Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie moge zbic corce temperatury

Polecane posty

Gość gość

Mala ma 9 mies od minionej nocy bardzo goraczkuje 38/ 39 bylam z nia u lekarza nic jej nie jest. Goraczka na zeby mam nurofen i czopki ale to nic nie pomaga caly czas jest rozpalona. Co jeszcze moge zrobic macie jakies sposoby

Gość gość
Czopkow sie juz nie stosuje podawaj paracetamaol w syropie jakielkolwiek firmy goraczka moze ustąpić nawet po 3 dnich

Gość gość
Moja córka miała parę dni temu wirusa. Dziwna choroba katar i przez jedną dobę goraczka. A przez parę godz nie umiałam jej zbić gorączki. Na zmianę ibufen lub paracetamol no i okłady na zgieciach lokci, pod pachami, na karku, czole

Gość gość
Na zmianę ibuprofen i paracetamol ( po godzinie, dwóch od jednego leku możesz podać drugi, bo działają niezależnie, tylko łącznie na dobę musi się zgadzać, że ibuprofen co 8 godzin, a paracetamol co 6). Ponadto jak dasz radę to okłady lub nieco chłodniejsza kąpiel. Mój syn zawsze wysoko gorączkuje, więc jestem zaprawiona ;-) Rekord to prawie 41 stopni i poza tym nic... Może to trzydniówka?

Gość Mama małej Kasi
Dziecko ma tzw. trzydniówkę.Musisz zbić dziecku temperaturę.Mnóstwo teraz na rynku.Zapytaj w aptece.

Gość gość
To pewnie 3dniowka - jak samo przyszło tak samo przejdzie :-) zrób jej kąpiel w wodzie temp 2° wyższa niż temp ciała i czekaj trochę, aż woda ostygnie (jak zobaczysz gęsią skórkę to wyjmij dziecko z wanny), może pomoże troszke

Gość gość
To jeszcze raz ja z 21:05 - moja lekarka zawsze radzi, aby nie czekać na skok temperatury tylko podawać dwa leki na zmianę przez 1-2 doby, nawet jezeli temperatura nie jest wysoka w momencie kiedy wypada podać lekarstwo. Najgorzej kiedy nieregularnie się podaje, bo wtedy trudniej opanować sytuację.

Gość gość
Nie koniecznie 3 dniówka . Przy takiej temp moze miec zapalenie ukladu moczowego .Lekarz juz w tej chwili powinien wypisać skierowanie na badanie moczu . Przy zapaleniu układu moczowego często nie ma innych objawów.

Gość gość
To też prawda, ale lekarze zazwyczaj dopiero po 3 dniach gorączki każą się pojawić i coś działać.

Gość gość
Aaa żadnych kapieli. Nie u tak małego dziecka Podawaj paracetamol i ibuprofen na zmianę co 4 godziny . . Okłady na czoło ale nie żadnych kapieli bo to moze sie zle skoczyc .

Gość gość
Ja Podawałam nurofen a po godzinie gdy gorączka nie spadała paracetamol. Tak na zmianę.

Gość asdsas
Zimne okłady na czoło, łydki i wątrobę.

Gość gość
Dlacxego? Ja zawsze kapalam w wodzie o ciut nizszej temperaturze. I zawsze rewelacyjnie zbijala tempm nawet jak syn mial 9 miesiecy.

Gość gość
Ja podaje zawsze ibum na zmianę z paracetamolem lub czopki em eferalgan co 3 godziny

Gość gość
Ja zawsze na taka temeperature podaje nurofen co 3h,podaje wode do picia i w miare mozliwosci robie oklady badz przemywam dziecku czolo. Nie zawsze temperatura sie zbija od razu,a jesli sie zbije to o 1 stopien na godzine badz dwie. po 2-3dniach samo przechodzi.

Gość gość
Dziewczyny- kaoiel ZAWSZE w tej samej temperaturze, co zwykle. Tylko dziecko trzyma sie wtedy w kapieli dluzej, zeby woda zrobila sie chlodniejsza. Nie powinno sie wkladac zgoraczkowanego dziecka do chlodnej wody