Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Duzo się teraz wymaga od kobiet

Polecane posty

Gość gość

-Kobieta ma zarabiac kilka tysiecy, najlepiej 10 -Ma wyglądac idealnie, jak modelka -Ma mieć hobby, bo inaczej jest nudną kura domową lub karierowiczką -Ma mieć własny samochod i własne mieszkanie -Ma znać kilka jezyków obcych perfekcyjnie -Ma skończyć prawo, medycyne lub coś na politechnice

Gość gość
-Ma mieć dużo wartosciowych znajomych, ale jednocześnie ma być dobrą matką i żoną -Seks oczywiście jaki mąż zapragnie, bo ma obowiązek spełniac jego zachcianki, bo inaczej on odejdzie do innej -Ma idealnie i smacznie i zdrowo gotować, najlepiej ekologicznie -Dom na błysk

Gość gość
no i dobrze, ze sie wymaga czasy kur domowych minely

Gość gość
nastały czasy sztucznych robotów:)

Gość gość
A ja uwazam, ze czasu kur domowych wracaja i za jakis czas nikt nie bedzie pisal o nich z pogarda. Mezczyzni maja dosyc bab na stanowiskach ktorym sie powywracalo w glowach.

Gość gość
Mylisz się, czas kur domowych nigdy już nie wróci Poprzeczka jest bardzo wysoko Rywalizacja między kobietami również jest olbrzymia

Gość gość
tak, dużo sie wymaga dlatego ja postanowiłam być singielką. bo nie wpisuję sie w wymogi jaśnie arcyksiążąt. skoro pasuję już tylko pijakom i nudziarzom to jednak pozostanę sama. kariery wielkiej nie mam, zarobków wiekich nie mam, studia mam średniej półki, spadku na koncie nie mam, zainteresowań jakichś innych niż przeciętne też nie mam no to cóż, zostaje mi singlowanie. trudno

Gość gość
z tym ukończeniem prawa to nie przesadzajcie, bo mam znajomą co skonczyła prawo ale nie zdała na aplikację czterokrotnie i zaabiała tylko 1300 zł na rękę a teraz po macierzyńskim w ogóle j ą wywalili. Takie to prawo kasowe>??? nie rozśmieszaj mnie

Gość gość
W tym wlasnie problem, ze rywalizacja miedzy kobietami jest za duza i w pewnym momencie nie bedzie sie liczyla dla mezczyzn... moj maz pracuje w korporacji i nie ma nic dobrego do powiedzenia o kobietach tam pracujacych. Panie zatracily sie w wysciugu szczurow i staly sie nieatrakcyjne

Gość gość
Może do ciebie nic dobrego o nich nie powie. Nie wierzę jednak by pracowały tam wyłącznie kobiety nieinteresujące.

Gość gość
nie chodzi że nieinteresujące, chodzi że się źrą o sukcesy i generalnie harpie straszne tylko na pieniądze łase

Gość gość
Ja nie mam nic z tej listy. No cóż. Jestem do d**y.

Gość gość
Oj tam za duzo forum sie naczytałyście :) Na tym forum jest jeden wielki materializm . Na szczęście w życiu realnym tak nie jest .

Gość gość
autorka, takie idiotyzmy wymyslasz, chyba sie nudzisz?

Gość gość
Nie idiotyzmy tylko madrosci z kafeterii:)

Gość gość
Ja mam to gdzieś, jestem singielką z wyboru, już nadziałam się na takiego arcyksięcia ;)

