Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co to moze byc ?

Polecane posty

Gość gość

Witam. Moj problem dotyczy mego ojca. Chodzi mianowicie o to, ze on ciagle mowi cos do siebie...non stop, no ewentualnie jak jest w towarzystwie...ale w takich sytuacjach i tak potrafi mowic cos do siebie. Czasem boje sie by inni nie uslyszeli, bo przewaznie to co mowi to same obelgi i przykrosci na czyjs temat. Czesto w zasadzie codziennie podsluc***ac go przez drzwi slysze jak prowadzi ze soba konwersacje wtedy juz na rozne tematy, choc podsluchiwac nie musze bo robi to dostatecznie glosno...gdy zwrocisz mu uwage by przestal to on nie wie o co chodzi jakby to, ze mowi do siebie nie mialo miejsca, nigdy nie zaistnialo, a ze mnie czy z kogos innego robi idiote. Miewa tez rozne fazy np.mowi ze okno bylo otwarte podczas jego nieobecnosci w domu i robi o to kłótnie taka porzadna...pomimo zapewnienia, ze nie bylo. Jest agresywny i miewa czeste zmiany nastroju np.byl w kuchni mial dobry humor, wyszedl, przyszedl drze sie jest wredny, agresywny, albo sie nie odzywa jakby mial focha,znowu wyszedl, przyszedl i juz jest mily i sie normalnie odzywa a wczesniejsza sytuacja oczywiscie sie nie wydarzyla. Wmawia wszystkim dookola, ze sa nienormalni a sam uwaza sie za normalnego choc jest odwrotnie... I wlasnie zastanawiam sie czy to moga byc objawy schizofrenii ? Albo jakies innej choroby psychicznej ? Zycie z nim to koszmar. Prosze o jakies rady.

Gość gość
schizofrenia albo inna choroba psychiczna, mój ojciec ma to samo

Gość gość
czy twój ojciec ma problemy ze snem albo używa tabletek nasennych ?

Gość gość
- nie uzywa zadnych tabletek nasennych , ale czy ma problemy ze snem nwm trudno powiedziec, ale wydaje mi sie ze tak.