Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MizantropiaOdraza1994

Denerwuje mnie że coraz cześciej fani metalu wyglądają jak hipsterzy

Polecane posty

Niby sporo ludzi się ubiera jak metalowcy, ale w praktyce na koncertach widać, że może z 20% wszystkich bawiących się fanów to tacy typowi metale, reszta to albo zwyczajni ludzie albo wręcz typowi hipsterzy :D To złe, to zamach na tradycję :( jeszcze 5 lat temu, a nawet 3 lata temu tak nie nie było :(

Gość gość
jak hipsterzy? czyli jak? konkretniej opisz jaki strój masz na myśli

Gość gość
nie przesadzasz trochę? Mówiłaś o oryginalności, a teraz naciskasz na podążanie za modą?

Gość gość
bo metalowcy wymierają, a zastępuja ich ścierwa z ajfonami w rurkach

Gość gość
rzygi

"bo metalowcy wymierają, a zastępuja ich ścierwa z ajfonami w rurkach " Bzdura, nie wymierają, trzymają się mocno, a metal nadal jest popularnym gatunkiem muzycznym w Polsce, widac to po wynikach sprzedaży płyt i frekwencji na koncertach, ja takich typowych metalowców wypatruje i licze na mieście i nie mam problemu z spotkaniem takiej osoby. Tyle że na koncertach jest za dużo osób ubranych modnie, po hipstersku i to moim zdaniem to psuje klimat :D Po prostu koncerty metalowe nigdy nie były wybiegiem mody, a teraz nagle się stają, chodza na nie osoby modnie ubrane, zamiast alternatywnie :P

Gość gość
Pytanie do MizantropiaOdraza1994: Czy twoja dziewczyna też słucha metalu?

Gość gość
To jest laska i z tego co pamiętam heteroseksualna

Gość gość
Wiem że laska, ale w 1 z wpisów napisała, że woli dziewczyny od chłopaków.

Na przykład przychodza laski w jakichś modnych okularach zerówkach kujonkach z oprawkami na pół twarzy lub raybanach :D Sama mam wade wzroku i nie rozumiem jak można nosić okulary nie mając wady wzroku dla ozdoby, to tak jakby nosić aparat na zebach dla ozdoby(może jest już taka moda? nie wiem :D). Ja nosze okulary i staram się dobrac jak najlepsze oprawki, ale najchętniej bym ich nie nosiła, szkoda że boje się soczewek kontaktowych :D W każdym razie ludzie noszący okulary zerówki dla szpanu nie pasują do koncertów metalowych :D

"Wiem że laska, ale w 1 z wpisów napisała, że woli dziewczyny od chłopaków." ŻE CO? :D zawsze pisałam że wole męskie towarzystwo bo z facetami łatwiej jest mi się kumplować i rozmawiać. Nigdy nie napisałam że wole dziewczyny w żadnym kontekście :D Może Noxelia(Mizantropia) tak napisała? :P ma teraz podobny nick do mojego. Faceta wolałabym mieć słuchającego metalu, ale nie jest to jakaś kluczowa cecha, po prostu fajnie dzielić takie hobby bo można razem iśc na koncert albo dyskutować o tym. Bardziej mi zależy, żeby miał zadbane dlugie włosy, bo mam chyba taki fetysz albo coś :P

Gość gość
Jeżeli to był podszyw to przepraszam - też mnie to zaskoczyło.

Gość gość
już się tak nie denerwuj, mnie ludzie za faceta brali :P - Moor

Gość gość
A ty też jesteś częściowo hipsterem :-PBo podkreślasz swoją wyjątkowość w każdym temacie.Oni tak właśnie się zachowują,wszystko wiedzą lepiej i wcześniej,muzyka alternatywna i kino niezależne,coś co nie jest łatwo zrozumiałe dla wszystkich,metal też może być;-)Coś z nerda też masz,w sumie dość skomplikowana osoba,ale się nie obraź.Prości ludzie są nudni:-P

Gość gość
Denerwują mnie osoby,którym wszystko przeszkadza i mają dyktatorskie skłonności. Nikomu nie rozkażesz jak się powinien ubierać, to jego sprawa.Możesz ewentualnie na tych ludzi nie patrzeć. Teraz okulary są modne i wiele osób nosi je niepotrzebnie,niektórzy celebryci nagle oślepli.Te całe"kujonki" są w sieciówkach,ale nawet nie widziałam,żeby ktoś to dziadostwo kupował.Ty chyba nie wiesz co piszesz z tą ortodoncją, taki aparat stały sporo kosztuje i nie zdobi,ani nie jest niczym przyjemnym.

Gość gość
aparat na zęby dla ozdoby...chyba cię, kasiu, powaliło do reszty. Jej się wydaje, że ludzie od tak wywalą kilka tysięcy i zniszczą sobie szkliwo żeby być modnym...

Gość gość
Świat wg.Obrazy czy jakjejtam.Idziesz na koncert metalowy to musisz przebrać się za metala,glany,koszulka czy bluza z nazwą zespołu,tak wygląda przeciętny kindermetal ze wsi,w ciuszkach z rockmetal shop.

"przebrać się" :D A wiesz, ze są ludzie co na codzień tak chodzą? Większosć znanych mi ludzi tak się ubierających ma conajmniej 20 lat. Nigdy nie znalam osobiście żadnego "kindermetala ze wsi", ani w ogóle jakiejś osoby ze wsi która by słuchała metalu :) Dlaczego obrażasz spory odsetek fanów metalu? Próbujesz się kretyńsko dowartościować? Co do tych aparatów na zęby, to w azji jest taka moda. 🖐️

Gość gość
Nie podarzaja za moda i ubieraja sie jak chca, a nie jak wypada na koncert