Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy na l4 mozna normalnie chodzić

Polecane posty

Gość gość

do marketu, do koleżanek, na kawę? mam l4 chodzące , czuję się dobrze ale pracować nie mogę bo to praca fizyczna, min dźwiganie.

Gość gość
up, miała któras kontrolę?

Gość gość
ja robilam wszystko oprocz dzwigania. nie mialam kontroli

Gość gość
Można. Idź w południe do Ikei - mnóstwo tam pań w ciąży. Będąc w ciąży raz tam podjechałam do wc i właśnie przekonałam się, że chyba wszystkie ciężarne są w marketach. To był własnie 1szy dzień mojego L4 w 22tc (i już do rozwiązania) i później sama trochę szlajałam się po centrach handlowych celem skompletowania wyprawki.

Gość gość
czyli jak mnie kontrola nie zastanie w domu bo będę w tym czasie np. w gościach to nic się nie stanie?

Gość gość
Tego to nikt nie wie... Ale podobno zwolnienie w ciąży jest nie do podważenia i w praktyce nie zdarza się, aby odebrali zasiłek. Na pewno na opiece nad dzieckiem trzeba się grubo tłumaczyć jeśli cię nie ma w domu. Moja koleżanka miała sprawę w sądzie i przegrała. Ja na zwolnieniu (chodzącym) normalnie funkcjonowałam, kontroli nie miałam.

Gość gość
To zwolnienie a nie areszt domowy. Pomiędzy chodzeniem do marketu albo koleżanki a praca fizyczna jest ogromna różnica. Nie powinnaś sie przejmować. Przecież wiadomo że nie będziesz siedzieć ciągle w domu. Nie słyszałam żeby ktos miał jakąś kontrolę.

Gość gość
Chodz sobie, chodz, tylko uwazaj zebys za duzo nie dzwigala :O

Gość gość
Powiesz ze lekarz zalecil spacery ;)

Gość gość
Ja miałam wchodzące i kontrole. Nie zastali mnie, napisałam, że byłam na spacerze -gdyż lekarz zalecal spokojne spacery.

Gość gość
Jeśli nie masz zalecenia, żeby leżeć, to możesz spokojnie wyjść. Przecież to nawet niezdrowo tak się kisić w chałupie przez kilka miesięcy. Ja chodziłam na długie, ale spokojne spacery, do marketów, sklepików, a nawet wyjeżdżałam na wycieczki poza miasto na weekendy. Wiadomo, że dla swojego dobra lepiej się nie forsować, a dźwiganie zakupów przekazać mężowi. Ja byłam na zwolnieniu przez całą ciążę i nie miałam żadnej kontroli.