Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ewwka258

Prosze o wypowiedz wszystkie mamy jak to było na początku ciązy, pierwsze objawy

Polecane posty

Hej dziewczyny być może temat juz był ale bardzo się boję proszę o rade . A więc mam podejrzenie ze mogę być w ciąży mam kilka objawów które mnie niepokoją. Wszystko się zaczęło jakieś 7-8 dni po owulacji kłucie jajników, lekki ból w podbrzuszu, brak apetytu ogólnie dziwnie się czuję :(. Dzisiaj jestem dzień przed miesiączką i doszedł ból piersi taki jakbym miała lekkie zakwasy . Rano robiłam test AMIL wyszedł negatywny, około godz 11 mierzyłam temperaturę mam 37.2 . Jak myślicie czy jest to początek ciąży? Dodam ze były to stosunki przerywane w dni najbardziej płodne, i jest to pierwszy miesiąc po odstawieniu tabletek ant .

Gość gość
ale na jakiej podstawie podejrzewasz ciażę? na podstawie jednorazowego pomiaru temperatury, w dodatku zupełnie niezgodnie z zasadami? bo reszta objawów może zwiastować tak ciązę, jak i miesiączkę

Gość gość
Jeszcze do wczoraj miałam wszystkie opisane przez ciebie objawy a dziś dostałam okres :P

nigdy nie czułam brzucha wcześniej niz w 1 dzień miesiączki, do tego mam śluz którego przed braniem tabletek dzień przed miesiączką nie bylo

Gość gość
czy uważasz, że u kobiety cykl całe zycie przebiega tak samo? odstawiłaś antykoncepcję, więc masz burzę hormonów, czego się więc spodziewasz?

Gość gość
Moje objawy ciazy byly identyczne jak przed okresem. Temwpratura przed nim tez bedzie taka jak pissesz. Spadnie bezposrednio przed krwawienie. Tzn. Jezeli spada przy porannym pomiarze to mozna byc pewnym ze krwawienie nie wystapi. Dopiero o ile pamietam 16 dni podwyzszonej temperatury swiadczy o ciazy. Dobrze wszystkie ci tu mowia. Mozesz i byc w coazy i dostac okres.

Gość gość
*krwawienie wystapi. Nie wiem czemu wdarlo sie tam "nie"

Gość gość
a po odstawieniu tabletek, to możesz mieć różnie dziwne objawy...tak na prawdę przed terminem miesiączki nie ma żadnych pewnych objawów...cykl się zmienia w czasie...

Gość gość
Ja ani w pierwszej ani w drugiej ciąży nie mialamtak szybko objawów. zaczynały się około 6-7 tc. Już potwierdzonej. Nawet mnie piersi nie bolały. W pierwszej test zrobiłam 3 dni po terminie a teraz na 3 dni przed i juz był pozytywny. No i temperatury nie mierzy się w ciągu dnia! Robi się to zaraz po przebudzeniu

Gość gość
Zero objawów do końca ciąży. Jedynie brak okresu i rosnący brzuch.

Gość gość
6 tydzień, to i tak są dość szybko objawy ;) ja to jak bym nie czekała na ciążę i nie miała mega regularnych miesiączek, to długo bym nie wiedziała ;)

Gość gość
Moz i szybko ale w tej ciąży mdłości od 6 a od 8 to juz wymioty. Zazdroszczę bezobjawowej ciąży! Na samą myśl że miałabym trzeci raz to przechodzić to robię się chora :-)