te kilka tysięcy, bo jestem bardzo zadowolona. Wiadomo, że prywatnie łaski Ci nie robią. Płacisz grubą kasę i wymagasz. Ale da się rodzić po ludzku w szpitalu państwowym. Trzeba tylko zebrać wcześniej opinie i dobrze wybrać miejsce. Do wybranego szpitala jechałam 140km mimo że w mojej miejscowości do szpitala mam dosłownie 3 minuty samochodem.

Gość gość
Rodziłam w szpitalu lecz tylko w obecności męża bez niego nie widzę ludzkiego porodu! !! Nie krępuje się męża jak mniejszość polek i zawsze jest podczas Każdego badania ginekologicznego pochwy. Liczą się ginekolodzy wtedy z pacjentom bo mamy świadka badań czy porodu do którego mamy Prawo nawet w szpitalu! !!!

Gość gość
U mnie prywatny porod £8000, wiec rodze w panstwowym.

Gość gość
no to jak rodzisz w UK to raczej sn, bo tam z cesarkami ciężko :(