Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kaśka93

2 Testy pozytywne i zdziwienie

Polecane posty

Gość Kaśka93

Witam,mam taki problem z mężem planujemy dzieciaczka od dwóch miesięcy,nigdy nie bralam tabletek antykoncepcyjnych,byłam u lekarza badać się ,jest wszystko ok jestem gotowa do poczęcia. Spoznial mi się okres przez 5dni po czym z mężem stwierdziłam,że zrobię test, tylko że zrobiłem go w południe.. Pierwszy wyszedł pozytywnie tylko drugą kreską bladsza od pierwszej,po dwóch dniach zrobilam nowy test z apteki tyle że tak znów się niecierpliwilam i zrobilam trochę na wieczór. I kreseczka znów jasna ale mocniejszą niż na poprzednim teście. Jajniki bola mnie oba,od czwartku gdy chodzilam straszne klucie miałam tzw skurcze przed okresem. I tu zdziwienie budze męża z miną bo już się cieszylismy ,że dostałam okres...rzygam choć nic nie jadlam.. Czy mogę zrobić w trakcie okresu test ? Ale zrobila bym go rano.. Czy poczekać aż się skończy?

Gość gość
Jak dlugo juz trwa krwawienie? Jest obfite? Ma skrzypy czy jest to czysta krew?

Gość gość
Może masz plamienie a nie okres? Niektóre zobaczą różowy lub brązowy śluz i to okresem nazywają.

Gość gość
Przykro mi, najprawdopodobniej poronilas, a testy będą wychodzily pozytywne jeszcze przez kilka dni dopóki hormon nie spadnie do zera. Możesz pojechac do lekarze ale wątpię żeby cokolwiek poradzil na tak wczesnym etapie.

Gość gość
do lekarza i to szybko

Gość gość
Poroniłaś. Test jeszcze przez kilka dni może wychodzić pozytywny bo we krwi jest jeszcze hormon ciążowy a on nie spada w ciągu kilku minut od poronienia.

Gość gość
Lekarz pewnie nie wiele powie bo na usg to za wczesna ciąża jedynie skierowanie na beta hcg może dać.

Gość gość
Znachorki z forum przez internet diagnozę ci postawią.

Gość gość
No tak bo krwawienie oznacza zazwyczaj poronienie jakbyś była w ciąży kiedyś to byś wiedziała ale, że jesteś długoletnią staraczką to się możesz tego nigdy nie dowiedzieć.

Gość gość
Ciaza biochemiczna

Gość gość
a gdzie ty masz takiego lekarza co w ciągu pół godziny od wyjscia z domu cie przyjął?

Gość gość
Pudło... Poroniłam w swoim życiu 2 razy, więc wiem coś o tym. Więc mylisz się znachorko co do mnie. Tak samo jak możesz się mylić co do autorki. Nie wiesz jakie ma krwawienie i czy to w ogóle krwawienie. Więc nie gdybaj.

Gość gość
Ale z Was są tępe strzały ja pierdolę :D Nie straszcie jej, że poroniła! Niektóre kobiety nawet do 5 miesiąca mają krwawienie jak na miesiączkę. Jeśli się starasz o dziecko to idź do lekarza i po sprawie. To, że zrobiłaś test po południu nie ma znaczenia. Ja robiłam po południu i wyszedł wiarygodny. Wymioty i bóle mogą pojawić się w wyniku stresu.

Gość gość
moim zdaniem poronienie

Dokładnie żonie lekarz powiedział albo poronienie albo ciąża poza magiczną. Musi zostać w szpitalu na badanie krwi

A przyejli ją w szpitalu ,oddział ratunkowy ginekologiczny,bez problemu. Badanie krwi i czekanie co będzie.. Doktor na USG nic nie zobaczyk

Gość gość
Ale wy baby jesteście porąbane. Od razu wyrokujecie, że poronienie, nie wiedząc nawet, czy to rzeczywiście krwawienie, czy tylko plamienie i z jakiego powodu. Przecież równie dobrze to mogło być plamienie implantacyjne albo krew się pojawiła, bo tworzące się łożysko na jakąś delikatniejsze żyłkę trafiło. Ale tu wszystkie takie ginekolożki- ochotniczki-teoretyczki. Głupie baby tylko straszą.

Lekarz na USG stwierdził że nic nie widzi, a testy nie mogły pokazać że jest ciąża a jej nie ma więc albo poronienie albo pozamaciczna ciąża..:(

Jeszcze jest opcja lekarz owoiedzial że może być ciąża wczesną i jeszcze jej nie widać bo powiedział że to nie jest zwyczajny okres tylko jest to krwawienie. Czekany na wyniki z krwi

Gość gość
Mogla się przesunac owulacja po prostu i to krwawienie implantacyjne jest...

Gość gość
Każde duże miasto ma sor ginekologiczny. Lepiej jechać tam niz do zwykłego szpitala w pipidowie gdzie mają gdzieś czy jesteś we wczesnej ciąży