Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy zdaze odlozyc kase na wesele?pomozcie

Polecane posty

Gość gość

Pod koniec sierpnia 2016 chcemy wziasc slub,jestesmy razem juz 5lat.potrzebujemy ok 15tys na slub i wesele,czy jest sens ustalac date i dopiero odkladac na bierzaco?mam ze 3-4 tys jak narazie.sporo ludzi oplaca kucharke itp po weselu z zebranych prezentow.Czy ktoras z was tak robila?czy starczy mi czasu by wszystko zorganizowac?

Gość gość
opłaca kucharke :o kolejne wiejskie wesele w remizie 😭

Gość gość
A co będzie jeśli goście dadzą za mało pieniędzy? Nie stać cię na to wesele, wiec odpuść sobie. Odłoż wystarczająca sumę i wtedy planuj.

Gość gość
10.00 a w sali weselnej kto ci zryc robi jak nie kucharka?co z tego ze wesele nie w sali weselnej?po drugie nie sa tylko remizy do wynajecia ale chuj cie to obchodzi paniczko to wp*****laj na swoim weselu stare jedzenie po taniosci zrobionevi kupione i zaplac 250zl od osoby! Lepiej kupic to co sie chce i zaplacic rozsadna kwote za to ale nie ksiezniczka sobie ubzdurala ze sala weselna to szczyt ambicji kretynka haha

A po co Ci rewia za 15 tysięcy? Nie stać Cię na wesele to zrób kameralną imprezę. Nie wiem dlaczego, ale nadal bardzo wiele osób tak podchodzi do tematu, że trzeba koniecznie pozapraszać masę osób z rodziny, nawet tych, z którymi nie mamy kontaktu. Pytam się po co? Bo wypada? W takim dniu wypada się otoczyć ludźmi nam przyjaznymi, których widujemy a oni nas. Zaproście 20 osób na obiad z deserem a zapewniam, że Was to nie zrujnuje. A i wspomnienia będą świetne, lepsze niż kredyt na koncie za ciotki i wujków.

Gość gość
a skąd obcy ludzie mają wiedziec, czy zdążysz odłożyc pieniadze? Nie uwazasz, że to zależy od waszych miesiecznych przychodów i wydatków? Ja tez planuje wesele na lato 2016, a poki co na koncie mam zero bo wszystko wydajemy na bieząco na urządzenie nowego mieszkania, z tym że dla nas odłożenie 20 tyś to 4 miesiące oszczedzania.

Gość gość
Nie chodzi mi o to by sfinansowac cale wesele z prezentow bo nie poto robie wesele by zarobic.ale z wesela na ok 100 osob minimum 8tys sie uzbiera wiec takie rzeczy jak np kucharka koszt ok 2tys moge oplacic po,sala tez bo zaliczke tylko sie placi.pytalam tez czybprzez 9 miesiecy wyrobie sie z zaplanowaniem czy ktoras robila podobnie?

Gość gość
Do 10.15 za 15tys mozna zrobic rewie? Ludzie wydaja przewaznie po 30-40 tys. U mnie to zadna rewia i nie bedziemy zapraszac ludzi z ktorymi nie utrzymujemy kontaktu,nawet dzieci moich chrzestnych nie mam na liscie bo sie z nimi niekontaktuje.u nas obiad z najblizszymi przyjaciolmi i najblizsza rodzina zebralby ok 45osob wiec lepiej sie pobawic nie sadzisz?tym bardziej ze wszystkie wesela u znajomych i rodziny wygladaly podobnie i to sa dopiero wspomnienia.a kredytu nie mam zamiaru brac

Gość gość
A może lepiej przełożyć slub o rok i zaoszczędzić wiecej pieniędzy. W koncu to jedyny taki dzien w zyciu.. My z narzeczonym w zeszłym tygodniu zarezerowalismy termin na 2017 w hotelu Dwór Choiny i dostalimy gratis fontanne z czekolady :)