Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość12346

6 latek w szkole

Polecane posty

Gość gość12346

ile liter już poznały Wasze dzieci? dużo mają zadawane zadań do domu?

Gość gość
Moja jak na razie12 do domu to tylko litery i wyrazy w zeszytach ale to dobrze bo cwicza pisanie

Gość gość12346
moje dziecko poznało 13 literek, 4 cyferki (do domu pisanie liter, wyrazów itd...plus karty pracy plus zadania w ćwiczeniach) czasem troszkę sporo tego jest no i plus coś z religii i języka obcego

Gość gość
prawie cały alfabet, chyba 4 liter brakuje do końca, zadań domowych jest na 3 popołudnia i schodzi dużo czasu, ale widac postępy - chociaż pismo bardzo koslawe, to dziecko juz czyta proste zdania i dodaje do 10, czasem ciut ponad, nie ma jeszcze 5 lat... i nie to, że się chwalę, bo to nie żadna moja zasługa, czy dziecka? też nie wiem , ale dobrze ta nauczycielka sobie radzi, generalnie jestem zdumiona tempem i sposobem nauczania, ale pozytywnie.

Gość gość12346
pięciolatek w pierwszej klasie? chyba w zerówce

Gość gość
za granicą

Gość gość
Przerobili już 15 liter, ilość pracy domowej znośna. Starsza córka jako 7 latek w zeszłym roku miała znacznie więcej, ale to chyba zależy od wychowawcy.

Gość gość
u nas dopiero 7 literek i jedna cyferka.... ale to chyba nie wyścigi. Ja jestem bardzo zadowolona, najważniejsze ze dziecko chętnie chodzi, mało zadają do domu, trafiła sie nam fajna pani, z super podejściem do młodszych dzieci, duzo się bawią, mnóstwo zajęc plastycznych, rożne wyjścia, Kraków, duża szkoła oczywiście państwowa.

Gość gość12346
to super podejście, że dzieci faktycznie mogą się bawić między zajęciami "w ławce"..u nas tego niestety nie ma...... oczywiście, że to nie są wyścigi..ja nie jestem za szybkim tempem, chociaż bywa, że dzieci poznają trzy literki w tygodniu, a to chyba sporo (pomijam już fakt, że spora część przecież zna już większość liter, potrafi czytać itd.., ale bywa jednak, że zadań domowych jest dużo jak na dla dzieci 6 letnich)

Gość gość
u nas też niewiele, we wrześniu nie zaczęli jeszcze liter, od października jedna tygodniowo. dzieci znają literki ale drukowane, pisane to dla nich nowośc.