Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy 7 miesięcy to dużo przy karmieniu piersią?

Polecane posty

Gość gość

Karmię piersią 7 miesięcy. To sporo czy jednak za mało? Coraz częściej myślę o odstawieniu lub powolnym zmniejszaniu. Produkcja mleka u mnie to duży ból piersi. Byłam u lekarzy, w poradni szukając przyczyny bólu. Wykluczone złe przystawianie dziecka, złe ssanie dziecka, infekcja, grzybica itd. Ból nie jest przez cały czas. Pojawia się, aż mnie paraliżuje, potem powoli ustępuje. Zostało stwierdzone, że związany jest z produkcją mleka. Niektóre kobiety mają takie bóle. Najgorsze, że pojawia się kilkukrotnie w trakcie karmienia około 30 sekundowy straszny ból, potem zmniejsza się i znowu po kilku minutach powtórka. Najgorsze, że wszystko mnie boli w okolicach piersi. Tak jak mięsnie reagowały na te skurcze. I coraz częściej myślę, żeby to skończyć. Lekarz mówi, że to moja decyzja. Powinnam dalej karmić? Chodzi mi o to czy dziecko dostało już to co ważne?

Gość gośćania
wystarczajaco nie martw sieutorko, od 6 miesiaca zycia dziecko ma juz własne przeciwciała dalas mu to co najlepsze, czas pomyslec o sobie:)

Gość gość
Mysle ze sporo. Ja miałam zamiar karmić do 6 miesiąca. A wyszło tak ze karmiłam ok 2 miesiące i jest wszystko jest dobrze. Dziecko raz w ciagu roku miało katar i żadnych innych infekcji.

Gość gość
Ja karmilam 6 miesiecy a 7 odstawialam.

Gość żona hakera
Wystarczy. Tylko nie odstawiaj z dnia na dzień bo dopiero może boleć... najpierw zmniejsz ilość karmień np.do trzech, po tygodniu do dwóch, po miesiącu wcale. Będzie dobrze.