Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mirka milak

Masc majerankowa

Polecane posty

Gość Mirka milak

Moja roczna coreczka ma przeokropny katar. Czy ktos stosowal masc majerankowa? Czy to faktycznie pomaga? Jak duzo nakladacie?

Gość gość
Ta masc sama w sobie jej nie pomoze. Zapach moze ulatwic oddychanie ale po uprzednim udroznieniu nosa (frida czy co tam stosujesz) i zlagodzi podraznienia, zaczerwienienia. Podstawa jest drozny nis czyli przynajmniej woda morska, u roczniaka mozna juz krople w aerozolu jakis nasivin otrivin itp. Jesli masz mozliwosc inhaluj ja, rozrzedzi wydzieline i ulatwi smarkanie.

Gość gość
Aha no i poki katar jest przejrzysty to ok ale jak juz kolorowy tzn zolty lub zielony,potrzebny lekarz, bo wtedy jest infekcja. Nam zapisuje wymiennie dicirtinef i vigamox. A masci troche starczy. Nawet jak nalozysz gruba warstwe to spoko, nic w niej takiegi nie ma. Maluch i tak zetrze. Aaa i polecam depulol. Masc ktora przed spaniem smaruje stopy (na to skarpetki) , olecy i kl.piersiowa.

Gość Mirka milak
Dzieki, mieszkam w UK i tutaj zielony katar to jest standard u dzieci, lekarze nic na katar nie przepisuja. Jak cos jest bez recepty to mama mi przysle. Uzywam fridy ale jej sie z nosa leje jak z kranu wiec po sekundzie juz jest zatkana.

Gość gość
Depulol i majerankowa sa bez rp. Tamte dwa sa na rp. Jesli macie w pl dobrego rodzinnego moze przepisze dla np mamy? To jest tez do oka moze sciemnic ze ma zapalenie spojowek albo poprosic w aptece o wypisanie rp farmaceutycznej. Nawilzaj ta woda morska jak czesto sie da skoro juz ma zielony. Czyli o podlozu bakteryjnym. Nigdy nie skumam tego podejcia lekarzy stamtad.

Gość Mirka milar
Masc mam a o depulolu powiem mamie zeby mi kupila. Ja tez tego podejscia nie rozumiem. Mala sie dusi cala noc i trzymamy ja zeby glowke miala do gory to jej troszke lepiej. Jestem wykonczona a to tylko katar

Gość gość
Aaaa i olbas albo aromactiv żeby się lepiej oddychało

Gość gość
i jeszcze spacery, spacery na świeżym powietrzu o ile nie gorączkuje :)

Gość gość
Mam olbas daje jej na koszulke jak spi ale naprawde nic nie pomaga. Zmieniamy jej poduszki bo sa cale mokre od kataru :(

Gość Mirka milak
Goraczkuje niestety :( i jest wykonczona tym katarem

Gość Mirka Milak
Jeszcze raz dziekuje za rady :)

Gość gość
A masz nasivin? On jest od 3 mies życia, u nas przy takim Katarze przez pierwsze 3 dni i nocy ratuje życie.

Gość Mirka Milak
Nie mam takiego czegos :(

Gość Mirka Milak
Moja mala tak sie panicznie boi odkurzacza ze nie ma mowy o odciaganiu odkurzaczem nie ma takiej opcji. Jak tylko powiem odkurzacz to ona juz placze. Musze wiec dzialac Frida

Gość gość
Nasivin, otrivin i temu podobne masci sa bez rp. Moze z pl ktos ci wyslac razem z tym depulolem. Ja pisalam o tych kroplach na rp. Nie chodzilo mi o namawianie, chcialam przedstawic dzialanie naszego lekarza. One maja miejscowe dzialanie, p.bakteryjne wiec odpowiednie przy zielonym katarze. A temp ma bo jak pisalam, skoro jest zielony ma podloze bakteryjne (przy wirusowym jest zolty). Zostaje wam czekac i liczyc ze a nuz jej przejdzie badz katar zamieni sie chocby w zapalenie oskrzeli. Mam ten schemat opanowany w stu procentach u moich corek. Aha, ktos pisal o aromaktiv. Jest po 3rz chyba ze chodzilo o ta nowosc masc czy zel. Nie stisowalam, nie znam. Wg reklamy praktycznie od ur mozna. Znam natomiast plastry, moim zdaniem nie pomoglu corce jakos szczegolnie. Zamiast tego kropie na pizame olejek pichtiwy i gozdzikowy. Ten drugi ma dzialanue p.barteryjne itd Smierdzi jak dla mnue ale dziala, wklep w google bo ma zalety. Mi pomogl ostatnio przy bolu gardla.

Gość gość
Czy bylas z tym u lekarza ? Jak dlugo to trwa? Jesli goraczkuje to odrazu dostanie antybiotyk tak pisze o UK nie jest tu tak zle jak piszesz bo lekarze przepisuja leki i daja dobre rady ale nie idz do ciapatego bo oni olewaja ludzi i wdzystko mja w d***e aby kase dostac

Gość gość
Otrivin nasivin - mialo byc krople a nie masci. Bo zaraz mnie ktos tu poprawi :p

Gość gość
Nie nie dostanie antybiotyku w UK. Najpierw poczekaja kilka tygodni.

Gość Mirka Milak
Dziekuje dziewczyny za rady na pewno skorzystam. Ide sie przespac bo ona zasnela a pewnie bedzie ciezka noc. Pozdrawiam serdecznie

Gość gość
Nie gadaj glupot kto będzie czekał kilka tygodni z gorączka ? Małe dziecko dostaje antybiotyk odrazu mam 3 dzieci i zawsze przy chorobie gorączce ponad 3 , 4 dniowej dostają antybiotyk

Gość gość
Ja mam taki zestaw maść majerankowa ,olbas +krople właśnie nasivin albo coś innego bez recepty ,jak już jest zielony to pediatra sama przepisuje krople np.floxal (do oka lub ucha)ale na nos działają rewelacyjnie . Nie macie w Anglii jakiś kropli do nosa bez recepty ??? Albo w Polskim sklepie czasami można kupić różne rzeczy apteczne bez recepty