Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jaka spirale polecacie

Polecane posty

Gość gość

Lekarz przekonuje do mirella (czy jakoś tak) będzie to moja pierwsza spirala i jakoś dziwnie się czuje myśląc że to będzie we mnie.Zastanawiam się czy nie lepiej wziąć tańsza a w razie jak mi nie podpasuje usunac .A jak wy czujecie się z spirala założyły byście jeszcze raz

Gość gość
Jak chcesz sie bezpiecznie bzykać to zakładaj.Po ciązy lepiej się układa i nie boli przy zakładaniu.Mirena to dobry wybór,

Gość gość
zakręcone jak świński ogon

Gość gość
Ja założyłam na początku zwykła i było ok po 3 latach wymieniłem na morele i tez jestem zadowolona

Gość gość
zwyklej juz nigdy nikomu nie polece. wlasnie jestem w 11tyg ciazy przy zalozonej spirali i walcze o zycie tego malenstwa. lekarz nie chce sie podjac wyjecia bo ryzyko usuniecia i ciazy to 50/50 a zostawiajac ryzykuje powstaniem kolejnych krwiakow. z jednym z nich walcze od tygodnia.... w zyciu nigdy wiecej zadnej spirali!!! nie zaufam juz temu! wpadka przy wszystkim mozliwa ale spirala to realne zagrozenie dla dziecka!

Gość gość
19;15-kurcze przestraszyłaś mnie a właśnie miałam się zdecydować,ktos jeszcze tak miał?

Gość gość
19:15 a jaką spiralę masz? Też mi lekarz polecał, ale właśnie boję się takiego przypadku, jak Twój.

Gość gość
zwykla miedziana mam. to juz moja 2-go w zyciu. z pierwsza bylo ok. mialam 2,5roku,chcielismy kolejne dziecko wiec wyjelam i w sumie od razu zaszlam w ciaze. z ciaza zero problemu. po ciazy zalozylam kolejna spirale,taka sama jak przedtem,minelo 3lata i 3mies i jestem w ciazy. spirala siedzi prawidlowo! nie przesunela sie ,nie wypadla,wszystko powinno dzialac...a jednak mam i spirale i cud! zdarza sie. jedno wiem i powtarzac bede kazdemu - NIGDY WIECEJ SPIRALI!!!

Gość gość
nazwy wam nie sprawdze bo nie mam tego swistka od lekarki co mi dala z nazwa,byl w karcie ciazy ale zniknal podczas pobytu w szpitalu,z ktorego wczoraj wyszlam.

Gość gość
Mirena jest skuteczniejsza niż zwykła wkładka, bo uwalnia też hormony. 5 lat bez okresu:P niestety kosztuje znacznie więcej niż miedziana (za poprzednią płaciłam 700 zł)

Gość gość
Ja miałam zwykla miedziane spirale przez 5 lat super sprawa dużo wygodniejsza niż tabletki które brałam również wiec mam porównanie. Teraz mam juz 2 spirale nie narzekam sprawdza sie

Gość gość
tez mam zwykla i gin kazal mi ja wymienic max przed uplynieciem 3 lat...a ty przeciagnelas kilka.mcy i nie dziw sie ze zaszlas

Gość gość
moja miala chronic 5lat! w sierpniu bylam na kontroli. lezala ok,lekarka powiedziala ze kolejny rok moze zostac wiec sorki ale nie masz racji! w sierpniu bylam na kontroli a pod koniec wrzesnia zaszlam w ciaze,ba spirala nadal lezala prawidlowo.