Gość gość
Bardzo " na czasie" kobiety z mojego otoczenia : 1.Przyklad, akurat mezatki. Przez dwa lata oczy chciala wydrapac kazdemu, kto sugerowal zeby z dzieckiem udala sie do specjalisty. Moj maz zauwazyl, ze dziecko nie reaguje na imie ani na zaden dzwiek.I co sie okazalo ? ze dziecko zupelnie nie slyszy... teraz do nikogo sie nie odzywa, bo jest "zalamana" 2.Inna , grubo po trzydziestce, robi dalej " kariere" Jesli pojawi sie dziecko, to ma opracowany plan na kazdy dzien, rozwoj itd. Wie na pewno, ze dluzej niz 6 tygodni nie wytrzyma w domu i ze Jej dziecko, nie bedzie rozkrzyczane... Pracuje po 8-10 godzin dziennie, do domu wpada sie przebrac i w kazdym dniu tygodnia ma inne zajecia dodatkowe. W mieszkaniu tylko nocuje i bierze brysznic, nie potrafi ugotowac nawet jajek. Wiec co z tego, ze maja stanowiska i kase , jak " zwyczajnie sa nienormalne " ?

Gość gość
odpowiedz jerst prosta: za dupkami sie oglądacie i dupków macie

Gość gość
kto chce to bawi sie w ten wyscic, ale nikt od ciebie tego nie wymaga, nie zmusza to wy same w to wchodzicie. niech kazdy zajmnie sie soba, nie oglada na innych, nie oczekuje poklasku,blasku.... bedzie sie zyc latwiej.

Gość gość
bo kobiety sama się w tym nakręcają. Jak kobieta siedzi w domu z dziekciem to ko ją wyzywa od kur domowych? kobiety!

Gość gość
Zgadzam się z autorką. W dzisiejszych czasach kobieta musi super żoną i matką i pracownicą , musi : -pracować - zajmować sie dzieckiem, bawić z nim , stymulować jego rozwój , chodzić na spacery , nie wolno jej puszczać dziecku bajek żeby mieć chwilę spokoju bo TV to samo zło -gotować smacznie i zdrowo -mieć warzywa z własnego ogródka, kupować mięso od zaprzyjaźnionego rolnika, robić samej przetwory -sprzątać na błysk - poświęcać czas mężowi , obowiązkowo sex co dzień -być zadbana , makijaż , pomalowane paznokcie - mieć interesujące hobby czy o czymś zapomniałam :)

Gość gość
muszą rodzić dzieci siłami natury i karmić piersią min. rok muszą urodzić pierwsze dziecko przed 30-stką

Gość gość
wy te wnioski wyciagacie na postawie kafeterii czy kolorowych pisemek typu Cosmopolitan? Polecam nabrac troche dystansu do tego co wyczytacie:)

Gość gość
Nie wiem, skąd wy bierzecie te mądrości. Rozejrzyjcie sie wokół siebie. Ile znacie kobiet, które spełniają te warunki? Bo ja żadnej.

Gość gość
Mnie najbardziej przeraza ten super wyglad, najlepiej zebym odzyskala figure w tydzien po porodzie. Po pierwszym porodzie odzyskalam ja 6 msc "po". Teraz bede tez sie tak starala. Ale czarno to widze.

Gość gość
a ja mam to gdzieś żyję jak mi się podoba :-p

Gość gość
A ja mam porodzie +10 kg. Najpierw próbowałam wrócić do wagi sprzed a teraz mam wywalone na to. Rodziłam naturalnie a karmiłam 1,5 miesiąca bo bylo aż się skończyło. Siedzę z dzieckiem to 3 roku czyli jeszcze 1,5 roku. Potem maly do przedszkola a ja do roboty.

Gość gość
A od facetów się nie wymaga więcej niż 30 lat temu? Partnerstwa, zajmowania się dzieckiem, sprzątania, gotowania (ogólnie prowadzenia domu razem z partnerką), większego dbania o siebie? Czasy się zmieniają i ideały również. Kiedyś ideałem była baba idealnie prowadząca dom (nie mylić z kurą domową). Miała dbać o porządek, dobrze gotować i zajmować się dziećmi. Teraz ma do tego pięknie wyglądać itd., ale w domowych obowiązkach ma jej pomóc facet.

Gość gość
Ja od faceta nie wymagam gotowania, sprzątania i zajmowania sie dziećmi.

Gość gość
Ja od faceta nie wymagam gotowania, sprzątania i zajmowania sie dziećmi. x A on od ciebie wymaga tego wszytskiego o czym pisze autorka?