Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Usg1

Test pappa

Polecane posty

Gość Usg1

Dziewczyny czy wykonujecie w ciazy ten test. Mam 31 lat i lekarz wspomnial mi ze powinna wykonac go kazda ciezarna niezaleznie od wieku. I teraz zastanawia mnie to. W poprzedniej ciazy nikt mi tego testu nie proponowal. Nawet mi o nim nie wspominali. A to nie bylo dawno. Usg tzw genetyczne wyszlo ok. Jest kosc nosowa, przeziernosc prawidlowa i serce ok. Takze zastanawiam sie czy jest sens robic ten test. Poza tym test ten nie daje jednoznacznej odpowiedzi co i jak i moze niepotrzebnie wywolac panike i potem jakies inwazyjne badania beda konieczne. Poradzcie bo sama nie wiem co o tym sadzic.

Gość gość
Ile temu rodzilas poprzednie dziecko? I z ciekawosci maz jest duzo starszy niz Ty? Ja nie robilam. Dziecko urodzilam chwile przed 30stka. Kazdy sam musi podjac decyzje.

Gość gość
Nie ma sensu moim zdaniem, t okresla tylko pewne prawdopodobieństwo, niczego nie wykrywa, może dac trochę nerwów, jesli usg genetyczne jest ok to olej

Gość gość
Ja osobiscie nie polecam.

Gość Usg1
Maz jest rok starszy. Nie chodzi tubo kase tylko o to ze tak jak tez napisaliście wynik to prawdopodobieństwo i boje sie ew zamieszania jesli wykaze np wysokie.

Gość gość
ja robilam usg genetyczne, tez wszystko wyszlo prawidlowo, wiec stwierdzilismy ze odpuszczamy sobie test pappa, bo po pierwsze skoro usg wyszlo ok to prawdopodobnie jest wszystko ok, a nawet jesli (odpukac) nie, to przeciez nic ten test nie zmieni, a i tak i tak moze zawsze wyjsc nieprawidlowo.

Gość gośćania
jezeli macie kase-ok 2 ty to polecam nifty lub harmony-wtedy macie wszystko jak na tacy pappa to tylko statystyka, czesto omylna czesto tez kobiety niepotrzebnie sie stresuja wynikami-lepiej dokładniej ja nie robiłam ani pappy ani harmony i nifty (27 lat)bo usg wypadło ok ale sam lekaz mówił ze na 90% nie ma ZD czyli 10% ryzyko jest bo postac choroby moze byc niespecyficzna u nas dziecko zdrowe ale bywa roznie jak wiemy

Gość gość
Nie robilam.