Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

8 tydzień a pęcherzyk ciążowy i beta Proszę o radę

Polecane posty

Gość gość

Witajcie. Chciałabym uzyskać poradę od was, chociaż wiem ze tak, wrozkami nie jesteście, lekarzami tez nie :-) ale moze miała któraś podobnie? 26.09 mialam ostatnia @ ( cykle 28 czasami 29 dniowe). Będąc u ginekologa wyliczyl 6 tydzień i dał na betę hcg. Beta wyszła 416.02 , lekarz ocenił że ciąża może być wczesna i dał skierowanie na badania ( mocz itp) . Po kilku dniach ( mniej jak 7) poszlam prywatnie na usg. A tam sam pęcherzyk. Ginekolog abym się nie martwila, według bety ok a według @ nie. Mogę ewentualnie powtórzyć usg za 10 dni ( za5 mam do swojego lekarza) mimo to martwię się .

Gość gość
A kiedy test wyszedł pozytywnie?

Gość gość
27 października wyszla kreska pozytywna ale bladziutka. Po ponownym wykonaniu testu w dniu wizyty u ginekologa( chyba 4 dni później) kreska ciut ciemniejsza ale nie ciemna tak mocno jak mialam w pierwszej ciąży u córeczki. Ale widać ją było spokojnie. Oczywiście non stop męczyła mnie zgaga, póki co na razie ustala i jej nie mam od 2-3 dni. Ale czasami nadal mam odruch wymiotny przy myciu zębów, czy wejściu szybkim pp schodach ( nie wiem czy to dużo wnosi do tematu ...) . Chciałabym bardzo aby było w porządku. A za 5 dni mam do lekarza. Zresztą teraz i tak nic zrobić nie mogę, musze czekać. Pozdrawiam, Amelia.

Gość gość
Oczywiście w dniu spodziewanej miesiączki i jeszcze kilka dni później pobolewal mnie brzuch, nie non stop ale pobolewal. Ale podobno w ciąży może i tak się zdarzyć, że mogą być bóle brzucha, wszystko ok dopóki nie ma krwawienia, skurczu.

Gość gość
mialam podobnie,ciąża obumarła

Gość gość
Właśnie boje się ciąży obumarlej :-( :-( :-(

Gość gość
Betę powtórz ale po 48 godzinach musi przyrastać minimum 66% najlepiej ok 100%, idź prywatnie do laboratorium, jeśli nie masz skierowania, reszta to już loteria, albo się uda albo i nie.

Gość gość
Juz chyba poczekam i pójdę do swojego i powtórzę usg. ale martwię się chociaż liczę ze będzie dobrze

Gość gość
nie martw się na zapas,to że u mnie tak bylo nie znaczy,że u Ciebie też tak będzie. Głowa do góry .

Gość gość
Dzięki. Oby

Gość gość
Będzie dobrze. To bardzo wczesna ciąża. Dopiero zarodek będzie.

Gość gość
Pewnie bardzo wczesna ciąża.

Gość gość
Myślę, że wszystko jest ok i dopiero u Ciebie pojawi się dziecko

Gość gość
Dziękuję za odpowiedzi . Martwię się ale musze spokojnie czekać