Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Na czym budujecie wasza pewnosc siebie?

Polecane posty

Gość gość

Postanowilem napisac w tym dziale bo na ogolnej jest sam smietnik i temat zaraz by zniknal. Mam takie pytanie, skad u was bierze sie pewnosc siebie? Z tego co osiagneliscie, wygladu, stanowiska spolecznego, tego co macie? Od dluzszego czasu probuje zbudowac pewnosc siebie, na razie przychodzi mi wyglad ale jak wiadomo uroda przemija wiec pewnie ta 'pewnosc siebie' razem z nia. A moze po prostu jest w was takie przekonanie, ze zaslugujecie na szacunek i koniec kropka?

Gość gość
Wszystkiego po trochu, ale ja buduje ją wtedy kiedy przesuwam granice jakiegoś strachu. Kiedy zdobywam doświadczenia :) Wtedy kiedy idę na przód chociaż mam obawy

Gość gość
Im więcej się robi tym większa pewność siebie. Brak działań osłabia pewność siebie. Trzeba działać, działać, działać. Ludzie z niską samooceną i depresją nie są pewni siebie, bo zwykle nic nie robią. Przynajmniej ja tak miałam.

Gość gość
Skoro pewnosc siebie, bierze sie najwiecej z dzialania to jak sie dzieje, ze male dzieci od malego potrafia byc pewne siebie i walczyc o swoje?

Gość gość
Bo się niczym nie przejmują.

Gość gość
No w sumie slusznie, wiec po prostu wystarczy przestac myslec co powiedza inni.

Gość gość
20.33 instynktownie. Jesteśmy tylko gatunkiem, jefnym z wielu. Jedyne co nas odróżnia od zwierząt to bardzo rozwinięta inteligencja, początek życia to instynkt :)

Gość gość
Uważam, że ktoś tu słusznie zauważył, że to wypływa z granicy przesunięcia strach, pozbycia się lęków.Ludzie zastraszani i krytykowani od dziecka tracą pewność siebie.To nie wynika z posiadanych dóbr materialnych czy wykształcenia.

Gość gość
Moją pewność siebie buduje na tym, że jestem fajną osobą :) Dobrą! A i pomaga również to, że nie przejmuję się zdaniem innych na mój temat, jestem sobą i tego się trzymam :) Pomaga. Co nie zmienia faktu, że przy mężczyźnie przy którym uginają mi się kolana tracę cały rezon i moją pewność siebie szlag trafia ;D

Gość gość
Zasluguje na szacunek. I kropka.

Gość gość
Z pozornie drobnych rzeczy, tego,ze cos udalo sie zrobic,niekoniecznie cos zaraz wielkiego. Z tego,ze sie na cos odwazylam. Z tego,ze cos pokonalam,ze zrobilam inaczej niz zwykle. Z tego,ze najwazniejsze jak ja sie z czyms i ze soba czuje.

Gość gość
gość dziś Też uważam, ze duży wpływ ma to, w jakiej rodzinie się wychowaliśmy, jakie osoby przyczyniły się do naszego rozwoju.

Ja zaczęłam ją budować w ostatnim czasie przez dietę i ćwiczenia. Gorąco polecam 😄