Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

prosba do facetow

Polecane posty

Gość gość

czy facet pisząc kobiecie, ze "się nie zakochał w niej, ale to nie znaczy że nic do Ciebie nie czuje" pisze prawde? czy faktycznie potraficie czuć coś, ale to jeszcze nie zakochanie?czy tak mówicie/piszecie dla poceszenia dla kobiet sprawa jest prosta, albo kochają albo nie kochają..

Gość gość
poczekaj, niech pomyśle... Nie wiem.

Chyba każdy potrafi czuć coś, co nie jest zakochaniem - chociażby zwykłą sympatię. Pytanie, po co to mówi. Moim zdaniem dlatego, że nie chciałby, byś odchodziła, ale nie chce ofiarować Ci pełnego zaangażowania.

Gość gość
Czego jak facet mówi ,,białe'' to Wy kombinujecie czy aby nie szare?

Gość gość
u wiekszosci facetow uczucia koncentruja sie miedzy nogami, tak samo rozum.jak mowi ze "cos do ciebie czuje" to na pewno nie sercem i nie jest to milosc, ani zakochanie (czyli burzliwy wstep do milosci ktory nie musi sie rozwinac w glebsze uczucie)

Gość gość
Dla faceta pojęcie zakochania nie istnieje, zakochanie kojarzy się z tymi idiotycznymi motylkami, a większość facetów aby naprawdę pokochać potrzebuje czasu i to często dużo czasu, a zanim naprawdę pokocha, to gdzieś pomiędzy jest mnóstwo innych, mniejszych uczuć takich jak choćby sympatia.

Gość gość
Mój facet od 2lat pisze mi że mnie kocha,bym zostala jego żona itd.. ,a nie potrafi jeden dzień sms wyslac,i jak mu wierzyć? Dużo facetów to ściemniacze ,ale co nam pozostało wierzyć i się rozczarować, ale nie wierzę facetom tak do końca .

Gość gość
Facet powie albo " chyba zakochuję się w Tobie ", albo "kocham Cię".

Gość gość
dla kobiet sprawa jest prosta, albo kochają albo nie kochają x taaaa... ileż to razy słyszałem od kobiety kocham już po 2 miesiącach, a rok później słyszałem "zakochałam się w innym", za taką miłość bardzo dziękuję, możecie sobie ją wsadzić w ........ Zanim się to komuś powie, wypadałoby pomyśleć czy to naprawdę miłość, a nie nic nie warta fascynacja.

Gość gość
Pozostaw chłopu trochę przestrzeni, ot co.

Gość gość
Wy baby to myślicie że miłość to taka prosta sprawa, coś się czuje do ledwo co poznanej osoby i już trzeba nazywać to kochaniem? Prawdziwe uczucie buduje się miesiącami, a czasami nawet latami, to co dziś nazywacie miłością to zwykła prymitywna fascynacja, która bardzo szybko przemija.

Gość gość
gość dziś Autorko z mężczyznami jest nieco inaczej. U nas bycie w związku oznacza sporo zmian. Jesteśmy bardzo honorowi i nie rzucamy słów na wiatr. Możemy czuć, że dana kobieta jest nam w "jakiś" sposób bliska czy jest nam z nią dobrze ale nie koniecznie musimy czuć, że jest to właśnie miłość, zakochanie czy przyjaźń ewentualnie, że kobieta jest nam po prostu bliska ale to nie miłość. Nie chcemy mówić kobiecie, że ją kochamy jeśli nie jesteśmy tego pewni bo miłość ma w naszym życiu bardzo ważne miejsce. Kobiety się zakochują często w nieodpowiednich facetach, od tak bo emocje takie są kobiety a mężczyźni potrzebują czasu przez to uczucie i decyzje z nim podejmowane są bardziej przemyślane i świadome. Oczywiście są również wyjątki od reguły. Zaraz mnie pewnie jakaś kobieta zjedzie i nazwie prawiczkiem oraz każe spadać z kafe bo rzeczywiście jestem prawiczkiem więc się pożegnam już teraz. Dobranoc i słodkich snów Autorko i wszystkim innym paniom w temacie pa :*

Gość gość
czyli skoro on mi tak powiedzial to nie wszystko stracone?

Gość gość
Chodząc do szkoły miałem wiele koleżanek i przyjaciółek do każdej miałem miłe uczucia lecz nie było to uczucie miłości z którą bym chciał spędzić resztę życia i uprawiać seks. Dopiero gdy spotkałem tą jedyną a byłem prawiczkiem ona dziewicą jesteśmy razem nawet w małżeństwie.

Gość gość
fakt ze milosc to glebsze uczucie i nie nalezy puszczac slow na wiatr i traktowac to powaznie. po co zatem faceci bywaja z kobietami z ktorymi "jest im dobrze" czy moze bym powiedziala wygodnie.czy to nie jest prostytucja, bycie z kims bez milosci ale dla korzysci?i oszukiwanie drugiej osoby? skoro jestescie tacy honorowi, to moze lepiej postawic w otwarte karty i powiedziec zakochanej kobiecie ze nic z tego nie bedzie, kiedys pokochacie ale kogos innego.a nie tworzyc zwiazku bez przyszlosci, bo nie bylo nikogo lepszego. dlatego uwazam ze chec zawarcia malzentwa jest potwierdzeniem milosci (bo teoretycznie do konca zycia, rozwod to wypadek ktorego nikt nie planuje i ma nieprzyjemne konsekwencje) a zycie wolnym zwiazku jej zaprzeczeniem.chyba b. rzadko sie zdarza aby ktos chcial spedzic zycie z osoba ktorej nie kocha, a uparte odmawianie zwiazania sie swiadczy tylko o pustym tymczasowym ukladzie z obojetna sobie osoba z ktora "jest wygodnie".